• Reklama

Zainfekowany Jiayu s3 3Gb

Zainfekowany Jiayu s3 3Gb

Postprzez 7raff7 » 11 maja 2015, o 22:27

Witam. W ubiegłym tygodniu kupiłem telefon Jiayu s3 3Gb ram, od polskiego przedstawiciela. Po zainstalowaniu programu antywirusowego Avast( wersja darmowa),program wykrywa Android:Rooter-CS[PUP] w lokalizacji Ustawienia wersja 4.4.4-eng.smc.1423822013. Próba odinstalowania kończy się niepowiedzeniem. Żaden inny antywirus(nod32, internet securitu, g data,kaspersky) nie widzi problemu. Czy jest czym się martwić? Po 2 telefon ładuje się do max 70%-80% stanu baterii, przy czym ładowarka dołączona do zestawu bardzo mocno się nagrzewa, prawie parzy w rękę. czy to normalne?
7raff7
 
Posty: 2
Dołączył(a): 11 maja 2015, o 21:52
Telefon:: Jiayu s3 3Gb

Reklama

Re: Zainfekowany Jiayu s3 3Gb

Postprzez maxmad » 11 maja 2015, o 22:29

Sprawdzałeś w necie co to za syf?
maxmad
 
Posty: 91
Dołączył(a): 9 maja 2015, o 18:19
Pochwały: 1
Telefon:: JiaYu

Re: Zainfekowany Jiayu s3 3Gb

Postprzez shayk » 11 maja 2015, o 22:49

Może spróbuj przywrócić do ustawień fabrycznych.
MEIZU MX4 < LENOVO K3 NOTE < MEIZU M2 < ELEPHONE P7000 < XIAOMI Mi3 < MEIZU M1 NOTE < EACHINE M1 < P6i < STAR N9800
Pomagam w zakupach z Chin
Avatar użytkownika
shayk
VIP
 
Posty: 1867
Dołączył(a): 4 kwi 2014, o 14:16
Pochwały: 41
Telefon:: elephone

Re: Zainfekowany Jiayu s3 3Gb

Postprzez mruczek66 » 11 maja 2015, o 22:54

z ładowarką mam to samo. z wirusami nie mam problemu bo nie używam antywirusa :)
Avatar użytkownika
mruczek66
AKTYWNY
 
Posty: 246
Dołączył(a): 4 maja 2014, o 15:21
Lokalizacja: koszalin
Pochwały: 2
Telefon:: rmn3pro
ROM: rozwojowa

Re: Zainfekowany Jiayu s3 3Gb

Postprzez 7raff7 » 11 maja 2015, o 23:33

Sprawdzalem w necie,ale nie znalazlem zadnych informacji na temat "wirusa". Co do ustawien fabrycznych to niczego nie zmienialem. Telefon jest taki jaki przyszedl od dystrybutora tj.Jiayupolska.
7raff7
 
Posty: 2
Dołączył(a): 11 maja 2015, o 21:52
Telefon:: Jiayu s3 3Gb

Re: Zainfekowany Jiayu s3 3Gb

Postprzez maxmad » 14 maja 2015, o 14:23

Ten zdechły avast blokuje yt
maxmad
 
Posty: 91
Dołączył(a): 9 maja 2015, o 18:19
Pochwały: 1
Telefon:: JiaYu

Re: Zainfekowany Jiayu s3 3Gb

Postprzez TLasky » 14 maja 2015, o 16:13

Zainstaluj sobie może CM Security (jest naprawdę świetny) i sprawdź czy problem występuje. A może masz zrootowany telefon i antywirus wykrywa go jako wirus/zagorożenie (miałem tak z jednym telefonem, nie pamiętam którym :-D).

T.
"Coś się kończy, coś się zaczyna..."

Martwić się o to ile pali sportowe auto, to jak myśleć czy prostytutka którą grzmocisz Cię kocha :-D
Avatar użytkownika
TLasky
VIP
 
Posty: 1809
Dołączył(a): 24 paź 2014, o 12:37
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 81
Telefon:: Zuk Z1
ROM: Fabryczny :-)

Re: Zainfekowany Jiayu s3 3Gb

Postprzez Gravis » 14 maja 2015, o 16:21

Na Amazon store jest AVG PRO za darmo dzisiaj ;)
Xiaomi Mi6 > Xiaomi Mi5 Prime > Vernee Thor > Xiaomi Mi4c Prime > ZTE Nubia Z7 Mini > Jiayu G4S > Xiaomi RedRice > Lenovo A820 > ZTE Blade
Avatar użytkownika
Gravis
VIP
 
Posty: 2454
Dołączył(a): 5 cze 2013, o 10:32
Pochwały: 31
Telefon:: Xiaomi Mi6
ROM: Xiaomi.eu

Re: Zainfekowany Jiayu s3 3Gb

Postprzez slavo22 » 14 maja 2015, o 16:22

As the detection says, it is a PUP.
Possibly Unwanted Program.

takie coś mi wyskoczyło jak na googlach zapytałem. Czyli raczej nie ma się czym martwić. Tak poza tym, co darmowe to do kitu, przekonałem się już o tym kilka(-naście czy -dziesiąt razy). Jak kupiłem kaspersky'ego na jakiejś wyprzedaży w markecie i mam spokój.
Avatar użytkownika
slavo22
VIP
 
Posty: 1588
Dołączył(a): 8 kwi 2014, o 18:49
Lokalizacja: Zabrze
Pochwały: 59
Telefon:: LeEco x600
ROM: Co chwilę inny

Re: Zainfekowany Jiayu s3 3Gb

Postprzez dominiss1990 » 14 maja 2015, o 17:20

To zapewne roota program wygrywa jako zagrożenie. Nie ma się czym przejmować :)
Avatar użytkownika
dominiss1990
AKTYWNY
 
Posty: 428
Dołączył(a): 21 gru 2013, o 20:32
Lokalizacja: Rzeszów
Pochwały: 31
Telefon:: Jiayu G4S 2/16
ROM: 4.4.3 SPAOSP

Re: Zainfekowany Jiayu s3 3Gb

Postprzez hellhammer » 15 maja 2015, o 10:15

7raff7 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Taaa avast i na komorki :D on zawszwe namiesza :D nie wiem po co wam antywiry na komorkach ale ok.
hellhammer
VIP
 
Posty: 1436
Dołączył(a): 4 lip 2014, o 13:25
Pochwały: 25
Telefon:: sony


Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama