• Reklama

zewnetrzna karta Sd w recovery

Chińskie telefony z androidem, pytania, problemy, pomoc

zewnetrzna karta Sd w recovery

Postprzez P3ndr4k » czwartek, 15 sierpnia 2013, 15:32

Witam.

Pisze do was z prośbą o doradę co mam zrobić. Wczoraj przez własna głupotę i niedoczytanie wgrałem sobie plik: framework-res.apk z androida 4.1.2 na 4.2.1 zrobiłem to przez ROOT Explorer podczas kopiowania tego pliku telefon się zresetował i teraz stoi podczas lądowania systemu. Wcześniej niestety nie zrobiłem sobie backupu i tutaj jest ten problem chcianym dodać rom backup który mam na komputerze na kartę sd tylko ze widzi mi ta pamieć 32gb a nie zewnętrzną kartę sd 8gb.
czy jest możliwość zmiany aby w recovery była widoczna ta zewnętrzna kata sd? lub jak wrzucić przez ADB plik Backup na ta pamieć w telefonie?
Proszę o doradę ponieważ kupiłem telefon 3 dni temu i teraz jest cegiełką...

Recowery jest oczywiście oryginalne takie jak było od poczatku. (Android system recovery 3e)
P3ndr4k
 
Posty: 49
Dołączył(a): środa, 24 lipca 2013, 17:24
Lokalizacja: kROSNO

Reklama

Re: zewnetrzna karta Sd w recovery

Postprzez jagdaw » środa, 21 sierpnia 2013, 23:58

Nie wiem jak w tym Twoim recovery, ale w CWM jest dwie opcje: ... from sd card - to oznacza z pamięci wew. i from external sd card - karty microsd. Może u Ciebie też jest to rozdzielone.
Poza tym, co to za recovery masz? W jakim formacie robi backup? Wejdź w backup and restore i sprawdź coś w rodzaju choose default backup format (czy masz tar lub dup, sprawdź jaki masz domyślny, bo takim masz zrobiony ten backup na kompie).
Pozostaje wgrać jakiś ROM (albo doinstalować samo CWM - taka sama procedura, tylko zaznacza się we flashtoolu PRELOADER i RECOVERY zamiast wszystkiego i klika Download, zamiast Upgrade) do tego telefonu wraz z CWM, potem wejść w CWM i zrobić przywracanie - zakładam, że sterowniki działają.
jagdaw
 
Posty: 115
Dołączył(a): sobota, 13 kwietnia 2013, 14:54

Re: zewnetrzna karta Sd w recovery

Postprzez P3ndr4k » poniedziałek, 9 września 2013, 18:11

Telefon juz naprawiony pomoglo flash`owanie prez SP Flash tool
P3ndr4k
 
Posty: 49
Dołączył(a): środa, 24 lipca 2013, 17:24
Lokalizacja: kROSNO


Powrót do Pytania, problemy



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama