• Reklama

Xiaomi Redmi Note 3

Opinie, pomoc, aktualizacje , porównania i recenzje
Xiaomi mi2, Xiaomi Red Rice, Xiaomi Redmi 1S. Xiaomi M3, Xiaomi MI4

Re: Xiaomi Redmi Note 3

Postprzez Kacperzasty » 22 gru 2015, o 03:48

czy ten telefon można zaktualizować do lollipopa 5.1.1 ?
w ogóle jest tak przesiąknięty chińszczyzną, że aż w oczy kole ... chciałbym mu zapodać coś co całkowicie wymaże wszelkie chińskie krzaczki ze wszystkich zakamarków systemu.
Avatar użytkownika
Kacperzasty
 
Posty: 39
Dołączył(a): 25 mar 2014, o 00:51
Telefon:: SE K550i

Reklama

Re: Xiaomi Redmi Note 3

Postprzez tpawel » 22 gru 2015, o 08:10

Kupiłeś chiński telefon i się dziwisz?
Narazie musisz się z tym pogodzić.

wysłane z RN2
tpawel
VIP
 
Posty: 2383
Dołączył(a): 23 lut 2015, o 12:14
Pochwały: 78
Telefon:: LUNA
ROM: stock

Re: Xiaomi Redmi Note 3

Postprzez bartazzz » 22 gru 2015, o 10:34

te od goldwaya przychodza bez żadnych dodatków
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5474
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 99
Telefon:: Redmi
ROM: MIUI POLSKA

Re: Xiaomi Redmi Note 3

Postprzez isaak » 23 gru 2015, o 12:21

Kacperzasty napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Hej to jest telefon twórców romu MIUI i w tym wypadku wartość androida nie ma znaczenia bo wartość dodana przez rom MIUI jest ogromna, najlepiej żebyś poczekał na polski MIUI a to powinno być w przeciągu miesiąca może dwóch, zresztą zerknij na stronę http://miuipolska.pl najgorsze jest to że sklepy sprzedające te telefony instalując rom z polskim językiem strasznie zaśmieciły rom innymi aplikacjami.
isaak
 
Posty: 32
Dołączył(a): 2 lis 2014, o 08:37
Pochwały: 1
Telefon:: 791979790

Re: Xiaomi Redmi Note 3

Postprzez bartazzz » 23 gru 2015, o 13:15

isaak napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Hej to jest telefon twórców romu MIUI i w tym wypadku wartość androida nie ma znaczenia bo wartość dodana przez rom MIUI jest ogromna, najlepiej żebyś poczekał na polski MIUI a to powinno być w przeciągu miesiąca może dwóch, zresztą zerknij na stronę http://miuipolska.pl najgorsze jest to że sklepy sprzedające te telefony instalując rom z polskim językiem strasznie zaśmieciły rom innymi aplikacjami.

jak już pisałem, od goldwaya przychodzi czysty xiaomi.eu
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5474
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 99
Telefon:: Redmi
ROM: MIUI POLSKA

Re: Xiaomi Redmi Note 3

Postprzez Kacperzasty » 30 gru 2015, o 13:48

Wymieniłem w orange kartę SIM na nową która obsługuje LTE ale nie wiem jak skonfigurować żeby ten internet normalnie działał. Postępowałem według zaleceń strony: http://ustaw.orange.pl wybierając Xiaomi RedMi Note 2 ale ten internet pomimo wyświetlania się że jestem w zasięgu 4G po prostu nie działa. Poniżej opis ze strony orange, co powinienem zrobić aby aby te dane mobilne zadziałały?

Kliknij USTAWIENIA
W zakładce SIECI ZWYKŁE I BEZPRZEWODOWE wejdź w SIECI KOMÓRKOWE
Zaznacz pole DANE MOBILNE
W zakładce KARTY SIM wejdź w PUNKTY DOSTĘPOWE
Wybierz NOWY APN
Jako NAZWA ustaw Orange Internet
W polu APN wpisz internetipv6
W polu NAZWA UŻYTKOWNIKA wpisz internet
W polu HASŁO wpisz internet
Jako TYP UWIERZYTELNIANIA wybierz PAP LUB CHAP
Jako TYP APN wpisz default
Pole PROTOKÓŁ APN ustaw na IPv6
Naciśnij WIĘCEJ i ZAPISZ
Na liście APN zaznacz Orange Internet
Powróć do głównego menu i wybierz INTERNET
Naciśnij MENU i wybierz USTAWIENIA
Wejdź w ZAAWANSOWANE
Przejdź do STRONA DOMOWA następnie wybierz WŁASNE
W pole USTAW JAKO wpisz www.orange.pl i naciśnij OK
Avatar użytkownika
Kacperzasty
 
Posty: 39
Dołączył(a): 25 mar 2014, o 00:51
Telefon:: SE K550i

Re: Xiaomi Redmi Note 3

Postprzez tpawel » 30 gru 2015, o 14:37

Ipv6 już działa? Chyba nie. Powinno być ipv4. Apn:internet

wysłane z RN2
tpawel
VIP
 
Posty: 2383
Dołączył(a): 23 lut 2015, o 12:14
Pochwały: 78
Telefon:: LUNA
ROM: stock

Re: Xiaomi Redmi Note 3

Postprzez Kacperzasty » 30 gru 2015, o 15:21

tak też już próbowałem, z ledwością po minucie lub więcej otworzyła mi się strona google ale gdy już wpiszę jakąś frazę do wyszukania to "Couldn't load this page".
- preferowany typ sieci mam wybrany LTE (inne opcje to 3G i 2G)
w edycji access pointa mam puste pola dla: proxy, port, server, mmsc, mms proxy, mms port.
Bearer = unspecified (inne opcje to LTE albo eHRPD - ale zmiana też nie pomaga.
Po każdej zmianie wybierałem save i wyłączałem i włączałem transmisję danych i odświeżałem stronę ... i nic - dalej to samo.
Avatar użytkownika
Kacperzasty
 
Posty: 39
Dołączył(a): 25 mar 2014, o 00:51
Telefon:: SE K550i

Re: Xiaomi Redmi Note 3

Postprzez Kacperzasty » 31 gru 2015, o 15:00

czyżby nikt z użytkowników Redmi Note 3 nie łączył się z internetem w sieci orange?
Avatar użytkownika
Kacperzasty
 
Posty: 39
Dołączył(a): 25 mar 2014, o 00:51
Telefon:: SE K550i

Re: Xiaomi Redmi Note 3

Postprzez Bajur » 31 gru 2015, o 16:00

Korzystania z Lte ie da się skonfigurować na telefonie inaczej, niż wybierając odpowiedni tryb pracy sieci. Jeżeli dalej nie działa sprawdź SIM w innym telefonie. Ja tam podejrzewam, że nie jest u Ciebie włączona odpowiednią usługa do korzystania z Lte. Przedzwoń na infolinię albo wyślij do nich maila z zapytaniem.

Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka
Bajur
 
Posty: 65
Dołączył(a): 30 gru 2013, o 03:09
Pochwały: 1
Telefon:: Galaxy Tab 8.9

Re: Xiaomi Redmi Note 3

Postprzez bartazzz » 31 gru 2015, o 16:31

Moze trzeba wgrać miuipolska. Już wyszło

Wysłane z mojego m1 note przy użyciu Tapatalka
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5474
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 99
Telefon:: Redmi
ROM: MIUI POLSKA

Re: Xiaomi Redmi Note 3

Postprzez Kacperzasty » 5 sty 2016, o 00:22

byłem w salonie, konsultantka pogrzebała i stwierdziła że nie umie ustawić tego internetu. zasugerowałem jej żeby przełożyć kartę do innego telefonu - zrobiła tak ale internetu nadal nie było. odprawiła mnie mówiąc abym zadzwonił na infolinię.
nie posłuchałem jej tylko udałem się do innego salonu. tam konsultant okazał się bardziej operatywny.
stwierdził że należy wyłączyć jedną z blokad które kiedyś sobie aktywowałem. po wyłączeniu i włączeniu telefonu dostałem potwierdzenie, że: "Usługa Blokada Stref Premium D&CB została wyłączona."
Konsultant powiedział że mając tą blokadę, wyświetlają się tylko strony które posiadają certyfikat zapewniający że na ich stronach nie znajdują się żadne treści pornograficzne, hazardowe, hakerskie itp. po prostu gwarantują najwyższe bezpieczeństwo ale ponoć niewiele portalów chce go używać, raz ze względu opłaty za niego a dwa to z powodu treści jakie będą chcieli na swoich stronach umieszczać.
w każdym bądź razie teraz internecik hula z prędkością LTE ;- )
Avatar użytkownika
Kacperzasty
 
Posty: 39
Dołączył(a): 25 mar 2014, o 00:51
Telefon:: SE K550i

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Xiaomi



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości