• Reklama

Zenfone 5 problem z dźwiękiem

Zenfone 5 problem z dźwiękiem

Postprzez Michas303 » 15 cze 2015, o 19:57

Parę dni temu wgrałem aktu aktualizacje Lollipop do swojego zenfone. Miałem na nim roota. I po aktualizacji mam tak, że dźwięk spóźnia się w stosunku do tego co dzieje się na ekranie. Przez pierwsze 3 sekundy idzie dobrze, potem freeze, i jest opóźniony. Jak zresetuje go, to podziała parę godzin dobrze i potem problem znowu się pojawia.

Dodatkowo wydaje mi się że od momentu aktualizacji przy wariuje procesor tzn. daje więcej mocy niż to konieczne, telefon ostatnio strasznie mi się grzeje, chociaż na to potrzebuje więcej testów.


Pisałem do supportu, odpowiedzieli żebym przywrócił telefon do ustawień fabrycznych, a jak to nie pomoże to czekać na nową aktualizacje. Nie chciałbym tracić swoich danych, więc może wie ktoś co może być przyczyną?
Michas303
AKTYWNY
 
Posty: 211
Dołączył(a): 18 lip 2014, o 22:24
Pochwały: 7
Telefon:: Lenovo ZUK Z2 Pro
ROM: LOS 14.1 by cosmedd

Reklama

Re: Zenfone 5 problem z dźwiękiem

Postprzez saperq » 15 cze 2015, o 20:47

Zobacz przygody dansounda z Zenkiem:
czyszczenie wszystkiego pomogło :
zenfone-5-aktualizacja-do-androida-5-t18675-84.html

Autor postu otrzymał pochwałę
Aktualnie eksploatowane: Lenovo P2, Asus Zenfone max
Na sprzedaż: brak, wszystko poszło ;-)
Zobacz moje OLX
saperq
AKTYWNY
 
Posty: 791
Dołączył(a): 8 maja 2014, o 22:36
Pochwały: 31
Telefon:: Asus Zenfone Max

Re: Zenfone 5 problem z dźwiękiem

Postprzez bartazzz » 15 cze 2015, o 21:09

Ew jest downgrade na stronie asusa

Wysłane z mojego m1 note przy użyciu Tapatalka
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5577
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 100
Telefon:: Redmi
ROM: MIUI POLSKA

Re: Zenfone 5 problem z dźwiękiem

Postprzez Michas303 » 16 cze 2015, o 11:11

W takim wypadku spróbuje przywrócić do tych ustawień fabrycznych. Natomiast :


Czy jeśli na KitKacie miałem roota, i z zostawionym rootem przystąpiłem do aktualizacji do Lizaka, to wgrało mi się najnowsze recovery ? Bo jak rozumiem bootloader pozostał zamknięty, tylko co z tym recovery ? Bo już na Lizaku nie rootowałem itd. Bo jeśli wgrało mi się najnowsze recovery, to mogę przystępować do ustawień fabrycznych. Chyba że można gdzieś znaleźć wersję aktualnego recovery jakie się posiada ?


I jeszcze tak na upewnienie, jeśli zrobię kopie aplikacji, i tą kopię skopiuje na SD, to nic mi się z karty SD przy wykonywaniu "resetu" telefonu nie stanie, tak ?
Michas303
AKTYWNY
 
Posty: 211
Dołączył(a): 18 lip 2014, o 22:24
Pochwały: 7
Telefon:: Lenovo ZUK Z2 Pro
ROM: LOS 14.1 by cosmedd


Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama