• Reklama

ZOPO ZP700

Nowe telefony z Chin, nowinki z chińskich fabryk, przecieki, plotki, zapowiedzi.

Re: ZOPO ZP700

Postprzez night95 » 28 maja 2014, o 16:42

Ja dzisiaj otrzymałem mojego zp700 niestety uszkodzony i się nie włącza, przetestuje gwarancję w 1949deal.com ;)
night95
VIP
 
Posty: 1084
Dołączył(a): 5 gru 2013, o 00:09
Pochwały: 17
Telefon:: let x690

Reklama

Re: ZOPO ZP700

Postprzez fullrespect » 28 maja 2014, o 17:09

Jak to sie objawia ? cokolwiek sie pojwia ?
baterie doladowales ? Ładuje w ogóle ?
fullrespect
AKTYWNY
 
Posty: 219
Dołączył(a): 5 gru 2013, o 14:39
Lokalizacja: Nuneaton
Pochwały: 6
Telefon:: Xiaomi Redmi Note 2
ROM: 5.9.2

Re: ZOPO ZP700

Postprzez night95 » 28 maja 2014, o 21:41

Nic sie nie pojawia bateria sie chyba laduje bo ladowarka ciepla sie robi, ale poza tym zadnego znaku zycia, w srodku cos szczerka.

Wysłane z mojego iOCEAN X7 przy użyciu Tapatalka
night95
VIP
 
Posty: 1084
Dołączył(a): 5 gru 2013, o 00:09
Pochwały: 17
Telefon:: let x690

Re: ZOPO ZP700

Postprzez fullrespect » 28 maja 2014, o 22:44

no to masz truposza... niestety.
ja kupowalem na aliexpress od kolesia http://www.aliexpress.com/store/603269
Dostalem lekko pekniety wyswietlacz, koles nawet nie czekal z ponowna wysylka jak mu zdjecia pokazalem. Wyslal nowke na drugi dzien a wmiedzyczasie czekal na powrot tego ode mnie.
fullrespect
AKTYWNY
 
Posty: 219
Dołączył(a): 5 gru 2013, o 14:39
Lokalizacja: Nuneaton
Pochwały: 6
Telefon:: Xiaomi Redmi Note 2
ROM: 5.9.2

Re: ZOPO ZP700

Postprzez night95 » 28 maja 2014, o 23:18

No zobaczymy jak bedzie z 1949. Mam nadzieje ze tak samo. Wyslalem im filmik na maila ze sie nie odpala i czekam na odpowiedz

Wysłane z mojego iOCEAN X7 przy użyciu Tapatalka
night95
VIP
 
Posty: 1084
Dołączył(a): 5 gru 2013, o 00:09
Pochwały: 17
Telefon:: let x690

Re: ZOPO ZP700

Postprzez macpariatka » 24 cze 2014, o 19:18

Witam,
mam pewien problem z zp700. Otóż jakąś godzinę temu odebrałam przesyłkę od kuriera. Słuchawkę kupowałam u autoryzowanego przedstawiciela Zopo w Polsce przy pomocy kuponu promocyjnego z Grouponu. Wszystko ładnie pięknie, ale są dwa mocne minusy. Mianowicie: po wejściu w galerię telefonu znalazłam tam zdjęcie, zrobione najprawdopodobniej, przez użytkownika (nie jest to fotografia 'systemowa'). Tak chyba nie powinno to wyglądać, prawda? Telefon powinien dotrzeć do mnie 'czysty', bez możliwości użytkowania go przez osoby trzecie przede mną. Druga sprawa jest związana z ochronnym plastikowym etui dodawanym do tego zestawu, ale to już jest kwestią wymiany przez producenta.


PS chciałabym się też dopytać, jako laik, o możliwość unowocześnienia zp700 - wgrania menu całkowicie przetłumaczone na język polski, obniżenia pożerania baterii i takie tam podstawy. Zaznaczam tylko, że naprawdę nie za bardzo się na tym znam.

Z góry serdecznie dziękuję za pomoc.
macpariatka
 
Posty: 4
Dołączył(a): 24 cze 2014, o 19:02
Telefon:: zopo

Re: ZOPO ZP700

Postprzez Grech » 24 cze 2014, o 19:39

Prawdopodobnie jest to zdjęcie wykonane w chińskiej fabryce. Telefony są z grubsza testowane. Już o tym pisałem że miałem w tablecie kilkusekundowy filmik z jakąś Chinką :)
Avatar użytkownika
Grech
AKTYWNY
 
Posty: 623
Dołączył(a): 22 wrz 2012, o 23:35
Lokalizacja: Miasto
Pochwały: 10

Re: ZOPO ZP700

Postprzez macpariatka » 24 cze 2014, o 19:59

Jak tylko telefon mi się naładuje, to przyjrzę się tej fotografii z bliska. Dziwna sprawa. Mam zdjęcie nożyczek z drukarką w tle w gratisie ;p Na dodatek jest to zdjęcie bardzo marnej jakości...
A odnośnie modernizacji Zopo, ktoś, coś?
macpariatka
 
Posty: 4
Dołączył(a): 24 cze 2014, o 19:02
Telefon:: zopo

Re: ZOPO ZP700

Postprzez secretsanta » 25 cze 2014, o 00:37

Zacznij od nadania uprawnień root. Informacje jak przeprowadzić rootowanie do odszukania w dziale Zopo--->romy i modyfikacje.
Zgooglowanie tego tematu da Ci cała lawinę odpowiedzi, zawsze też możesz się posiłkować pytaniem o procesor mediatek MT6582.
Pomogło?
secretsanta
NewsMan
 
Posty: 427
Dołączył(a): 9 lut 2014, o 16:22
Pochwały: 22
Telefon:: zopo zp990+

Re: ZOPO ZP700

Postprzez macpariatka » 25 cze 2014, o 09:28

Tak jak mówiłam - totalny ze mnie laik. Chyba tego nie ogarnę i będę musiała poprosić kumpla o pomoc.
Przy okazji, nie mam dostępu do Internetu. Może tutaj można zaradzić coś w prosty sposób? (nie chodzi mi o Wi-fi).
macpariatka
 
Posty: 4
Dołączył(a): 24 cze 2014, o 19:02
Telefon:: zopo

Re: ZOPO ZP700

Postprzez macpariatka » 25 cze 2014, o 14:35

Mam telefon na kartę w Heyah. Męczę się z ustawieniami internetowymi z głównej strony heyah.pl, ale nic mi się tego nie wychodzi :|
macpariatka
 
Posty: 4
Dołączył(a): 24 cze 2014, o 19:02
Telefon:: zopo

Re: ZOPO ZP700

Postprzez secretsanta » 26 cze 2014, o 08:31

Każdy z nas był kiedyś (lub ciągle w mniejszym lub większym stopniu jest) laikiem. Jeśli dobrze rozumiem problem z internetem występuje w telefonie? Komputer z dostępem do neta masz????? ....raczej tak skoru tu zaglądasz :)
zacznij od youtube, wyszukaj filmiki typu root zopo zp700. Jeśli na taki nie natrafisz odszukaj inny zopo z takim samym procesorem. Nawet jesli filmy będą w obcym Ci jezyku ich zaletą jest to że widać dokładnie co robić krok po kroku a opcja pauzy i przewijania ułatwia wszystko jeszcze bardziej.
co do internetu w telefonie: jak rozwiniesz górny pasek to jest opcja "data connection" ? znajdziesz to też w "ustawieniach" ----> sim management
Powodzenia
secretsanta
NewsMan
 
Posty: 427
Dołączył(a): 9 lut 2014, o 16:22
Pochwały: 22
Telefon:: zopo zp990+

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nowości



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama