• Reklama

Xiaomi Redmi Note- recenzja

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: Xiaomi Redmi Note- recenzja

Postprzez emjot » wtorek, 24 czerwca 2014, 13:27

Ja dopiszę kilka słów ode mnie...
telefon mam od kilku dni, poużywałem sporo.
Ekran jest żyleta, ale jest jeden specyficzny kąt pod którym nieco blaknie. Naprawdę mocno trzeba się wpatrywać z kilku cm aby zobaczyć jakiekolwiek piksele...
GPS jak najbardziej poprawnie, ale GLONASS nie potwierdzam, także z EPO są póki co problemy. Czekamy na poprawki w sofcie. Jednak fix nawet bez wsparcia łapie dość szybko i nie gubi - przetestowane podczas dwóch tras po kilkaset km.
Przyciski przyjemnie na czerwono podświetlane.
Mocna dioda i przyzwoite zdjęcia po ciemku (jak na telefon oczywiście).
Filmiki to słaby punkt - mimo MP4 i FHD tylko 18 FPS nawet przy robieniu 640x480. To dla mnie jedyna poważna wada tego telefonu.
Cała reszta jest super. OTG, bluetooth, sensory, wszystko działa.
Głośnik nie jest aż tak głośny jak w G4s, ale też absolutnie przyzwoity, podczas jazdy autem i ustawieniu 2/3 głośności bez problemu słyszę rozmówcę gdy telefon jest na szybie.
Jest spory i ciężkawy, ale do przyzwyczajenia.
Bateria spokojnie wytrzymuje półtora dnia w miarę intensywnej pracy.
Aero 2 działa.
Sprzedaję Coolpada, który jest fajnym telefonem (i nagrywa świetne filmiki), ale po prostu ten mi bardziej odpowiada.
Avatar użytkownika
emjot
 
Posty: 154
Dołączył(a): poniedziałek, 4 lutego 2013, 13:33
Lokalizacja: centrum
Pochwały: 6

Reklama

Re: Odp: Xiaomi Redmi Note- recenzja

Postprzez KingdomPL » wtorek, 24 czerwca 2014, 13:47

persala napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


3100-Wersja TD-SCDMA
3200-Wersja WCDMA
_-Zopo zp810_-NEO N003_-XIAOMI REDMI 1S -Jiayu S3
AINOL AURORA_- ONDA V989
Avatar użytkownika
KingdomPL
AKTYWNY
 
Posty: 612
Dołączył(a): wtorek, 23 kwietnia 2013, 14:29
Pochwały: 9

Re: Xiaomi Redmi Note- recenzja

Postprzez castorp » wtorek, 24 czerwca 2014, 15:43

wielkie dzięki za informację
castorp
 
Posty: 25
Dołączył(a): środa, 29 stycznia 2014, 10:41

Re: Xiaomi Redmi Note- recenzja

Postprzez bart_breslau » piątek, 27 czerwca 2014, 00:46

castorp napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!



Ekran daje radę. Różnica jest widoczna dopiero jak z bardzo, bardzo bliska będziesz się przyglądał, np. filmom. GPS działa szybko i sprawnie.
Dokładnie, ma 1 slot WCDMA.
bart_breslau
 
Posty: 8
Dołączył(a): czwartek, 12 czerwca 2014, 09:47
Pochwały: 3

Re: Xiaomi Redmi Note- recenzja

Postprzez lolobolo » sobota, 5 lipca 2014, 13:10

Witam zastanawiam się czy kupic ten telefon, mam kilka pytań: jak działa aero i jak z zasięgiem? Jak z wifi?
I czy te 8 rdzeni z mali450mp4 daję radę w grach i wielu otwartych aplikacjach?
Jak myślicie czy ten xiaomi note 2gb ram, będzie lepszy i wydajniejszy od galaxy note 2? I czy xiaomi bedzie mialo jakies wsparcie np android 4.4?
lolobolo
 
Posty: 18
Dołączył(a): piątek, 4 lipca 2014, 23:13

Re: Odp: Xiaomi Redmi Note- recenzja

Postprzez persala » sobota, 5 lipca 2014, 13:31

Mnie ciekawi czy będzie wsparcie dla Andka L (5.0), bo ma być lepiej rozwiązana wielozadaniowość.
Tak poza tym- jest jakiś ROM dla xiaomi z czystym androidem, gdyby MIUI się kiedyś przejadło?
persala
 
Posty: 87
Dołączył(a): wtorek, 28 maja 2013, 10:24
Lokalizacja: Łódź
Pochwały: 1

Re: Odp: Xiaomi Redmi Note- recenzja

Postprzez marcino1104 » sobota, 5 lipca 2014, 14:41

persala napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Na TEJ stronce masz romy dla NOTE. Jeszcze nie ma wsparcia dla 4.4 więc o 5.0 nawet nie ma co wspominać :)
marcino1104
 
Posty: 165
Dołączył(a): sobota, 4 stycznia 2014, 17:56
Pochwały: 3

Re: Xiaomi Redmi Note- recenzja

Postprzez emjot » niedziela, 6 lipca 2014, 09:05

Dopiszę do moich poprzednich wrażeń - wszystkie problemy rozwiązuje u mnie ROM multilang z xiaomi.eu. To jest po prostu wersja multilanguage bazowana na stocku. Tłumaczenie jest z MIUI Polska, ale jest w pełni stabilny i WSZYSTKO w nim działa! Filmiki nagrywa bez problemu 30fps w full HD. Zdecydowanie polecam, jest po prostu zdecydowanie stabilniejszy niż MIUI Polska. GPS łapie szybko, choć nie sprawdzałem czy działa EPO. W każdym razie od tygodnia działam na nim bez zauważalnych w codziennym użytkowaniu problemów. Również płynność gier, choć nie widać tego w Antutu, zdecydowanie lepsza niż na MIUI Polska. Wszystko oczywiście dotyczy bieżącej wersji v23.
Avatar użytkownika
emjot
 
Posty: 154
Dołączył(a): poniedziałek, 4 lutego 2013, 13:33
Lokalizacja: centrum
Pochwały: 6

Re: Xiaomi Redmi Note- recenzja

Postprzez TwepSon » niedziela, 6 lipca 2014, 19:45

jak instaluje się nowy roma na tym telefonie?
TwepSon
 
Posty: 1
Dołączył(a): niedziela, 6 lipca 2014, 19:41

Re: Xiaomi Redmi Note- recenzja

Postprzez sonic » poniedziałek, 7 lipca 2014, 00:45

ROMa instalujesz przez aplikacje Updater - nawet jak nie masz Roota :) przynajmniej u mnie tak działa.

Zainstalowałem MIUI Polska i poszedłem pobiegać - muszę przyznać że jestem w szoku że na mediateku endomondo może tak dokładnie działać, zasięg złapał od razu :) nawet nie zdążyłem założyć armbanda na rękę ;) na bieżni kółka rysował dokładniej niż Samsungi znajomych ;)
Life style, zarabianie, filmy -> http://marcingorski.pl
Avatar użytkownika
sonic
VIP
 
Posty: 836
Dołączył(a): wtorek, 2 lipca 2013, 14:24
Lokalizacja: Gliwice
Pochwały: 14

Re: Xiaomi Redmi Note- recenzja

Postprzez Adax » niedziela, 20 lipca 2014, 11:24

Testuje go i mam problem z BT w aucie. Na slot1 mam Aero2 i niestety muszę go wyłączać gdyż system BT próbuje koniecznie z niego dzwonić. Pewnie to problem softu w samochodzie, spotkaliście się z tym tematem?
Adax
 
Posty: 69
Dołączył(a): niedziela, 3 listopada 2013, 13:32

Re: Xiaomi Redmi Note- recenzja

Postprzez Artekbed » piątek, 25 lipca 2014, 12:02

Cześć

A powiedźcie koledzy czy Redmi Note ma diodę notyfikacji na przodzie ? SMS, nieodebrane połączenie, nowy email....
Artekbed
 
Posty: 4
Dołączył(a): piątek, 25 lipca 2014, 11:58

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama