• Reklama

Xiaomi Redmi Note- recenzja

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: Xiaomi Redmi Note- recenzja

Postprzez LoLek » wtorek, 7 października 2014, 03:12

Witam Bardzo serdecznie !
Mam kilka pytań odnośnie tego telefonu, a w zasadzie do oferty z portalu Aliexpress.com

chodzi o tą aukcję:
http://www.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Red-Rice-Note-Xiaomi-Hongmi-Note-WCDMA-Mobile-Phone-MTK6592-Octa-Core-1-7GHz/311331_1885305631.html

Pytania:
1. Przede wszystkim czy to orginał ?
2. Jaka wersja telefonu jest na tej aukcji (QuadCore czy OctaCore) - ponieważ opis aukcji jest nie jasny ?
3. W polu "bundle" - którą opcję zaznaczyć aby zamówić telefon OctaCore (8 rdzeni) z silikonową osłonką i folią ochronną ?

Strasznie się napaliłem na tego chińskiego potwora :-D

Liczę na waszą pomoc !!! :-P

PS. To mój pierwszy post na tym forum i pierwsze zakupy na Aliexpress.com więc proszę o wyrozumiałość :mrgreen:
LoLek
 
Posty: 4
Dołączył(a): wtorek, 7 października 2014, 03:00

Reklama

Re: Odp: Xiaomi Redmi Note- recenzja

Postprzez swiezak82 » wtorek, 7 października 2014, 03:33

1. Na 100% oryginał.
2. Wersja WCDMA to quad core i dual sim
Wersja LTE to octa core i single sim
Avatar użytkownika
swiezak82
VIP
 
Posty: 1288
Dołączył(a): czwartek, 24 kwietnia 2014, 12:42
Pochwały: 36

Re: Odp: Xiaomi Redmi Note- recenzja

Postprzez LoLek » wtorek, 7 października 2014, 04:07

swiezak82 napisał(a):1. Na 100% oryginał.
2. Wersja WCDMA to quad core i dual sim
Wersja LTE to octa core i single sim


Wybacz ale w opisie pisze coś innego.
Proszę przejrzyj opis aukcji dokładnie ... nic już z tego nie rozumie :evil:

w/g opisu na aukcji:
WCDMA Dual SIM version = 8 rdzeni
a
4G LTE Single SIM version = 4 rdzenie
LoLek
 
Posty: 4
Dołączył(a): wtorek, 7 października 2014, 03:00

Re: Odp: Xiaomi Redmi Note- recenzja

Postprzez swiezak82 » wtorek, 7 października 2014, 04:40

No mój błąd. Jest tak jak piszesz.
Avatar użytkownika
swiezak82
VIP
 
Posty: 1288
Dołączył(a): czwartek, 24 kwietnia 2014, 12:42
Pochwały: 36

Re: Xiaomi Redmi Note- recenzja

Postprzez LoLek » wtorek, 7 października 2014, 18:31

Jeszcze jedno ostatnie pytanko

Jak wersja WCDMA współpracuje z np. siecią MOBILE VIKINGS i internetem LTE
z tego co sie orientuje wersja WCDMA nie posiada obslugi LTE

Wlasnie wszystko sprowadza sie do tego ze chce kupic ten telefon w wersji OctaCore (WCDMA) i korzystać z sieci MOBILE VIKINGS https://mobilevikings.pl/pl/ (karta za 29zl)

PISZCIE :)
LoLek
 
Posty: 4
Dołączył(a): wtorek, 7 października 2014, 03:00

Re: Xiaomi Redmi Note- recenzja

Postprzez znafca » środa, 8 października 2014, 11:19

LoLek napisał(a):Jeszcze jedno ostatnie pytanko

Jak wersja WCDMA współpracuje z np. siecią MOBILE VIKINGS i internetem LTE
z tego co sie orientuje wersja WCDMA nie posiada obslugi LTE

Wlasnie wszystko sprowadza sie do tego ze chce kupic ten telefon w wersji OctaCore (WCDMA) i korzystać z sieci MOBILE VIKINGS https://mobilevikings.pl/pl/ (karta za 29zl)

PISZCIE :)


Redmi Note WCDMA działa tylko w 2G i 3G, do LTE musisz kupić Note'a w wersji 4G
znafca
 
Posty: 163
Dołączył(a): niedziela, 15 czerwca 2014, 14:44
Pochwały: 7

Re: Xiaomi Redmi Note- recenzja

Postprzez rk.rk » środa, 8 października 2014, 20:59

Tutaj tez podpuszczalski klikacz :evil:
LoLek napisał(a):Witam Bardzo serdecznie !
Mam kilka pytań odnośnie tego telefonu, a w zasadzie do oferty z portalu Aliexpress.com

chodzi o tą aukcję:
=http://s.click.aliexpress.com/klk/uyYn6bue]http://www.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Red-Rice-Note-Xiaomi-Hongmi-Note-WCDMA-Mobile-Phone-MTK6592-Octa-Core-1-7GHz/311331_1885305631.html[/url]

Pytania:
1. Przede wszystkim czy to orginał ?
2. Jaka wersja telefonu jest na tej aukcji (QuadCore czy OctaCore) - ponieważ opis aukcji jest nie jasny ?
3. W polu "bundle" - którą opcję zaznaczyć aby zamówić telefon OctaCore (8 rdzeni) z silikonową osłonką i folią ochronną ?

Strasznie się napaliłem na tego chińskiego potwora :-D

Liczę na waszą pomoc !!! :-P

PS. To mój pierwszy post na tym forum i pierwsze zakupy na Aliexpress.com więc proszę o wyrozumiałość :mrgreen:

Wcześniejszy mój post usunięto ,a ten zostawiono. :evil:
rk.rk
AKTYWNY
 
Posty: 622
Dołączył(a): czwartek, 14 listopada 2013, 23:17
Pochwały: 9

Re: Xiaomi Redmi Note- recenzja

Postprzez LoLek » środa, 8 października 2014, 21:25

A więc znafca co to oznacza dla mnie ??

Czy wersja OctaCore Redimi Note bedzie dobrze współpracować z siecią MOBILE VIKINGS która ma w ofercie internet LTE ??

Czy konieczne będzie zamówienie wersji LTE Note`a ??
LoLek
 
Posty: 4
Dołączył(a): wtorek, 7 października 2014, 03:00

Re: Xiaomi Redmi Note- recenzja

Postprzez abstainer » środa, 8 października 2014, 23:32

Panowie takie pytanko...mianowicie czy jest sens zmieniać Galaxy S2 na tego Nota?
Jeśli tak, to która wersja będzie wydajniejsza? Dual czy Ltd? Dodam że nie zależy mi na obsłudze dwóch kart .
abstainer
 
Posty: 44
Dołączył(a): środa, 8 października 2014, 23:12

Re: Xiaomi Redmi Note- recenzja

Postprzez znafca » czwartek, 9 października 2014, 08:13

LoLek napisał(a):A więc znafca co to oznacza dla mnie ??

Czy wersja OctaCore Redimi Note bedzie dobrze współpracować z siecią MOBILE VIKINGS która ma w ofercie internet LTE ??

Czy konieczne będzie zamówienie wersji LTE Note`a ??


Kolego jak już pisałem, żeby mieć obsługę LTE musisz mieć telefon z 4G czyli Note w wersji LTE

abstainer napisał(a):Panowie takie pytanko...mianowicie czy jest sens zmieniać Galaxy S2 na tego Nota?
Jeśli tak, to która wersja będzie wydajniejsza? Dual czy Ltd? Dodam że nie zależy mi na obsłudze dwóch kart .


Note będzie szybszy niż S2. Myślę że wydajniejszy jest Note WCDMA, no ale wersji LTE nie mam więc nie mam porównań.
znafca
 
Posty: 163
Dołączył(a): niedziela, 15 czerwca 2014, 14:44
Pochwały: 7

Poprzednia strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama