• Reklama

Zenfone 6 Problem z mikrofonem

Zenfone 6 Problem z mikrofonem

Postprzez Roboshocker » środa, 23 lipca 2014, 00:10

Telefon świetny poza tym że nie mogę z niego korzystać jako telefonu, w głośniku dźwięk normalny, a jak prowadzę rozmowę to mnie słychać jakbym rozmawiał ze studni w której szaleje cyklon czyli szum piski i nie da się rozmawiać, na ekranie założona folia , czy to może być przyczyną czy może soft, ale już wgrałem nową wersję tyle że bez wipe data i bez wipe cache bo jak wszedłem w recovery to pokazywał się komunikat :brak czygoś tam, ikonka trójkąta i musiałem restartować fona. Jest szansa na rozwiązanie czy muszę go słać do China ?
Roboshocker
 
Posty: 9
Dołączył(a): wtorek, 8 lipca 2014, 21:38

Reklama

Re: Zenfone 6 Problem z mikrofonem

Postprzez alukard88 » środa, 23 lipca 2014, 10:31

Jeśli to hardware to to niestety nie masz wyjscia chyba, że ktoś na miejscu podejmie sie wymiany, a od chińczyka rządać rekompensaty naprawy. Co do telefonu to w temacie ozenfone 6 wrzuć kilka zdjęc jakbyś miał chwilkę :)
alukard88
 
Posty: 106
Dołączył(a): środa, 2 lipca 2014, 17:35
Pochwały: 5

Re: Zenfone 6 Problem z mikrofonem

Postprzez Andrewko » środa, 23 lipca 2014, 10:49

Jeśli miałeś ikonę androida z trójkątem musisz nacisnąć chyba vol up i wtedy wejdzie w Recovery. Poszukaj opisu na necie jak wejść do Recovery

Wysłane z mojego V3 przy użyciu Tapatalka
Andrewko
AKTYWNY
 
Posty: 448
Dołączył(a): czwartek, 14 listopada 2013, 20:50
Pochwały: 19

Re: Zenfone 6 Problem z mikrofonem

Postprzez Roboshocker » czwartek, 24 lipca 2014, 21:26

problem usunięty dzięki Wipe cache i wipe data. Dzięki za pomoc
Roboshocker
 
Posty: 9
Dołączył(a): wtorek, 8 lipca 2014, 21:38

Re: Zenfone 6 Problem z mikrofonem

Postprzez Roboshocker » piątek, 25 lipca 2014, 00:43

Jednak problem powrócił po restarcie telefonu , zauważyłem że gdy ściągnę panel tylni i przycisnę telefon w miejscu śrubki obok głośniczka , to buczenie znika, więc możliwe że coś tam słabo łączy , ale oczywiście jestem laikiem i to moje gdybanie , jutro dzwonie po serwisach , może coś poradzą, jak nie to wysyłka do Chin, ale to w ostateczności :(
Roboshocker
 
Posty: 9
Dołączył(a): wtorek, 8 lipca 2014, 21:38


Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama