• Reklama

ZOPO ZP700

Nowe telefony z Chin, nowinki z chińskich fabryk, przecieki, plotki, zapowiedzi.

Re: ZOPO ZP700

Postprzez eragon30971 » 28 cze 2014, o 13:25

Witam to znowu ja i mój Zopo. Od pewnego czasu zauważyłem, że bateria zaczyna słabiej trzymać niż wcześniej; telefon mam od marca. Całkiem niedawno telefon potrafił trzymać ok. 4 godzin przy youtube przez wi-fi, teraz to około 2 godzin. Czy wy też uzyskujecie takie wyniki? Czy można to zgłosić na gwarancję? Bateria chyba nie powinna tak szybko osłabnąć po 3 miesiącach użytkowania(ładuję baterię mniej więcej co 20 godzin).

Raz miałem taką sytuacje: wyładował mi się telefon, podłączyłem go do ładowarki i co się okazało? Że zostało jeszcze 43% baterii - to chyba nie jest normalne.
eragon30971
 
Posty: 7
Dołączył(a): 8 mar 2014, o 11:54
Telefon:: Zopo zp700

Reklama

Re: ZOPO ZP700

Postprzez fake4r » 28 cze 2014, o 13:27

Wakelock detector i sprawdź czy telefon wchodzi w deep sleep, czy coś przypadkiem nie zużywa baterii.
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5970
Dołączył(a): 4 lip 2013, o 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 204
Telefon:: Redmi 3

Re: ZOPO ZP700

Postprzez eragon30971 » 28 cze 2014, o 13:39

Tak, wchodzi w deep sleep, większość aplikacji mam zgreenifikowanych.
eragon30971
 
Posty: 7
Dołączył(a): 8 mar 2014, o 11:54
Telefon:: Zopo zp700

Re: ZOPO ZP700

Postprzez sephot » 29 cze 2014, o 13:56

Ten telefon ma nawet fajne parametry ale ta bateria... Jeden dzień i trzeba ładować :-(.

Wysłane z mojego JY-G4
Avatar użytkownika
sephot
VIP
 
Posty: 2388
Dołączył(a): 19 lip 2013, o 10:03
Lokalizacja: Szczecin
Pochwały: 102
Telefon:: LeECco

Re: ZOPO ZP700

Postprzez fullrespect » 5 lis 2014, o 15:30

Witam,
u mnie to max 2 dni z tym ze na noc pomiędzy 1:30 a 7:30 telefon ma ustawione aby się wyłączył. Ale wystarczy ze użyje trochę nawigacji coś pooglądam na necie i max 4 - 5 godzin... porażka... a telefon na prawdę daje rade...

Ostatnio dorwałem się do suwmiarki i pomierzyłem baterie, dokładne wymiary to:

66 x 56 x 4,2 oczywiście w milimetrach.

Może ktoś będzie miał czas (bo ja ostatnio to go w ogóle nie mam), poszuka czegoś większego żeby dobrać do tego telefonu bo oryginalna bateria to jakieś nieporozumienie.

Dzięki!
fullrespect
AKTYWNY
 
Posty: 219
Dołączył(a): 5 gru 2013, o 14:39
Lokalizacja: Nuneaton
Pochwały: 6
Telefon:: Xiaomi Redmi Note 2
ROM: 5.9.2

Re: ZOPO ZP700

Postprzez secretsanta » 5 lis 2014, o 16:00

Dwie baterie razem. Dolutować styki. W drukarni 3D zrobić nowe plecki. Albo wersja hardcore: w pleckach wycinamy dziurę i zakładamy silicon case.
secretsanta
NewsMan
 
Posty: 427
Dołączył(a): 9 lut 2014, o 16:22
Pochwały: 22
Telefon:: zopo zp990+

Re: ZOPO ZP700

Postprzez fullrespect » 5 lis 2014, o 16:10

Może powiem tak,
na akumulatorkach to ja zęby zjadłem bo bawie sie modelami RC i przerzuciłem ich setki (akumulatorków). Mam profesjonalną ładowarkę komputerową która wyswietla mi wszystko co mnie interesuje. Ładowałem kilka razy baterie od zp700 wlasnie tą ładowarką, wniosek:
na pewno nie ma ona 1750 jak to producent pisze... tylko o jakies 150 mAh mniej (liczy sie prąd wyciągnięty z baterii a nie władowany) a takowy jest zawsze mniejszy niz to co podaje producent.
Co do żywotnosci to czas jej rozladowywania jest relatywnie szybki w stosunku do prądu obciązającego.
Ogólnie biorac - to nie jest dobry pomysl na eksperymenty uzywajac baterii producenta.
Lepiej poszukac czegos porządnego - tylko czego ? bo z bateriami od telefonów to nie mialem az takiego doswiadczenia.
fullrespect
AKTYWNY
 
Posty: 219
Dołączył(a): 5 gru 2013, o 14:39
Lokalizacja: Nuneaton
Pochwały: 6
Telefon:: Xiaomi Redmi Note 2
ROM: 5.9.2

Poprzednia strona

Powrót do Nowości



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama