• Reklama

Zopo zp810 czy Zopo C2

Porównanie chińskich telefonów, zakupionych w Chinach i wyprodukowanych w Chinach.

Postprzez qzder » sobota, 25 maja 2013, 12:27

Jeśli to nie problem to poprosił bym o przy okazji pojechanie na rower/spacer/bieganie razem z jakimś programem, który pokazuję ścieżke jaką się przejechało, np. Endomondo.
qzder
 
Posty: 131
Dołączył(a): poniedziałek, 13 maja 2013, 18:35
Lokalizacja: Warszawa

Reklama

Postprzez statler » sobota, 25 maja 2013, 22:17

Endomondo i kilka innych popularnych programów nie działają dobrze na c2, przynajmniej na romie 0422, na 0513 jeszcze nie testowałem. Działał za to Navime.
statler
 
Posty: 23
Dołączył(a): środa, 17 kwietnia 2013, 21:09
Lokalizacja: zach-pom

którego wybrać

Postprzez MLODYRWS » środa, 29 maja 2013, 19:44

Jestem pod tym samym znakiem zapytania, nie wiem który model wybrać; < na dniach sprzedaje mojego Nexusa 4 by kupić dual sima. Mam pytanie czy jeśli pod łącze wieczorem C2 do ładowania, rano o 8 wstane i do 23 będę miał cały czas jasność ekranu na auto, dwie karty aktywne, dużo muzyki na słuchawkach i włączony transfer danych włącznie z synchronizacją z wszystkimi portalami jak i z chmurą to bateria mi wytrzyma do tej 23? Wiem że zp810 da radę, ale obawiam się że c2 może nie wytrwać. Pozdrawiam
MLODYRWS
 
Posty: 5
Dołączył(a): czwartek, 30 września 2010, 00:13
Lokalizacja: poznan

Postprzez ALEX-77 » poniedziałek, 3 czerwca 2013, 18:54

A mnie najbardziej interesuje kwestia Aparatu ,czy są duże różnice w 8mpx a 13mpx ? i czy w ogóle C2 ma 13mpx czy tylko podbijane programowo ? jakby mógł ktoś wżucić kilka fotek zrobionych oba telefonami byłbym bardzo wdzięczny.
Avatar użytkownika
ALEX-77
AKTYWNY
 
Posty: 402
Dołączył(a): wtorek, 26 lutego 2013, 00:24
Lokalizacja: POLSKA
Pochwały: 27

Postprzez Hardknox » poniedziałek, 3 czerwca 2013, 20:38

Nie wiem jak na zp810 ale na C2 dawałem foty w innym temacie przykładowo jak to wygląda w pełnej rozdzielczości

[hide]https://www.dropbox.com/sh/ok2dk40k853u82v/Vv-uekZDGw [/hide]

Nie bawie się ustawieniami wszystko na default pewnie jakby poustawiał te balansy, kontrasty to fotki wychodziłyby miodzio ale i tak jestem mega zadowolony z aparatu i szczególnie filmów w full hd
Hardknox
AKTYWNY
 
Posty: 283
Dołączył(a): piątek, 5 kwietnia 2013, 00:42
Lokalizacja: Mielec
Pochwały: 5

Postprzez Okula » czwartek, 20 czerwca 2013, 19:41

Hejka. Minęło już trochę czasu. Moze jakieś nowe spostrzeżenie nt. Pracy C2 - szczegœlnie interesuje mnie bateria. Pozdrawiam
Okula
 
Posty: 47
Dołączył(a): poniedziałek, 10 czerwca 2013, 20:37
Lokalizacja: szczecin

Postprzez ciekawy » czwartek, 20 czerwca 2013, 23:16

Panowie mam trochę pytań w temacie C2. sam sprzęt i parametry to jest dla mnie w miarę jasne i nie mam wątpliwości. Bardziej interesuje mnie to od strony systemowej.
U wielu sprzedawców widać wersje z Androidem 4.2, czy to jest jakiś wał czy rzeczywiście telefon ten występuje w wersji z takim systemem, a nie Z Aliyun OS.
Czemu pytam - nie będę ukrywał, że jestem zielony jeśli chodzi o rootowanie, flashowanie etc. inaczej mówiąc, chciałbym fona używać tak jak dostanę.
tak więc to jest właśnie podstawowe pytanie, czy występuje ten tel z Androidem defaultowym.
Inna kwestia, jeżli już występuje, to czy ktoś z Was wie czy nie zawiera jakiś upierdliwych nakładek cholera wie czego po chińsku. Inaczej mówiąc, czy da się z takiego Androida normalnie korzystać (preinstalowane aplikacje to wiadomo, chodzi mi o jakieś chińskie nakładki, widgety, inne niebezpieczeńśtwa).

Z góry dzięki za odpowiedź!
ciekawy
 
Posty: 1
Dołączył(a): czwartek, 20 czerwca 2013, 23:09
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez kojot » czwartek, 20 czerwca 2013, 23:29

Ja dostałem andka 4.2.1 po Polsku, bez nakładek. Jak większość, albo wszyscy.
kojot
AKTYWNY
 
Posty: 291
Dołączył(a): piątek, 22 lutego 2013, 19:48
Lokalizacja: --

Postprzez ryhit » piątek, 21 czerwca 2013, 00:39

Powiem tak, bez roota, to nie robota:) Miałem zp810 był root, bateria koło 2dni, przy 2 kartach i 1280x720, mam C2 z najnowszym romem od Dezmana, i jest naprawdę dobrze, chodzi o wiele lepiej niż na stocku, a i bateria wydaję się trzymać podobnie jak w 810.
ryhit
AKTYWNY
 
Posty: 202
Dołączył(a): poniedziałek, 18 lutego 2013, 14:15
Lokalizacja: andrychów
Pochwały: 1

Poprzednia strona

Powrót do Porównania telefonów



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama