• Reklama

ZTE Blade S6 - brak j.polskiego w LP 5.0 i brak netu

ZTE Blade S6 - brak j.polskiego w LP 5.0 i brak netu

Postprzez ppawelz33 » niedziela, 19 lipca 2015, 02:28

Mam problem z tytułowym telefonem...
Pyt 1 . Czy da się wgrać inny soft /nakładkę/ do Android Lollipop 5.0 żeby Blade S6 miał j.polski ? ( czytałem a jakiejś aplikacji z Google Play spolszczającej ale jeszcze nie dane mi było sprawdzić z powodu pytania 2 )

Pyt 2 . Próbuję ustawić internet mobilny z Orange ( mam jakiś pakiet 4G - pomoc techniczna orange wymięka bo nie znają telefonu ).
Ustawiałem już różne konfiguracje APN itp wg różnych innych telefonów / starszych modeli Blade lub nawet innych marek z Lollipop 5,0)
Czy po włączeniu danych mobilnych "mobile data" powinna się pojawić jakaś ikonka ? - u mnie głucho - nic się nie dzieje !!!

POMOCY bo tracę nerwy :)
ppawelz33
 
Posty: 4
Dołączył(a): wtorek, 10 lutego 2015, 02:12

Reklama

en.001phone.cn=

Re: ZTE Blade S6 - brak j.polskiego w LP 5.0 i brak netu

Postprzez marmil85 » niedziela, 19 lipca 2015, 08:52

1-mój blade s6 ma język polski odrazu po wyjęciu z pudełka.
2- po włączeniu internetu i
U mnie pojawiają się dwa trójkąty nałożone na siebie

Wysłane z mojego Oneplus One przy użyciu Tapatalka
marmil85
 
Posty: 32
Dołączył(a): czwartek, 11 grudnia 2014, 07:53

Re: ZTE Blade S6 - brak j.polskiego w LP 5.0 i brak netu

Postprzez marmil85 » niedziela, 19 lipca 2015, 08:54

Obrazeklub czasami tylko jeden w zależności od tego czy tylko ściąga dane czy też wysyła. Bez neta natomiast tylko się wyświetla napis np. 4g w zależności w jakiej sieci jesteś

Wysłane z mojego Oneplus One przy użyciu Tapatalka
marmil85
 
Posty: 32
Dołączył(a): czwartek, 11 grudnia 2014, 07:53

Re: ZTE Blade S6 - brak j.polskiego w LP 5.0 i brak netu

Postprzez giedol » niedziela, 19 lipca 2015, 19:52

Ze strony ZTE sciagnij najnowszy ROM i będzie język polski.

Wysłane z mojego Be Touch 2 przy użyciu Tapatalka
giedol
 
Posty: 145
Dołączył(a): czwartek, 28 października 2010, 21:34
Lokalizacja: Gdynia
Pochwały: 2

Re: ZTE Blade S6 - brak j.polskiego w LP 5.0 i brak netu

Postprzez ppawelz33 » niedziela, 19 lipca 2015, 21:17

Super dzięki za odpowiedzi ... dziś nie wiem czemu nie zmieniając nic w ustawieniach APN ( było tak jak wprowadziłem wczoraj nagle wyskoczyło pobieranie tapet z "online library" .... NET załaczął działać :)

Dzięki za uświadomienie co do ikonek trójkątowych - tak duże ,że przy moim wzroku nie zauważyłem albo ich wczoraj nie było :)

Ostatnia kwestia roota ... poczytam czy starczy mi odwagi na samodzielne podjęcie się wgrywania nowego softu. Boję się ,że coś uwalę !
Czy ktoś z was robił zmianę na tą nową wersję oprogramowania ?
ppawelz33
 
Posty: 4
Dołączył(a): wtorek, 10 lutego 2015, 02:12

Re: ZTE Blade S6 - brak j.polskiego w LP 5.0 i brak netu

Postprzez marmil85 » niedziela, 19 lipca 2015, 21:37

Ja nie bo mam wersję EU B08 a nie znalazłem nic nowszego dla wersji EU. Jak wgrasz inna niż masz to bootloop pewny. A nie idzie nic z takim telefonem później zrobić. U mnie root poszedł a co do internetu czasem trzeba uruchomić ponownie telefon żeby zaczął działać.

Wysłane z mojego Oneplus One przy użyciu Tapatalka
marmil85
 
Posty: 32
Dołączył(a): czwartek, 11 grudnia 2014, 07:53

Re: ZTE Blade S6 - brak j.polskiego w LP 5.0 i brak netu

Postprzez marmil85 » niedziela, 19 lipca 2015, 21:41

Tu masz link do xda tam ludzie opisują jak po instalacji nowego oprogramowania mają ładną nową cegłę
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=3018031

Wysłane z mojego Oneplus One przy użyciu Tapatalka
marmil85
 
Posty: 32
Dołączył(a): czwartek, 11 grudnia 2014, 07:53

Re: ZTE Blade S6 - brak j.polskiego w LP 5.0 i brak netu

Postprzez marmil85 » niedziela, 19 lipca 2015, 21:41

Tam też masz metodę na root

Wysłane z mojego Oneplus One przy użyciu Tapatalka
marmil85
 
Posty: 32
Dołączył(a): czwartek, 11 grudnia 2014, 07:53

Re: ZTE Blade S6 - brak j.polskiego w LP 5.0 i brak netu

Postprzez ppawelz33 » poniedziałek, 3 sierpnia 2015, 01:13

Przeczytałem sporą ilość postów na wskazanym forum xda ale mój angielski jest słaby a po przetłumaczeniu translatorem google slang developerów to jakaś czarna magia,

Czy jest jakiś standardowy sposób na roota czyli jak rozumiem wgranie innej wersji oprogramowania...Nadal mam B07 AS a chcę zmienić na B08 EU.

Jak uda się to opisać krok po kroku spróbuję ...
A może lepiej totalnemu laikowi się za to nie brać i zlecić komuś doświadczonemu np z forum bądź w jakimś serwisie telefonów ? / rejon warszawa /.
Pomożecie :) ?
ppawelz33
 
Posty: 4
Dołączył(a): wtorek, 10 lutego 2015, 02:12

Re: ZTE Blade S6 - brak j.polskiego w LP 5.0 i brak netu

Postprzez marmil85 » poniedziałek, 3 sierpnia 2015, 08:34

Z tego co ja się orientuje to nie wygrasz wersji EU na twoją AS.uceglisz telefon a jak na razie nie ma narzędzi do odceglenia. Root-to przyznanie praw administratora żeby móc instalować np greenify z większą ilością opcji.
Ja sam zostałem przy moim oprogramowaniu gdyż wolę nie zepsuć telefonu mam wersję EU A na nią nie ma aktualizacji
Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka
marmil85
 
Posty: 32
Dołączył(a): czwartek, 11 grudnia 2014, 07:53

Re: ZTE Blade S6 - brak j.polskiego w LP 5.0 i brak netu

Postprzez ppawelz33 » wtorek, 4 sierpnia 2015, 05:36

A może mogę wgrać jakąś wersje AS mulitlanguage ?
Zna ktoś jaką stronę z prostą instrukcją jak to zrobić krok po kroku ?
ppawelz33
 
Posty: 4
Dołączył(a): wtorek, 10 lutego 2015, 02:12


Powrót do ZTE



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

  • Reklama