• Reklama

Zakup teletonu...czy warto

Zakup teletonu...czy warto

Postprzez mario591 » 10 mar 2014, o 21:27

Witam
Chcę kupić telefon i tak się rozglądam i zauważyłem całkiem fajne modele marki Lenovo. Mówię tu o modelach A760, A850. Ciekawi mnie jednak jakość tych telefonów i jak to działa z AERO2 w sensie czy biorąc abonament w PLAY bez neta i kupując AERO2 sprawdzając pocztę czy cokolwiek ściąga mi z tej drugiej karty czy muszę się przełączać ? No i jak z ewentualnym serwisem takiego telefonu jak się coś stanie ? Jak oceniacie czy warto się w tym zainteresować czy raczej kupić już sprawdzony smartfon typu SONY czy HTC ???
mario591
 
Posty: 14
Dołączył(a): 10 mar 2014, o 21:11

Reklama

Re: Zakup teletonu...czy warto

Postprzez lukkki » 10 mar 2014, o 21:33

Warto kupić. Chińczyki są sprawdzone, dual sim działa jak w każdym smartfonie, tu różnicy nie ma:) Czytaj forum.
lukkki
VIP
 
Posty: 900
Dołączył(a): 12 kwi 2013, o 19:18
Lokalizacja: EU
Pochwały: 13

Re: Zakup teletonu...czy warto

Postprzez mario591 » 10 mar 2014, o 23:12

A może coś więcej ? Nigdy nie miałem telefonu z DUAL sim jakoś zawsze wydawało mi się, że są 2 kastry sim ale przełącza się albo na jedną albo na drugą. Poza tym czy to to lenovo co robi laptopy czyli stary IBM ? Bo jeśli tak to chyba jakoś dobra nie to co ZTE czy inne chińczyki. Z tego co wyczytałem w USA są bardziej popularne te telefony. W takim razie, który model najbardziej polecacie ? Powiem od razu, że 4,7'' to max większego nie che bo i te 4,7 '' to sporo. No i te AERO2 ktoś praktykuje i jaki zasięg tego.......czy normalnie macie abonament np. w PLAY bez neta i net z AERO2 i jest ok ? No i co z tym ROM'em czy jeśli będę chciał sam zrobić sobie upgrade Androida to nie da rady tak jak to ma miejsce w HTC czy w innych flagowych markach ?
mario591
 
Posty: 14
Dołączył(a): 10 mar 2014, o 21:11

Re: Zakup teletonu...czy warto

Postprzez Mad_MAX » 10 mar 2014, o 23:45

mario591 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


W chińczykach w większości DUAL sim działa tak , że obydwie karty są naraz aktywne.

Tak , to to Lenovo :) ZTE wcale nie jest złe i inne chińczyki też nie :)

AERO2 działa normalnie , bez problemu w większości Polski jest zasięg i można normalnie korzystać z internetu.

Odnośnie ROMu , to sam sobie nie zaktualizujesz z poziomu telefonu , tylko jakieś "modowane" ROMy.
HTM H9001 -> Star N8000 -> Star N9800 -> Elephone P8 Pro -> Lenovo K3 Note -> Xiaomi Mi MAX :)
Avatar użytkownika
Mad_MAX
AKTYWNY
 
Posty: 394
Dołączył(a): 31 gru 2013, o 15:27
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 9

Re: Zakup teletonu...czy warto

Postprzez and79 » 11 mar 2014, o 08:28

cena/
and79
 
Posty: 90
Dołączył(a): 12 cze 2013, o 14:54
Lokalizacja: wielkopolska
Pochwały: 2

Re: Zakup teletonu...czy warto

Postprzez mario591 » 11 mar 2014, o 17:45

W przypadku aktywności obu kart np. tylko z jednej można dzwonić a z drugiej korzysta z neta nie pobierze, żadnych kb z tej kary gdzie nie a wykupionego pakietu cz to jakoś można ustawić w ustawieniach, że z tej tylko 2 G a z tej internet...bo widziałem chyba 2 sloty na SIM 2G i 2G/3G. No i jeśli chodzi o cenę to miałem wątpliwości bo jak mam telefon z np. 1zł w PLAY przy abonamencie 69,90zł a przy taryfie bez telefonu z netem 50zł to te 20zł x24 m-c abonamentu to tylko 480zł więc możliwość oszczędzenia jest niewielka przy tańszych modelach....a jakości nie znam tych telefonów Lenovo dlatego cały wątek w tej kwestii.
mario591
 
Posty: 14
Dołączył(a): 10 mar 2014, o 21:11

Re: Zakup teletonu...czy warto

Postprzez Drobnoustrój » 11 mar 2014, o 20:39

mario591 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Jeśli chodzi o telefony marek typu ZTE, Huawei itp, to nie sugeruj się tym, co jest w Polsce u operatorów, bo dla Polski te firmy mają "specjalne" telefony, najtańsze ścierwo po 40 usd sztuka, np taki ZTE Kis (który i tak specjalnie zły nie jest) :> A domyślam się że twój budżet jest +/- pięciokrotnie wyższy :)
Avatar użytkownika
Drobnoustrój
 
Posty: 58
Dołączył(a): 3 lis 2013, o 14:27

Re: Zakup teletonu...czy warto

Postprzez mario591 » 11 mar 2014, o 20:48

Co do budżetu to na pewno. Tak myślę, że mogę przeznaczyć na ten cel 400-800zł +/- ewentualnie jak coś mi się przypodoba. Obecnie podoba mi się SONY Z1 Compact (ze względu na rozmiary) ale cena + abonament za ok 100zł trochę mnie odstrasza bo nie potrzebuję takiego abonamentu bo w takim za 49zł w PLAY mam i tak bez limitu do wszystkich no plus 20zł za neta bo te telefony nie mają DUAL SIM aby skorzystać z AERO2. Dlatego zaciekawiła mnie taka opcja z DUAL SIM bo wtedy neta mam za free a do telefonu, sprawdzić pocztę czy pogodę, dane do GPS'u to w zupełności wystarczy a wtedy biorę abonament bez telefonu za 29.99zł i różnica jest spora !!! A co do tych telefonów ZTE to nawet nie wiedziałem....ale co się dziwić nasi operatorzy kroją nas najwięcej jak można. Kiedyś jak mieszkałem chwilę za granicą widziałem jak operatorzy dają zestawy...2x bateria, stacje dokujące, wszelkie dodatki ..praktycznie zdublowany cały zestaw tylko telefon 1 a u nas tylko słuchawki i ładowarka a ceny z kosmosu.
mario591
 
Posty: 14
Dołączył(a): 10 mar 2014, o 21:11

Re: Zakup teletonu...czy warto

Postprzez mario591 » 13 mar 2014, o 12:15

A i jeszcze jedno. Jak AERO2 się rozłącza co 60 min. to ogólnie nie ma z tym jakiegoś problemu z ponownym łączeniem...czy trzeba to robić ręcznie czy jak. I jak na tle Lenovo postrzegana jest marka ZOPO ?
mario591
 
Posty: 14
Dołączył(a): 10 mar 2014, o 21:11


Powrót do Dyskusja o telefonach Lenovo



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama