• Reklama

ZTE nubia z7 Max

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez amp92 » wtorek, 2 grudnia 2014, 11:29

Czy na tym CM11 wszystko dziala? Nie ma bugow, jest uzytkowalny? Zastanawiam sie nad wgraniem ROMu zaby byl stabilny i mial jezyk polski.
amp92
 
Posty: 69
Dołączył(a): wtorek, 21 października 2014, 11:53
Pochwały: 3

Reklama

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez znafca » wtorek, 2 grudnia 2014, 11:37

Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dużo powiedzieć na razie nie mogę używam od 3 dni, po 1 restarcie znikneły mi 2 gry ale wszystkie dane zostaly, wystarczylo przeinstalować. Więcej nic nie zauważyłem 2 karty działają, 4g działa, gps i podczerwień też, nic się nie tnie gierki chodzą ładnie, zasięgu nie gubi, bateria też się trzyma nieźle.
znafca
 
Posty: 163
Dołączył(a): niedziela, 15 czerwca 2014, 14:44
Pochwały: 7

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez Caminero » wtorek, 2 grudnia 2014, 20:46

czy waszych słuchawkach rozmówcy czasami sami się słyszą? Nie wiem czy to fina roomu czy moja ma wadę
pozdrawiam
Caminero

było.. jiayu s2 < zte nubia z7 max < xiaomi mi4c 3/32gb czekam na bezramkowca... zte nubia z11
Caminero
AKTYWNY
 
Posty: 537
Dołączył(a): niedziela, 16 marca 2014, 12:32
Pochwały: 4

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez amp92 » wtorek, 2 grudnia 2014, 22:31

Caminero napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nie zauważyłem.
znafca napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dużo powiedzieć na razie nie mogę używam od 3 dni, po 1 restarcie znikneły mi 2 gry ale wszystkie dane zostaly, wystarczylo przeinstalować. Więcej nic nie zauważyłem 2 karty działają, 4g działa, gps i podczerwień też, nic się nie tnie gierki chodzą ładnie, zasięgu nie gubi, bateria też się trzyma nieźle.

Zainstalowałem ten ROM i mam dwa problemy:
1. Jak ktoś dzwoni nie ma dźwięku dzwonka, próbowałem róznych kombinacji w ustawieniach i nie działa.
2. Nie widać zdjęć gdy wchodzę w galerie natomiast gdy wejdę przez aparat mogę przeglądać zdjęcia.
Po za tym wszystko hula;)
Jak ktoś wie jak się uporać z ww. błędami to prosiłbym o radę.
amp92
 
Posty: 69
Dołączył(a): wtorek, 21 października 2014, 11:53
Pochwały: 3

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez znafca » środa, 3 grudnia 2014, 09:27

Do przeglądania zdjęć polecam QuickPic, faktycznie w galerii nic nie widać. Co do wyciszonego dzwonka to u mnie jest OK, chociaż gdzieś czytałem, że coś takiego ktoś miał ale tylko wtedy gdy ktoś dzwonił na sim w slocie 2, u Ciebie jest podobnie ? Ja na razie sim2 używam tylko do internetu 4g ale dzis przetestuje i napisze jak jest u mnie.
edit:
U mnie jest dzwięk dzwonka i na sim1 i na sim2.
Wejdź w połączenia>ustawienia>multisim settings i sprawdź jakie masz dzwonki ustawione na obu simach

Autor postu otrzymał pochwałę
znafca
 
Posty: 163
Dołączył(a): niedziela, 15 czerwca 2014, 14:44
Pochwały: 7

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez ebola1972 » środa, 3 grudnia 2014, 10:30

spróbuj wyczyścić dane w apce gallery - na ROMie Mokee był taki sam problem z galerią i to rozwiązywało problem

wyszło z Nubia z7 mini

Autor postu otrzymał pochwałę
ebola1972
VIP
 
Posty: 1731
Dołączył(a): poniedziałek, 13 maja 2013, 20:09
Lokalizacja: PL
Pochwały: 44

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez amp92 » środa, 3 grudnia 2014, 10:53

znafca napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dzięki wielkie na jednym simie był nie ustawiony dzwonek;)
ebola1972 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Również wielkie dzięki, wyczyszczenie danych, zatrzymanie aplikacji galeria i uruchomienie pomogło, działa tak jak trzeba;)
amp92
 
Posty: 69
Dołączył(a): wtorek, 21 października 2014, 11:53
Pochwały: 3

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez znafca » środa, 3 grudnia 2014, 11:53

Po restarcie telefonu giną aplikacje zainstalowane na wew karcie sd telefonu, tzn sama apka - dane ściągnięte przez nią (jakieś 500mb) zostają
znafca
 
Posty: 163
Dołączył(a): niedziela, 15 czerwca 2014, 14:44
Pochwały: 7

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez markus70 » środa, 3 grudnia 2014, 11:56

znafca napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


kiedyś podobnie miał któryś z budżetowych xiaomi, ale to dotyczyło płatnych aplikacji...
markus70
VIP
 
Posty: 944
Dołączył(a): środa, 31 października 2012, 14:15
Lokalizacja: Somewhere in Poland ;)
Pochwały: 16

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez bucefal14 » czwartek, 4 grudnia 2014, 22:51

bucefal14
 
Posty: 19
Dołączył(a): sobota, 11 maja 2013, 23:00
Lokalizacja: lodz

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez znafca » czwartek, 4 grudnia 2014, 23:50

Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Kolego przecież to fejk, nie wrzucaj tu tego
znafca
 
Posty: 163
Dołączył(a): niedziela, 15 czerwca 2014, 14:44
Pochwały: 7

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez karuzel » piątek, 5 grudnia 2014, 12:54

Jak odpalić Aero2?
Załadowałem 2 karty sim (aero2 do slotu 2). Pokrycie sieci pokazuje mi na play-u, a od aero nieaktywne - na szaro) Muszę się jakoś przełączyć na drugi sim?

No dobra, coś poklikałem i mam 2 simy aktywne, tylko co muszę w ustawieniach pozaznaczać aby mieć internet przez aero2?
karuzel
 
Posty: 82
Dołączył(a): wtorek, 1 lipca 2014, 14:04

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusja o telefonach ZTE



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości