• Reklama

Xiaomi Redmi Note- recenzja

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: Xiaomi Redmi Note- recenzja

Postprzez mrergie » 14 cze 2014, o 13:17

Nie da się bez praw administratora zmienić elementów systemu. Za to w MIUI roota masz od razu i wystarczy go włączyć w Security->Permission.
Poza MIUI będzie ciężko coś znaleźć bo to MediaTek, ale za niedługo powinny zacząć pojawiać się customy.
telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon

A kogo to w ogóle obchodzi?
Avatar użytkownika
mrergie
VIP
 
Posty: 1427
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 12:19
Pochwały: 67

Reklama

Re: Xiaomi Redmi Note- recenzja

Postprzez bart_breslau » 14 cze 2014, o 21:01

Nie mam nic takiego? Albo źle szukam.
bart_breslau
 
Posty: 8
Dołączył(a): 12 cze 2014, o 09:47
Pochwały: 3


Re: Xiaomi Redmi Note- recenzja

Postprzez siekieer » 15 cze 2014, o 19:27

MoreSound napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Wow - faktycznie stylowe i jeśli materiały są zgodne z opisem, to powinno być nieźle, a przy okazji nie powiększa telefonu o 1/4.

Jednak odpowiadając na pytanie - niestety nie mam, więc przyłączam się do pytania, zwiększając jego moc:)
siekieer
 
Posty: 159
Dołączył(a): 30 cze 2013, o 15:18
Lokalizacja: Rawicz

Re: Xiaomi Redmi Note- recenzja

Postprzez castorp » 17 cze 2014, o 16:06

Jak działa GPS w tym telefonie?
castorp
 
Posty: 25
Dołączył(a): 29 sty 2014, o 10:41

Re: Xiaomi Redmi Note- recenzja

Postprzez djsun » 17 cze 2014, o 16:12

aero2 będzie na nim działać??
LeEco x800 Us
djsun
 
Posty: 177
Dołączył(a): 20 lis 2012, o 20:33
Lokalizacja: Pl

Re: Xiaomi Redmi Note- recenzja

Postprzez KingdomPL » 17 cze 2014, o 16:27

castorp napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Z tego co wyczytałem i widziałem na necie to bardzo dobrze,wiele osób mówiło,że GPS działa tak jakby telefon nie miał nic wspólnego z MTK :D
Posiada również GLONASS który wspomaga dokładność nawigacji nawet do 50% oraz możliwe będzie korzystanie z nawigacji tam gdzie nie ma dostępu do GPS.

djsun napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

TAK,wystarczy poświęcić 5 sekund i przejrzeć specyfikację by dowiedzieć się,że ma 3G; 900Mhz,co oznacza możliwość korzystania z mega szybkiego,niezawodnego internetu aero2
_-Zopo zp810_-NEO N003_-XIAOMI REDMI 1S -Jiayu S3
AINOL AURORA_- ONDA V989
Avatar użytkownika
KingdomPL
AKTYWNY
 
Posty: 612
Dołączył(a): 23 kwi 2013, o 14:29
Pochwały: 9

Re: Xiaomi Redmi Note- recenzja

Postprzez bart_breslau » 18 cze 2014, o 01:06

castorp napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


GPS działa bardzo dobrze. Jest precyzyjny.
bart_breslau
 
Posty: 8
Dołączył(a): 12 cze 2014, o 09:47
Pochwały: 3

Re: Xiaomi Redmi Note- recenzja

Postprzez castorp » 18 cze 2014, o 11:22

A jak sprawuje się wyświetlać w praktyce, jak prezentuje się obraz w HD na Xiaomi w porównaniu z telefonami z ekranem FHD. Mam problem, bo zamówiłem z myślą o żonie xiaomi, natomiast sam teraz używam zopo zp998 z ekranem FHD. Zopo ma niestety kiepski GPS, a to dla mnie nie do przyjęcia. Teraz po tych dobrych opiniach o tym telefonie xiaomi trochę się waham, czy nie zrobić zamiany i samemu nie wziąć xiaomi, a żonie nie wcisnąć zopo. Czy jest duża jakościowo różnica miedzy tymi wyświetlaczami np. przy oglądaniu filmów z youtube?
Jedynym minusem tego telefonu chyba jest to, że nie ma 2 slotów na WCDMA.
castorp
 
Posty: 25
Dołączył(a): 29 sty 2014, o 10:41

Re: Xiaomi Redmi Note- recenzja

Postprzez sonic » 18 cze 2014, o 13:02

świetne te case-y! dzięki nim właśnie zachorowałem na redmi note :D moze ktoś chce kupić mojego NEO ? ;)
Life style, zarabianie, filmy -> http://marcingorski.pl
Avatar użytkownika
sonic
VIP
 
Posty: 884
Dołączył(a): 2 lip 2013, o 14:24
Lokalizacja: Gliwice
Pochwały: 14

Re: Xiaomi Redmi Note- recenzja

Postprzez ebola1972 » 18 cze 2014, o 18:08

Mam identycznego czarnego kejsika do Xiaomi Red Rice. Telefon doskonale się w nim prezentuje.
Gdyby ktoś chciał natomiast kupić przezroczysty Imak Crystal Case do Redmi Note to proszę pisać na priv. Opylę po kosztach 5$. Pomyliłem się i zamówiłem do Redmi Note zamiast do zwykłego Redmi.

Wysłane z mojego Onda V975m przy użyciu Tapatalka
ebola1972
VIP
 
Posty: 1719
Dołączył(a): 13 maja 2013, o 20:09
Lokalizacja: PL
Pochwały: 44

Re: Odp: Xiaomi Redmi Note- recenzja

Postprzez persala » 21 cze 2014, o 10:49

Jak oceniasz baterię, w sieci są tez sprzeczne informacje odnośnie pojemności, 3100 i 3200? Czy dolne przyciski są podświetlane?
persala
 
Posty: 87
Dołączył(a): 28 maja 2013, o 10:24
Lokalizacja: Łódź
Pochwały: 1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama