• Reklama

ZenFone 5 A500CG UPDATE 4.4 WW + ROOT

Re: Odp: ZenFone 5 A500CG UPDATE 4.4 WW + ROOT

Postprzez night95 » 6 paź 2014, o 20:26

night95 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Sorry twoj tez jest na 4.4 nie doczytalem.
SERWIS TELEFONÓW, TABLETÓW ITP :)http://telchina.pl/serwis-telefonow-t25595.html
night95
VIP
 
Posty: 1084
Dołączył(a): 5 gru 2013, o 00:09
Pochwały: 17
Telefon:: let x690

Reklama

Re: ZenFone 5 A500CG UPDATE 4.4 WW + ROOT

Postprzez ddr » 6 paź 2014, o 20:28

Toż ja podałem im sposób na tego roota... Trochę chamsko z ich strony że nigdzie nie ma tam mojego nicka :-P.
Skrypt każdy głupi potrafi napisać.

@down
Też rozwiązanie, ogólnie problem leżał po stronie braku sterowników adb. W następnym poście wrzuciłem do nich linka.
Ostatnio edytowano 6 paź 2014, o 20:35 przez ddr, łącznie edytowano 2 razy
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3546
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 126
Telefon:: Letv x600
ROM: 011S

Re: ZenFone 5 A500CG UPDATE 4.4 WW + ROOT

Postprzez pziental » 6 paź 2014, o 20:31

witaj, wszystko gra. jesli jest problem z wrzuceniem supersu poprzez sideload to wczesniej wgraj plik do /sdcars i pozniej tylko install from sdcard. To w sumie jeden najwiekszy problem. Pozartym rewelka. Dzieki i pozdrawiam
pziental
 
Posty: 1
Dołączył(a): 6 paź 2014, o 19:18
Telefon:: asus zenfon
ROM: 4.4.2 stock

Re: ZenFone 5 A500CG UPDATE 4.4 WW + ROOT

Postprzez faraon20 » 8 paź 2014, o 20:02

housemdt napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

potwierdzam! U mnie po upgrade przestał działać aero na podczas gdy chciałem dodać punkt dostępowy to wyrzucał błąd ustawień.
Wyjąłem obie karty, karta aero2 do sim1, zrobiłem punkt apn, wyszedłem z ustawień i wrzuciłem obie karty do telefonu. Teraz już mogę wejść do ustawień apn dla sim2 bez problemu.
Wszystko robiłem na włączonym telefonie. :)
faraon20
 
Posty: 136
Dołączył(a): 11 mar 2014, o 13:20
Pochwały: 3
Telefon:: Huawei Y300

Re: ZenFone 5 A500CG UPDATE 4.4 WW + ROOT

Postprzez jacek666b » 9 paź 2014, o 19:03

faraon20 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

potwierdzam! U mnie po upgrade przestał działać aero na podczas gdy chciałem dodać punkt dostępowy to wyrzucał błąd ustawień.
Wyjąłem obie karty, karta aero2 do sim1, zrobiłem punkt apn, wyszedłem z ustawień i wrzuciłem obie karty do telefonu. Teraz już mogę wejść do ustawień apn dla sim2 bez problemu.
Wszystko robiłem na włączonym telefonie. :)


Miałem to samo.
Wczoraj w nocy robiłem aktualkę a dzisiaj rano się skapnąłem, że AERO nie hula. Dzięki za solucję! Pochwała poszła
Avatar użytkownika
jacek666b
 
Posty: 172
Dołączył(a): 17 lip 2014, o 23:15
Pochwały: 6
Telefon:: Nokia Asha 302
ROM: stock

Re: ZenFone 5 A500CG UPDATE 4.4 WW + ROOT

Postprzez norskee » 9 paź 2014, o 19:23

Ciekawe jest to, że zamiast cytować mój post z rozwiązaniem problemu z Aero2 albo nawet lepiej, odesłać do odpowiedniego tematu, ktoś sobie to przywłaszcza i zgarnia "profity", a do tego robi gigantyczny śmietnik, bo teraz w 3 tematach rozwiązany jest ten sam problem

@PS. Zrzekam się praw do mojej własności intelektualnej na rzecz forum
Zenfone 2/16
norskee
 
Posty: 115
Dołączył(a): 2 gru 2013, o 18:37
Pochwały: 7
Telefon:: zenfone 5

Re: ZenFone 5 A500CG UPDATE 4.4 WW + ROOT

Postprzez kaczy44 » 10 paź 2014, o 15:42

Po aktualizacji do 4.4 stracilem mozliwosc zapisu na karcie SD. Wyglada jakby byla zabezpieczona przed zapisem przez system i aplikacje nie moga zapisywac danych.
Czy ktos mial taki problem ?
kaczy44
 
Posty: 25
Dołączył(a): 24 gru 2013, o 01:39
Telefon:: Lenovo

Re: ZenFone 5 A500CG UPDATE 4.4 WW + ROOT

Postprzez picapau » 10 paź 2014, o 21:33

Przyznaj sie nawet nie zadales sobie trudu poszukac odpowiedz, poczytaj co wprowadza kitkat bo oczyscie bylo juz na forum.

http://telchina.pl/asus-zenfone-t6259-480.html#p120150
picapau
 
Posty: 151
Dołączył(a): 4 lip 2014, o 00:47
Pochwały: 3
Telefon:: Zenfone 5 2/16

Re: ZenFone 5 A500CG UPDATE 4.4 WW + ROOT

Postprzez MikeM » 16 paź 2014, o 14:22

Witam.
Zrobiłem root tym sposobem, ale mam mały problem z CWM Recovery.

Jako że bateria dosyć szybko schodzi (w statystykach baterii widać że "System Android" zużywa baterię cały czas), chciałem zrobić wipe cashe partition. Wchodzę w droidboot, później w recovery i telefon zamiast cwm recovery wyrzuca mi robocika i napis "brak polecenia". Próbowałem więc ponownie wgrać cwm poprzez adb, ale wyrzuca mi błąd "not allowed to update unsigned image on secure device". Wyczytałem gdzieś że powinienem zmienić parametr set SkipUpdateBootliader=YES na set SkipUpdateBootliader=NO. Jaki i gdzie tego dokonać?

Dlaczego nie mogę wejść do CWM Recovery i dlaczego nie mogę go wgrać ponownie?
Ewentualnie jak inaczej zrobić wipe cashe partition?

pozdrawiam

PS. Doraźnie na battery drain pomaga restart telefonu, ale zależy mi na bardziej konkretnym rozwiązaniu :).
Avatar użytkownika
MikeM
 
Posty: 168
Dołączył(a): 12 sie 2014, o 14:36
Pochwały: 7
Telefon:: Asus Zenfone 5 2/16

Re: ZenFone 5 A500CG UPDATE 4.4 WW + ROOT

Postprzez night95 » 17 paź 2014, o 01:12

Przytrzymaj vol - i wcisnij trzymajac vol- jeden raz vol+ podczas komunikatu brak polecenia. Powinno dzialac
SERWIS TELEFONÓW, TABLETÓW ITP :)http://telchina.pl/serwis-telefonow-t25595.html
night95
VIP
 
Posty: 1084
Dołączył(a): 5 gru 2013, o 00:09
Pochwały: 17
Telefon:: let x690

Re: ZenFone 5 A500CG UPDATE 4.4 WW + ROOT

Postprzez ddr » 17 paź 2014, o 01:50

Jeżeli bateria ci schodzi to musisz zrobić downgrade i załadować 2.19.40.18, bo pewnie masz 2.19.40.6.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3546
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 126
Telefon:: Letv x600
ROM: 011S

Re: ZenFone 5 A500CG UPDATE 4.4 WW + ROOT

Postprzez MikeM » 17 paź 2014, o 10:14

Udało się wejść do recovery kombinacją podaną przez night95, dzięki :). Chociaż nie było to recovery które wgrywałem (philz) tylko standardowe - zrobiłem wipe cashe i dzisiaj zobaczę czy jest lepiej z baterią.

ddr, przechodziłem z ostatniej wersji 4.3 bezpośrednio na 2.19.40.18.

Zastanawia mnie też komunikat który pojawia mi się w recovery (recovery da się włączyć tylko sposobem podanym przez night95). Najpierw po wejściu do recovery
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
, a później po rozpoczęciu wipe:
Formatting /cashe...
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Cashe wipe complete.
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Avatar użytkownika
MikeM
 
Posty: 168
Dołączył(a): 12 sie 2014, o 14:36
Pochwały: 7
Telefon:: Asus Zenfone 5 2/16

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości