• Reklama

Y9300 po roocie BRAK ANDROID MARKET JAKI ROM?

Chińskie telefony z androidem, pytania, problemy, pomoc

Y9300 po roocie BRAK ANDROID MARKET JAKI ROM?

Postprzez mr.tomaszg » piątek, 8 lutego 2013, 17:41

Witam serdecznie

Niedawno za 70 dolarów kupiłem z Chin telefon poprzez Ebaya. Ogólnie jestem zadowolony ale brak miejsca mi doskwierał i postanowiłem zrobić roota. Po kilku godzinach zrobiłem go czytając portugalskie fora. Jednak przez przypadek usunąłem Android Market i nie mam pojęcia jak to naprawić, oczywiście aplikację wgrałem ponownie jednak wyświetla się jakiś błąd.

Najlepiej wgrałbym jakis nowy rom, polecicie jakiś>?

Specyfikacja telefonu: Type: Touch screen phone
Color: Black
OS: Android 4.03
CPU: Smdk4012 1GHz
ROM: 256MB
RAM: 256MB
Battery: 1650mAh Li-ion
Capacitive touch (5-point)screen
Network frequency: GSM 850/900/1800/1900MHz
Dual SIM, Dual standby
Dual cameras (the back one with flash light)
Wireless internet
Analog TV supported
Gravity sensing system
FM/MP3/MP4/Bluetooth function supported
Network Network type: GSM
Frequency: GSM 850/900/1800/1900MHz
WIFI: 802.11b/g wireless internet
Bluetooth A2DP
Screen Information Screen type: Capacitive (5-point)
Screen size: 3.5 inch
Screen resolution: 320 x 480 (HVGA)
Connectivity 2 x SIM slot
TF card slot
Micro USB host
3.5mm audio out port
Microphone
Speaker
Camera Back camera: 3.1MP (with flash light)
Front camera: 0.3MP
Video recording: Yes
Storage Internal memory: 186MB
External memory: TF card up to 32GB (not included)
Media Formats Picture format: JPEG, GIF, BMP, PNG
Video format: AVI, MP4, 3GP
Music format: AAC, AMR, MP3, WAV, OGG
MS Office format: Word, Excel, PPT
E-book format: TXT
Live wallpaper support: Yes
Games: Android APK and Java
Languages
English, French, Spanish, German, Portuguese, Russian, Dutch, Italian (Note: If you need any specific language other than English, you must leave us a message when you checkout)
Dimensions Product size (L x W x H): 118 x 63 x 10 mm
Package size (L x W x H): 180 x 80 x 50 mm
Product weight: 129 g
Package weight: 0.5 kg
Additional Features
Wi-Fi, Analog TV, FM, Bluetooth, E-book, MP3, MP4, WAP, MMS, Alarm, Calendar, Calculator...
mr.tomaszg
 
Posty: 41
Dołączył(a): piątek, 8 lutego 2013, 17:34
Lokalizacja: Opole

Reklama

Postprzez bumbum » piątek, 8 lutego 2013, 20:00

W ostatecznosci zostaje ci blackmart.
Ale popróbuj rózne wersje marketu bo nie kazda jest kompatybilna.
Zrób hard reset, o ile nie usunąłeś marketu z ROM-u to powinien być.
Xiaomi Redmi Note 3 Pro
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1078
Dołączył(a): środa, 17 października 2012, 22:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 29

Postprzez mr.tomaszg » piątek, 8 lutego 2013, 21:32

Dzieki za blackmarta - nie slyszalem o nim!

Co do marketu to próbwalem oczywiscie 8 róznych wersji - od najstarszej do najnowszej. Przywracanie systermu rózniez nic nei dało. A wracajac do nowego romu - będzie sie dało w takim fonie go wgrać?
mr.tomaszg
 
Posty: 41
Dołączył(a): piątek, 8 lutego 2013, 17:34
Lokalizacja: Opole

Postprzez bumbum » sobota, 9 lutego 2013, 16:25

Raczej marne szanse. Klony raczej nie mają dobrego wsparcia. Musisz popytac chinczyków. Względnie na xda-deweloped popytac,poszukac.
Xiaomi Redmi Note 3 Pro
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1078
Dołączył(a): środa, 17 października 2012, 22:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 29

Postprzez mr.tomaszg » sobota, 2 marca 2013, 16:53

Android market udalo się naprawic!! Tylko chcialbym zmniejszyc taktowanie i cos w tych programach sie nie da. Roota oczywiscie sciagnalem. Czy jedynym sposobem bedzie wgranei nowego kelnera?
mr.tomaszg
 
Posty: 41
Dołączył(a): piątek, 8 lutego 2013, 17:34
Lokalizacja: Opole

Postprzez Nord* » niedziela, 3 marca 2013, 17:24

To opisz dla potomnych jak odzyskać market...
Nord*
 
Posty: 30
Dołączył(a): wtorek, 22 stycznia 2013, 23:16
Lokalizacja: Gdańsk

Postprzez mr.tomaszg » niedziela, 3 marca 2013, 23:46

Więc troch poszperalem po internecie i za 20 razem sie udało ;-) Na początku trzeba oczywiscie sciagnac obojetnie jaka wersje android market czy google play jak kto woli. Plik wrzucamy do folderu system/app po czym zmieniamy nazwe na vending.apk i instalujemy. Po zainstalowaniu zmieniamy uprawnienia i niestety nie pameitam na jakie.
Pozdrawiam

[ Dodano: 2013-03-04, 13:31 ]
W zwiazku z wieloma prywatnymi wiadomosciami proszę pisac na gg 3839150 ;-) Chetnie odpowiem na wszelkie pytania
mr.tomaszg
 
Posty: 41
Dołączył(a): piątek, 8 lutego 2013, 17:34
Lokalizacja: Opole


Powrót do Pytania, problemy



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama