• Reklama

ZOPO ZP700

Nowe telefony z Chin, nowinki z chińskich fabryk, przecieki, plotki, zapowiedzi.

Re: ZOPO ZP700

Postprzez eragon30971 » 8 mar 2014, o 19:12

W aktualizacji oprogramowania pisze że mam aktualną - 2014 01 04
eragon30971
 
Posty: 7
Dołączył(a): 8 mar 2014, o 11:54
Telefon:: Zopo zp700

Reklama

Re: ZOPO ZP700

Postprzez fullrespect » 9 mar 2014, o 04:28

To za wiele zrobić nie możesz bo niestety ale bateria w tym telefonie nie jest najlepszym atutem. Polecam zainstalować greenify i hibernować wszystko co nie potrzebne. Ja ostatnio uzyskuje zaskakujące rezultaty. Bateria trzyma ponad dwa dni. Oczywiście nowe gram i nie siedzę na necie cały dzień.

Wysłane z mojego ZP700 przy użyciu Tapatalka
fullrespect
AKTYWNY
 
Posty: 219
Dołączył(a): 5 gru 2013, o 14:39
Lokalizacja: Nuneaton
Pochwały: 6
Telefon:: Xiaomi Redmi Note 2
ROM: 5.9.2

Re: ZOPO ZP700

Postprzez Gresfucinio » 9 mar 2014, o 10:25

Witam moja weraja oprogramowania ma datę 28.11.2013. Czy jest sens zmieniać na nowszy rom, co zyskaliście?

Wysłane z mojego ZP700 przy użyciu Tapatalka
Gresfucinio
 
Posty: 9
Dołączył(a): 21 paź 2013, o 20:39
Telefon:: samsung ACE

Re: ZOPO ZP700

Postprzez eragon30971 » 9 mar 2014, o 12:47

@2up
A czy ta aplikacja Greenify jest bezpieczna? Tzn. czy po wyłączeniu googla itp. będą działały programy z nim powiązane(pytam bo zauważyłem że apka sama w sobie dużo pobrań nie ma, a ja sam na razie w menadżerze zadań usuwam procesy za pomocą antyvira AVG)?
A co do baterii to już jest chyba w porządku, wczoraj już nie miałem takiej sytuacji.
PS:Słyszałem(na googlach) że baterii lepiej nie rozładowywać do końca tylko gdzieś do stanu 20-40% i wtedy dopiero ładować, czy ktoś z was tak robi i czy to prawda?
@up Ja bym na twoim miejscu zaktualizował przecież to dużo czasu nie zajmie :P
eragon30971
 
Posty: 7
Dołączył(a): 8 mar 2014, o 11:54
Telefon:: Zopo zp700

Re: ZOPO ZP700

Postprzez INTseed » 9 mar 2014, o 19:34

To nie prawda. Telefony wyłączają się same mając około 3%

Wysłane z mojego Faea-F1 przy użyciu Tapatalka
INTseed
VIP
 
Posty: 1106
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 13:31
Lokalizacja: z internetu
Pochwały: 18

Re: ZOPO ZP700

Postprzez xeii » 10 mar 2014, o 18:47

Co do baterii to polecam apkę Battery Doctor. Można fajnie dostosować telefon pod siebie a przy okazji zaoszczędzić energię. U mnie naprawdę pomogło i bateria lepiej trzyma.
xeii
 
Posty: 17
Dołączył(a): 17 lut 2014, o 20:13
Telefon:: samsung

Re: ZOPO ZP700

Postprzez eragon30971 » 12 mar 2014, o 20:02

Czy wy u was jest tak samo że gdy zaznaczycie aby apki instalował telefon na phone storage to instaluje wam na pamięci wewnętrznej? Wcześniej miałem zaznaczone aby instalowało na SD ale teraz pamięci mi brakuje tam, a na phon storage mam 1,5.
eragon30971
 
Posty: 7
Dołączył(a): 8 mar 2014, o 11:54
Telefon:: Zopo zp700

Re: ZOPO ZP700

Postprzez wojtekwojtek » 13 mar 2014, o 16:21

@icemen123 Jak się przyjrzysz bliżej, to na zoposhop.pl masz 24 miesięcy gwarancji... może to nie jedyna różnica, musiałbym poszperać...
wojtekwojtek
 
Posty: 31
Dołączył(a): 12 lis 2013, o 15:00
Telefon:: Mi4 LTE 16GB
ROM: 4.4 Xiaomi.eu

Re: ZOPO ZP700

Postprzez fullrespect » 16 kwi 2014, o 11:42

Siemka ludziska,
ktos próbowal juz ten telefon z nawigacjami ?
Nie wiem czemu ale albo ja nue potrafie ich obslugiwac albo ten telefon szaleje z nimi.
Ekran obraca sie w dziwne strony (moze nie wiem jak powinienem go trzymac)
nie mowiac juz o tym ze zazwyczaj to jade po przeciwnym pasie lub w polu wg pozycji z telefonu :P - az tak niedokladny ten GPS jest w zp700 ?
Macie jakies doswiadczena ?
fullrespect
AKTYWNY
 
Posty: 219
Dołączył(a): 5 gru 2013, o 14:39
Lokalizacja: Nuneaton
Pochwały: 6
Telefon:: Xiaomi Redmi Note 2
ROM: 5.9.2

Re: ZOPO ZP700

Postprzez Grech » 16 kwi 2014, o 11:55

Taki "urok" telefonów na Mediatekach. Jak chcesz wykorzystywać smartfon do nawigacji bierz telefon na innym procku.
Avatar użytkownika
Grech
AKTYWNY
 
Posty: 623
Dołączył(a): 22 wrz 2012, o 23:35
Lokalizacja: Miasto
Pochwały: 10

Re: ZOPO ZP700

Postprzez jogus48 » 18 kwi 2014, o 20:14

nie powiedziałbym. mam Alcatela 8008X na 6589 1,2GHz i jak złapie fixa to działa bardzo dobrze i grot pracuje stabilnie. Oczywiście nie złapie fixa w mieszkaniu, a w pociągu trzeba trzymać telefon przy szybie, żeby go złapał :) na powietrzu dzieje się to szybko. choć jak kiedyś zaaktualizowałem Mapy to strzałka była niestabilna i odinstalowałem, problem się rozwiązał.

edit: cały czas żyłem w przekonaniu, że ten model Zopo ma ten sam procek co mój telefon, jednak nie. jeśli tak to przepraszam, pewnie ma to znaczenie.

mam pytanie, czy ma ktoś porównanie tego telefonu z jakimś 5 calowcem z rozdzielczością HD i może mi porównać ekrany? jaka jest różnica? bardzo widać pixele? czy wszyscy mają problem z GPS? myślę nad zmianą z Alcatela Scribe HDi bardzo mnie ciekawi ten telefon. Czy pod fabryczną folią jest gorilla czy to zwykły plastik? Czy widać różnicę między IPS? Jak z użytkowaniem w słońcu?
jogus48
 
Posty: 27
Dołączył(a): 1 sty 2014, o 17:44
Telefon:: alcatel ot-8008x

Re: ZOPO ZP700

Postprzez deejaay » 11 maja 2014, o 12:46

Witam.Może ktoś będzie umiał mi powiedzieć co jest grane z moim zp700.
Mam go od stycznia a dwa dni temu zaczęły sie z nim dziać cuda..zaczęło się od zawieszek a teraz zaobserwowałem że sie wyłącza i grzeje strasznie...czyżby to procek sie tak przegrzewał? miał ktoś juz tak?? tel jest na gwarancji wiec go jutro odsyłam .Z góry dzięki za odp.
deejaay
 
Posty: 1
Dołączył(a): 11 maja 2014, o 12:42
Telefon:: zopo zp700

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nowości



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

  • Reklama