• Reklama

ZTE nubia z7 Max

Dyskusja o telefonach ZTE, opinie, zakup, jakość,

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez rallybat » 11 sty 2017, o 16:17

Cześć, kupiłem ostatnio nubię z7 max w promo, szybko bardzo przyszło ale niestety mam z nią problem

nie działa mi wifi, nie włącza się w ogole

mialem ui w wersji 3.8.6,
wgralem twrp, i probowalem inne romy, np RR ale wiesza się przy starcie systemu

ruszylo mi jak na razie miui ale problem z wifi pozostał

tak to wygląda:
https://www.youtube.com/watch?v=_GOwJScHWRo

okazuje się, że chyba nie działają też dane mobilne,
dzwonić można

Możecie poradzić co jeszcze spróbować, który stockowy firmware sprobować?
Co może byc winne? software czy może coś z hardware?
rallybat
 
Posty: 11
Dołączył(a): 28 gru 2015, o 11:09

Reklama

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez zawel » 11 sty 2017, o 16:47

Brzmi jak hardware, antena w nubii jest na tylnej klapce, może tam się pogięły styki przy zdejmowaniu? Dane mobilne to może być problem z APNami czy coś.
Avatar użytkownika
zawel
AKTYWNY
 
Posty: 668
Dołączył(a): 15 lis 2013, o 12:59
Pochwały: 34
Telefon:: Le Max 2 x829
ROM: ResurrectionRemix

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez SeventyThree » 11 sty 2017, o 16:49

Na tylnej klapce to jest chyba tylko antena NFC ...
żeby był jakiś porządek i sens wszystkiego nieznanego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...
SeventyThree
AKTYWNY
 
Posty: 204
Dołączył(a): 30 lip 2014, o 16:28
Lokalizacja: GDA
Pochwały: 3
Telefon:: Lenovo A806
ROM: 16GB

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez rallybat » 11 sty 2017, o 17:10

ok, mobilne działają, byl jakis problem z karta sim, na innej bangla,

czyli pozostał problem z wifi

antena na klapce wyglada ok, 2 piny sa proste i dotykaja stykow na klapce
rallybat
 
Posty: 11
Dołączył(a): 28 gru 2015, o 11:09

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez rallybat » 12 sty 2017, o 13:04

to jednak problem softowy - wgralem oficjalny rom 3.22 przez nubia updater i ruszylo wifi

niestety utraciłem imeie - kurna jak po grudzie
rallybat
 
Posty: 11
Dołączył(a): 28 gru 2015, o 11:09

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez j_24 » 12 sty 2017, o 13:16

Może ktoś pomoże pobieram aktualizację za sklepu ale dopiero mogę ją zainstalować jak zrestartuję sklep soft 3.9.6
j_24
 
Posty: 69
Dołączył(a): 15 maja 2014, o 12:24
Pochwały: 2
Telefon:: s3
ROM: 4.3

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez wilkw » 12 sty 2017, o 13:39

Czy można zmienić czas podświetlenia bocznych klawiszy dotykowych?
wilkw
 
Posty: 167
Dołączył(a): 1 mar 2014, o 23:54
Pochwały: 6
Telefon:: Nubia Z7 MAX
ROM: 5.1.1

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez capsel » 12 sty 2017, o 18:14

wilkw napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Na CM12.1 nie widzę takiej opcji, na sklepowym oprogramowaniu v2.02 nubiaUI v3.9.6 napewno była opcja zmiany czasu podświetlenia wszystkich dolnych "klawiszy", czy jest opcja tylko bocznych nie wiem, ale chyba nie.
Hmmmm.......pomidor
Avatar użytkownika
capsel
 
Posty: 15
Dołączył(a): 12 lut 2016, o 03:08
Pochwały: 5
Telefon:: leeco Cool1
ROM: 14s stock

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez hard2code » 12 sty 2017, o 19:33

Czytałem wątek ale chyba coś pominałem - chodzi o wgranie TWRP
Probowałem uruchomić bootloader zarówno przez Vol-Pow a także z adb
adb reboot bootloader
jednak nie mogę( chyba ) wejsć w ten bootloader bo w obu wypadkach mam tylko ekran startowy z Nubia powerde by Android
dla upewnienia się zrobiłem też
fastboot -i 0x19d2 oem unlock
ale bez efektu - w terminalu jest
<waiting for device>

Opcje programistyczne i debagowanie USB włączone, klusz RSA też zaakceptowany
coś pominąłem ? ( acha wersja V2.02 UI to 3.9.6 Lolipop 5.1 )
Ip5->l920->m7->rn2->z9->g5-UTouch->RN3Pro->Mi5 Kilka słuchawek na zbyciu w dobrej cenie
hard2code
 
Posty: 143
Dołączył(a): 17 mar 2015, o 01:22
Telefon:: iphone 5 / Note II
ROM: CyanogenMond 12.1

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez swiezak82 » 12 sty 2017, o 20:12

Avatar użytkownika
swiezak82
VIP
 
Posty: 1320
Dołączył(a): 24 kwi 2014, o 12:42
Pochwały: 51
Telefon:: Pentagram
ROM: 4.1.2

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez wilkw » 13 sty 2017, o 01:52

Czy w wersji V2.02 UI to 3.9.6 Lolipop 5.1 można
1. zmienić czas podświetlania klawiszy dolnych
2. wyłączyć ekran blokady, chodzi o to aby po odblokowaniu np wzorem od razu był pulpit a nie ekran blokady?
3. czy na tym romie można uruchomić IRD-e
wilkw
 
Posty: 167
Dołączył(a): 1 mar 2014, o 23:54
Pochwały: 6
Telefon:: Nubia Z7 MAX
ROM: 5.1.1

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez capsel » 13 sty 2017, o 14:56

wilkw napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Ad 1. Sprawdz w ustawienia - display lub features
Ad 2. Sprawdz w ustawienia - security and privacy
3. Nie próbowałem
Hmmmm.......pomidor
Avatar użytkownika
capsel
 
Posty: 15
Dołączył(a): 12 lut 2016, o 03:08
Pochwały: 5
Telefon:: leeco Cool1
ROM: 14s stock

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusja o telefonach ZTE



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama