• Reklama

ZTE GRAND S2 - opinie

ZTE GRAND S2 - opinie

Postprzez pete67 » poniedziałek, 8 września 2014, 13:19

Prosiłbym o wypowiedzenie się uzytkowników tego telefonu.
Warto nie warto?
Goldway chce za niego 310$ ( po rabacie 5$ będę miał 305$)
W \zasadzie specyfikacja jest OK jeślio nie bardzo OK
ale martwi mnie sama firma.
Na podstawie mojego i kilku osób "wydaje mi się" zwlekam z zakupem.
Jeszcze Lenovo K910 mnie bierze...

Dzięki
pete67
AKTYWNY
 
Posty: 646
Dołączył(a): czwartek, 12 grudnia 2013, 12:19
Pochwały: 11

Reklama

Re: ZTE GRAND S2 - opinie

Postprzez INTseed » poniedziałek, 8 września 2014, 16:07

Jeszcze zobacz nubie od zte i honor 6 od huaweya.

Wysłane z mojego X7S
INTseed
VIP
 
Posty: 1071
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 13:31
Lokalizacja: z internetu
Pochwały: 18

Re: ZTE GRAND S2 - opinie

Postprzez aariius » poniedziałek, 8 września 2014, 16:49

Ja kupiłem 19.08. z kuponami za 277$. Ale jeszcze leci. Dojdzie to odpowiem na pytania. Też chciałem nubie. Ale w tej kasie to 5 cali nubia z7 mini. Za 5,5 cala to już koło 400$. Praktycznie Grand S II to Nubia Z7 max bez dual-sim. Mnie przekonała większa bateria nfc i opinie na xda. No i romy też już się pojawiają.
aariius
 
Posty: 21
Dołączył(a): piątek, 10 stycznia 2014, 00:56
Pochwały: 1

Re: ZTE GRAND S2 - opinie

Postprzez aariius » środa, 10 września 2014, 13:26

A rano się cieszyłem że jutro będzie w łapkach. Na testy trzeba będzie jeszcze poczekać.
Na 7 paczek zamówionych 19.08. ta jedna wysłana Singapore Post i ta jedna trafiła na cło.

Kod: Zaznacz cały
1    Wysłanie przesyłki    2014-09-03 14:15    SINGAPORE SŘ2
2    Nadejście przesyłki    2014-09-09 08:37    WER Warszawa
3    Zatrzymanie przez urząd celny    2014-09-09 15:53    WER Warszawa
4    Wysłanie przesyłki    2014-09-09 22:03    WER Warszawa
5    Nadejście przesyłki    2014-09-10 05:03    WER Pruszcz Gd.
6    Zatrzymanie przez urząd celny    2014-09-10 10:01    WER Pruszcz Gd.
7    Zatrzymanie przesyłki w cle    2014-09-10 10:03    WER Pruszcz Gd.

I tak trochę prywaty:-) Po ocleniu już wyjdzie trochę za duża kwota dla mnie. Może ktoś chętny się znajdzie?:-)
aariius
 
Posty: 21
Dołączył(a): piątek, 10 stycznia 2014, 00:56
Pochwały: 1

Re: ZTE GRAND S2 - opinie

Postprzez Maltis » środa, 10 września 2014, 15:08

No napewno znajdzie się chętny, tym bardziej, że szykuje się potężna obniżka ceny tego fona.
NUBIA z5s->XIAOMI Mi3->IUNI U2->XIAOMI Mi4->NUBIA z7(nie MAX nie MINI)-> XXX
Avatar użytkownika
Maltis
VIP
 
Posty: 866
Dołączył(a): poniedziałek, 10 marca 2014, 13:14
Pochwały: 20

Re: ZTE GRAND S2 - opinie

Postprzez Karmel123 » środa, 10 września 2014, 15:13

aariius napisał(a):A rano się cieszyłem że jutro będzie w łapkach. Na testy trzeba będzie jeszcze poczekać.
Na 7 paczek zamówionych 19.08. ta jedna wysłana Singapore Post i ta jedna trafiła na cło.

Kod: Zaznacz cały
1    Wysłanie przesyłki    2014-09-03 14:15    SINGAPORE SŘ2
2    Nadejście przesyłki    2014-09-09 08:37    WER Warszawa
3    Zatrzymanie przez urząd celny    2014-09-09 15:53    WER Warszawa
4    Wysłanie przesyłki    2014-09-09 22:03    WER Warszawa
5    Nadejście przesyłki    2014-09-10 05:03    WER Pruszcz Gd.
6    Zatrzymanie przez urząd celny    2014-09-10 10:01    WER Pruszcz Gd.
7    Zatrzymanie przesyłki w cle    2014-09-10 10:03    WER Pruszcz Gd.

I tak trochę prywaty:-) Po ocleniu już wyjdzie trochę za duża kwota dla mnie. Może ktoś chętny się znajdzie?:-)


Ja może i bym był zainteresowany, podkreślając "może" :P Sprawdź PW jeśli możesz.
Karmel123
 
Posty: 39
Dołączył(a): niedziela, 22 czerwca 2014, 22:15

Re: Odp: ZTE GRAND S2 - opinie

Postprzez Memciu » czwartek, 11 września 2014, 20:35

aariius napisał(a):A rano się cieszyłem że jutro będzie w łapkach. Na testy trzeba będzie jeszcze poczekać.
Na 7 paczek zamówionych 19.08. ta jedna wysłana Singapore Post i ta jedna trafiła na cło.

Kod: Zaznacz cały
1    Wysłanie przesyłki    2014-09-03 14:15    SINGAPORE SŘ2
2    Nadejście przesyłki    2014-09-09 08:37    WER Warszawa
3    Zatrzymanie przez urząd celny    2014-09-09 15:53    WER Warszawa
4    Wysłanie przesyłki    2014-09-09 22:03    WER Warszawa
5    Nadejście przesyłki    2014-09-10 05:03    WER Pruszcz Gd.
6    Zatrzymanie przez urząd celny    2014-09-10 10:01    WER Pruszcz Gd.
7    Zatrzymanie przesyłki w cle    2014-09-10 10:03    WER Pruszcz Gd.

I tak trochę prywaty:-) Po ocleniu już wyjdzie trochę za duża kwota dla mnie. Może ktoś chętny się znajdzie?:-)

Ile wyszło cie z clem?
Ile ogółem wyjdzie cło jeśli cena zeszła by na 200 według zte?
Zastanawiam się kiedy będzie mnie stać na niego :-D
I czekam na opinie tego modelu.
Avatar użytkownika
Memciu
 
Posty: 120
Dołączył(a): niedziela, 13 kwietnia 2014, 22:19
Pochwały: 2

Re: ZTE GRAND S2 - opinie

Postprzez aariius » czwartek, 11 września 2014, 23:42

Memciu napisał(a):Ile wyszło cie z cłem?

Dopiero dziś dostałem list z celnego. Po 11 wysłałem papiery ale dalej paczka stoi na cle. Pewnie będę czekał do poniedziałku aż zwolnią paczkę.
Nie ma cła. Naliczą 23% VAT-u.

aariius napisał(a):I tak trochę prywaty:-) Po ocleniu już wyjdzie trochę za duża kwota dla mnie. Może ktoś chętny się znajdzie?:-)

Proszę nie pisać na PW "śmiesznych" propozycji. Aż tak zdesperowany nie jestem. Jeśli sprzedam to tak żebym nie był stratny.
Wole przeboleć naliczony VAT i sam go używać.
aariius
 
Posty: 21
Dołączył(a): piątek, 10 stycznia 2014, 00:56
Pochwały: 1

Re: ZTE GRAND S2 - opinie

Postprzez aariius » środa, 17 września 2014, 01:28

Kod: Zaznacz cały
1    Wysłanie przesyłki    2014-09-03 14:15    SINGAPORE SŘ2
2    Nadejście przesyłki    2014-09-09 08:37    WER Warszawa
3    Zatrzymanie przez urząd celny    2014-09-09 15:53    WER Warszawa
4    Wysłanie przesyłki    2014-09-09 22:03    WER Warszawa
5    Nadejście przesyłki    2014-09-10 05:03    WER Pruszcz Gd.
6    Zatrzymanie przez urząd celny    2014-09-10 10:01    WER Pruszcz Gd.
7    Zatrzymanie przesyłki w cle    2014-09-10 10:03    WER Pruszcz Gd.
8    Zwolnienie przesyłki przez urząd celny    2014-09-15 11:39    WER Pruszcz Gd.
9    Wysłanie przesyłki    2014-09-16 05:24    WER Pruszcz Gd.
10    Nadejście przesyłki    2014-09-16 08:02    UP Miasto
11    Przygotowanie przesyłki do doręczenia    2014-09-16 08:53    UP Miasto
12    Przekazanie przesyłki do doręczenia    2014-09-16 10:12    UP Miasto
13    Doręczenie przesyłki    2014-09-16 14:50    UP Miasto


Telefon dotarł nareszcie :-) Kupiony 19.08. na tej aukcji http://www.aliexpress.com/snapshot/6202187759.html
Chińczyk zrobił roota na jednym z pierwszych softów od zte chyba to był 4.3 B4.
Root niestety nie działał. Wgrane kilkanaście softów, ale żaden z nowych nie ma języka polskiego.
Skończyło się na romie miui_s291_gtbluesky_4.9.5_776eb2170a_4.4 z własnoręcznie dogranym PL
Właśnie trwa dogrywanie PL do miui_s291_gtbluesky_4.9.12_1bd6af41c7_4.4 jutro będe go wgrywał do fona :-)
Jak będzie zapotrzebowanie to napiszę manuala (root recovery wgrywaniu romu, GAPS i dogrywaniu PL)
Na dziś koniec zabawy :-)
Ile zapłaciłem jest w poście powyżej a celnicy zażyczyli sobie 221,19 o certyfikat CE nie pytali :-D
Tak na szybko telefon super, działa co ma działać (chyba jest bład w specyfikacji na aukcji bo nie widzę NFC,
albo wydawało mi się że widziałem :-D ) (w AnTuTu pokazuje że jest NFC)
GPS działa dobrze (w trasie jeszcze nie testowane)
LTE jak kupie jakąś karte z LTE bo w T-mobile u mnie niema jeszcze LTE
AnTuTu: 36734
Jedyne co mi się nie podoba na razie to tandetna z wyglądu ładowarka i kabel usb.
(Białe do telefonu szarego)
aariius
 
Posty: 21
Dołączył(a): piątek, 10 stycznia 2014, 00:56
Pochwały: 1

Re: ZTE GRAND S2 - opinie

Postprzez INTseed » środa, 17 września 2014, 02:29

Ładowarki wyglądają jak podróbki jakieś za 2$ Ja na twoim miejscu kupiłbym coś porządnego.
Ciekawe co dostanę w paczce z Honorem 6

Wysłane z mojego ZOPO ZP990+
INTseed
VIP
 
Posty: 1071
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 13:31
Lokalizacja: z internetu
Pochwały: 18

Re: ZTE GRAND S2 - opinie

Postprzez d0m3l » sobota, 27 września 2014, 17:45

Jak tam telefonik się sprawuje? Bo akurat szukam czegoś 5.5" FHD z LTE. I ten smartfon mnie zainteresował bo spełnia wszystkie moje oczekiwania i nie kosztuje zbyt wiele. Czy jest dobrze wykonany? i przede wszystkim jak działa system na nim? Bo swojego czasu miałem ZOPO ZP990+ to system działał tragicznie wolno.
Avatar użytkownika
d0m3l
 
Posty: 185
Dołączył(a): niedziela, 25 sierpnia 2013, 00:42
Lokalizacja: Mazowsze
Pochwały: 1

Re: Odp: ZTE GRAND S2 - opinie

Postprzez aariius » poniedziałek, 29 września 2014, 16:50

Jestem zadowolony :-) Jakość wykonania bardzo dobra. Nie wygina się, nic nie trzeszczy. Plecki nillkina i tempered glass są w drodze od naszych chińskich przyjaciół :-) Na razie bez ochrony i zero rys. Brak jakich kolwiek śladów używania. Jedyne z czym nie mogę dojść o co chodzi to nfc. Antutu pokazuje że jest, ale nie mogę znaleźć w ustawieniach jak włączyć . GPS działa sprawnie łącznie z satelitami glonass. Przez większość czasu korzysta z około 20 z 30 satelit które widzi. Ani razu na Automapie i TomTomie nie zjechał z drogi. LTE przetestowane na starterze Plusa. W sporej odległości od nadajnika.
Używam romu po angielsku bo przy próbie spolszczenia romu cały czas jest błąd w apce kontakty. Nie mam czasu z tym powalczyć :-)
Romy od zte są na szajskich chińskich serwerach. Strasznie powoli się ściąga i żadko się udaje.
Parę zdjęć na Dropbox z romu MIUI którego używam:
https://www.dropbox.com/sh/196s3kvq2e65q8m/AAA7Rr1OMnmIgscrE9Gy62_xa?dl=0
aariius
 
Posty: 21
Dołączył(a): piątek, 10 stycznia 2014, 00:56
Pochwały: 1

Następna strona

Powrót do Dyskusja o telefonach ZTE



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama