• Reklama

ZTE nubia z7 Max

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez znafca » piątek, 5 grudnia 2014, 15:40

Jak odpalić Aero2?
Załadowałem 2 karty sim (aero2 do slotu 2). Pokrycie sieci pokazuje mi na play-u, a od aero nieaktywne - na szaro) Muszę się jakoś przełączyć na drugi sim?

No dobra, coś poklikałem i mam 2 simy aktywne, tylko co muszę w ustawieniach pozaznaczać aby mieć internet przez aero2?

APN: darmowy

UŻYTKOWNIK: pozostawić puste

HASŁO: pozostawić puste

Ustawienia sieci: wszystkie parametry ustawić na automatycznie pobierane z serwera (adres IP, serwery DNS)

10 sekund szukania :)
Kupujesz telefon za ponad 1000 i dziadujesz na aero ? :P
znafca
 
Posty: 163
Dołączył(a): niedziela, 15 czerwca 2014, 14:44
Pochwały: 7

Reklama

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez karuzel » piątek, 5 grudnia 2014, 16:29

Aero potrzebuję do notowań giełdowych, a na inne internety to mam jakiś pakiet w abonamencie.
karuzel
 
Posty: 82
Dołączył(a): wtorek, 1 lipca 2014, 14:04

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez HankaW.redna » piątek, 5 grudnia 2014, 17:36

u mnie nie działa dzwonek na sim 2 jak dzwoni ktoś nie zapisany w kontaktach ;( a że 2 sim to służbowy to trochę niehalo ;(
w ustawieniach multisim nie mam na CM 11 ustawiania dzwonkow na simach... mam tylko jakieś tuneaway ale nie wiem nawet co to jest...

zainstalowałam jakiś dualsim ringtone ale jak na złość nikt obcy nie dzwoni... ;p
HankaW.redna
 
Posty: 31
Dołączył(a): środa, 2 lipca 2014, 14:42

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez amp92 » sobota, 6 grudnia 2014, 00:28

HankaW.redna napisał(a):u mnie nie działa dzwonek na sim 2 jak dzwoni ktoś nie zapisany w kontaktach ;( a że 2 sim to służbowy to trochę niehalo ;(
w ustawieniach multisim nie mam na CM 11 ustawiania dzwonkow na simach... mam tylko jakieś tuneaway ale nie wiem nawet co to jest...

zainstalowałam jakiś dualsim ringtone ale jak na złość nikt obcy nie dzwoni... ;p

Musisz wejść w dialer tu gdzie wybiera sie numer i tutaj wejsc w ustawienia.
Dalej w multisim i ustawiasz dzwonek dla wybranej karty sim.
amp92
 
Posty: 69
Dołączył(a): wtorek, 21 października 2014, 11:53
Pochwały: 3

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez Karmel123 » sobota, 6 grudnia 2014, 16:20

Mam problem z wgraniem romu do nubii max, działa tutaj w ogóle OTA? Bo bez problemu ściągam update, naciskam żeby zresetował telefon no i już przy instalacji już z poziomu recovery przy "installing update" wyskakuje błąd E:Error in /data/dm/delta/system.delta (status 7) installation aborted. Czy to może być wina recovery? Mam wgrane to standardowe od ZTE.
Karmel123
 
Posty: 39
Dołączył(a): niedziela, 22 czerwca 2014, 22:15

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez znafca » niedziela, 7 grudnia 2014, 18:12

Jaka masz wersje softu wgraną? Jeśli wersję z 9 na początku to to nie jest oficjalne wydanie tylko custom multilang i tego nie zrobisz poprzez ota

Wysłane z mojego ONDA V989 przy użyciu Tapatalka
znafca
 
Posty: 163
Dołączył(a): niedziela, 15 czerwca 2014, 14:44
Pochwały: 7

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez HankaW.redna » niedziela, 7 grudnia 2014, 19:07

amp92 napisał(a):
HankaW.redna napisał(a):u mnie nie działa dzwonek na sim 2 jak dzwoni ktoś nie zapisany w kontaktach ;( a że 2 sim to służbowy to trochę niehalo ;(
w ustawieniach multisim nie mam na CM 11 ustawiania dzwonkow na simach... mam tylko jakieś tuneaway ale nie wiem nawet co to jest...

zainstalowałam jakiś dualsim ringtone ale jak na złość nikt obcy nie dzwoni... ;p

Musisz wejść w dialer tu gdzie wybiera sie numer i tutaj wejsc w ustawienia.
Dalej w multisim i ustawiasz dzwonek dla wybranej karty sim.



BARDZO bardzo ślicznie DZIĘKUJĘ!!!
HankaW.redna
 
Posty: 31
Dołączył(a): środa, 2 lipca 2014, 14:42

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez bodzio3333 » poniedziałek, 8 grudnia 2014, 17:43

Koledzy i koleżanki, pomożecie mi przywrócić oryginalne CWM z romu V1.41 ?
Chciałbym zrobić update OTA ale wchodzi mi we wgranie CWM.
Avatar użytkownika
bodzio3333
 
Posty: 52
Dołączył(a): czwartek, 9 stycznia 2014, 12:02
Lokalizacja: Gdańsk
Pochwały: 2

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez karuzel » środa, 10 grudnia 2014, 09:28

Koledzy i Koloeżanki mam problem. SIM1 PLAY ; SIM2 AERO. Dzięki uprzejmości znafcy wgrany Cyanogenmod 11. Jak Aero chodzi wszyscy wiemy więc chciałem sprawdzić internet poprzez PLAY, bo telefon podobno obsługuje LTE. Zmieniłem obsługę danych z SIM2 na SIM1(play) dla pewności SIM z AERO odłączyłem, nad wskaźnikiem pokrycia sieci pojawiła się literka E (wskaźnik pokrycia pełny). W ustawieniach upewniłem się, że przesył danych jest obsługiwany przez SIM1 (PLAY). No i masakra, strona WP albo GOOGLE ładuje się ze 40 sekund jak nie więcej, do tego wskaźnik ładowania strony potrafi zatrzymać się w 2/3 i nie ładuje strony dalej, aplikacje 13mb ze sklepu PLAY jakoś długo sciągało. W porównaniu z poprzednim telefonem SGS+ to obsługa internetu ledwo zipie. Nadmieniam, że przeybywam w Gdańku. Czy ten teleon nie powinien z automatu obsługiwać LTE w tej lokalizacji? Może coś muszę włączyć w ustawieniach albo wystąpić do operatora o obsługę LTE? Nie jestem biegły w tych sprawach więc moje pytania mogą wydać się śmieszne ale może ktoś pomoże.

Chyba znalazłem rozwiązanie, w ustawieniach. Nad pokryciem sieci mam H+ (czy to oznacza LTE?), po zrobieniu testu: ping 62ms ; pobieranie 7,49Mbps ; wysyłanie 0,20Mbps
karuzel
 
Posty: 82
Dołączył(a): wtorek, 1 lipca 2014, 14:04

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez noman1 » środa, 10 grudnia 2014, 10:22

H+ to jest sieć 3G, co widać po szybkości jaką podałeś.
Obrazek
noman1
AKTYWNY
 
Posty: 388
Dołączył(a): sobota, 28 grudnia 2013, 22:53
Pochwały: 12

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez karuzel » środa, 10 grudnia 2014, 10:50

Czy oby napewno? Jak włączam przesył danych to najpierw zapala się 3G a potem zmienia się na H+ (to jak to jest z tym LTE?)
karuzel
 
Posty: 82
Dołączył(a): wtorek, 1 lipca 2014, 14:04

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez znafca » środa, 10 grudnia 2014, 10:54

W cm11 musisz mieć okonkę 4G nad zasięgiem wtedy masz połączenie LTE, H+ to 3G
Masz w ustawieniach sieci komórkowych na tym simie ustawiony preferowany typ sieci na GSM/WCDMA/LTE ???
znafca
 
Posty: 163
Dołączył(a): niedziela, 15 czerwca 2014, 14:44
Pochwały: 7

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusja o telefonach ZTE



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama