• Reklama

ZTE GRAND S2 - opinie

Dyskusja o telefonach ZTE, opinie, zakup, jakość,

ZTE GRAND S2 - opinie

Postprzez pete67 » 8 wrz 2014, o 13:19

Prosiłbym o wypowiedzenie się uzytkowników tego telefonu.
Warto nie warto?
Goldway chce za niego 310$ ( po rabacie 5$ będę miał 305$)
W \zasadzie specyfikacja jest OK jeślio nie bardzo OK
ale martwi mnie sama firma.
Na podstawie mojego i kilku osób "wydaje mi się" zwlekam z zakupem.
Jeszcze Lenovo K910 mnie bierze...

Dzięki
pete67
AKTYWNY
 
Posty: 508
Dołączył(a): 12 gru 2013, o 12:19
Pochwały: 11

Reklama

Re: ZTE GRAND S2 - opinie

Postprzez INTseed » 8 wrz 2014, o 16:07

Jeszcze zobacz nubie od zte i honor 6 od huaweya.

Wysłane z mojego X7S
INTseed
VIP
 
Posty: 1074
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 13:31
Lokalizacja: z internetu
Pochwały: 18

Re: ZTE GRAND S2 - opinie

Postprzez aariius » 8 wrz 2014, o 16:49

Ja kupiłem 19.08. z kuponami za 277$. Ale jeszcze leci. Dojdzie to odpowiem na pytania. Też chciałem nubie. Ale w tej kasie to 5 cali nubia z7 mini. Za 5,5 cala to już koło 400$. Praktycznie Grand S II to Nubia Z7 max bez dual-sim. Mnie przekonała większa bateria nfc i opinie na xda. No i romy też już się pojawiają.
aariius
 
Posty: 20
Dołączył(a): 10 sty 2014, o 00:56
Pochwały: 1

Re: ZTE GRAND S2 - opinie

Postprzez aariius » 10 wrz 2014, o 13:26

A rano się cieszyłem że jutro będzie w łapkach. Na testy trzeba będzie jeszcze poczekać.
Na 7 paczek zamówionych 19.08. ta jedna wysłana Singapore Post i ta jedna trafiła na cło.

Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

I tak trochę prywaty:-) Po ocleniu już wyjdzie trochę za duża kwota dla mnie. Może ktoś chętny się znajdzie?:-)
aariius
 
Posty: 20
Dołączył(a): 10 sty 2014, o 00:56
Pochwały: 1

Re: ZTE GRAND S2 - opinie

Postprzez Maltis » 10 wrz 2014, o 15:08

No napewno znajdzie się chętny, tym bardziej, że szykuje się potężna obniżka ceny tego fona.
NUBIA z5s->XIAOMI Mi3->IUNI U2->XIAOMI Mi4->NUBIA z7(nie MAX nie MINI)-> XXX
Avatar użytkownika
Maltis
VIP
 
Posty: 860
Dołączył(a): 10 mar 2014, o 13:14
Pochwały: 20

Re: ZTE GRAND S2 - opinie

Postprzez Karmel123 » 10 wrz 2014, o 15:13

aariius napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Ja może i bym był zainteresowany, podkreślając "może" :P Sprawdź PW jeśli możesz.
Karmel123
 
Posty: 36
Dołączył(a): 22 cze 2014, o 22:15

Re: Odp: ZTE GRAND S2 - opinie

Postprzez Memciu » 11 wrz 2014, o 20:35

aariius napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ile wyszło cie z clem?
Ile ogółem wyjdzie cło jeśli cena zeszła by na 200 według zte?
Zastanawiam się kiedy będzie mnie stać na niego :-D
I czekam na opinie tego modelu.
Avatar użytkownika
Memciu
 
Posty: 120
Dołączył(a): 13 kwi 2014, o 22:19
Pochwały: 2

Re: ZTE GRAND S2 - opinie

Postprzez aariius » 11 wrz 2014, o 23:42

Memciu napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dopiero dziś dostałem list z celnego. Po 11 wysłałem papiery ale dalej paczka stoi na cle. Pewnie będę czekał do poniedziałku aż zwolnią paczkę.
Nie ma cła. Naliczą 23% VAT-u.

aariius napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Proszę nie pisać na PW "śmiesznych" propozycji. Aż tak zdesperowany nie jestem. Jeśli sprzedam to tak żebym nie był stratny.
Wole przeboleć naliczony VAT i sam go używać.
aariius
 
Posty: 20
Dołączył(a): 10 sty 2014, o 00:56
Pochwały: 1

Re: ZTE GRAND S2 - opinie

Postprzez aariius » 17 wrz 2014, o 01:28

Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Telefon dotarł nareszcie :-) Kupiony 19.08. na tej aukcji http://www.aliexpress.com/snapshot/6202187759.html
Chińczyk zrobił roota na jednym z pierwszych softów od zte chyba to był 4.3 B4.
Root niestety nie działał. Wgrane kilkanaście softów, ale żaden z nowych nie ma języka polskiego.
Skończyło się na romie miui_s291_gtbluesky_4.9.5_776eb2170a_4.4 z własnoręcznie dogranym PL
Właśnie trwa dogrywanie PL do miui_s291_gtbluesky_4.9.12_1bd6af41c7_4.4 jutro będe go wgrywał do fona :-)
Jak będzie zapotrzebowanie to napiszę manuala (root recovery wgrywaniu romu, GAPS i dogrywaniu PL)
Na dziś koniec zabawy :-)
Ile zapłaciłem jest w poście powyżej a celnicy zażyczyli sobie 221,19 o certyfikat CE nie pytali :-D
Tak na szybko telefon super, działa co ma działać (chyba jest bład w specyfikacji na aukcji bo nie widzę NFC,
albo wydawało mi się że widziałem :-D ) (w AnTuTu pokazuje że jest NFC)
GPS działa dobrze (w trasie jeszcze nie testowane)
LTE jak kupie jakąś karte z LTE bo w T-mobile u mnie niema jeszcze LTE
AnTuTu: 36734
Jedyne co mi się nie podoba na razie to tandetna z wyglądu ładowarka i kabel usb.
(Białe do telefonu szarego)
aariius
 
Posty: 20
Dołączył(a): 10 sty 2014, o 00:56
Pochwały: 1

Re: ZTE GRAND S2 - opinie

Postprzez INTseed » 17 wrz 2014, o 02:29

Ładowarki wyglądają jak podróbki jakieś za 2$ Ja na twoim miejscu kupiłbym coś porządnego.
Ciekawe co dostanę w paczce z Honorem 6

Wysłane z mojego ZOPO ZP990+
INTseed
VIP
 
Posty: 1074
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 13:31
Lokalizacja: z internetu
Pochwały: 18

Re: ZTE GRAND S2 - opinie

Postprzez d0m3l » 27 wrz 2014, o 17:45

Jak tam telefonik się sprawuje? Bo akurat szukam czegoś 5.5" FHD z LTE. I ten smartfon mnie zainteresował bo spełnia wszystkie moje oczekiwania i nie kosztuje zbyt wiele. Czy jest dobrze wykonany? i przede wszystkim jak działa system na nim? Bo swojego czasu miałem ZOPO ZP990+ to system działał tragicznie wolno.
Avatar użytkownika
d0m3l
 
Posty: 181
Dołączył(a): 25 sie 2013, o 00:42
Lokalizacja: Mazowsze
Pochwały: 1

Re: Odp: ZTE GRAND S2 - opinie

Postprzez aariius » 29 wrz 2014, o 16:50

Jestem zadowolony :-) Jakość wykonania bardzo dobra. Nie wygina się, nic nie trzeszczy. Plecki nillkina i tempered glass są w drodze od naszych chińskich przyjaciół :-) Na razie bez ochrony i zero rys. Brak jakich kolwiek śladów używania. Jedyne z czym nie mogę dojść o co chodzi to nfc. Antutu pokazuje że jest, ale nie mogę znaleźć w ustawieniach jak włączyć . GPS działa sprawnie łącznie z satelitami glonass. Przez większość czasu korzysta z około 20 z 30 satelit które widzi. Ani razu na Automapie i TomTomie nie zjechał z drogi. LTE przetestowane na starterze Plusa. W sporej odległości od nadajnika.
Używam romu po angielsku bo przy próbie spolszczenia romu cały czas jest błąd w apce kontakty. Nie mam czasu z tym powalczyć :-)
Romy od zte są na szajskich chińskich serwerach. Strasznie powoli się ściąga i żadko się udaje.
Parę zdjęć na Dropbox z romu MIUI którego używam:
https://www.dropbox.com/sh/196s3kvq2e65q8m/AAA7Rr1OMnmIgscrE9Gy62_xa?dl=0
aariius
 
Posty: 20
Dołączył(a): 10 sty 2014, o 00:56
Pochwały: 1

Następna strona

Powrót do Dyskusja o telefonach ZTE



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama