• Reklama

Xiaomi Red Rice recenzja, opinie

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: Xiaomi Red Rice recenzja, opinie

Postprzez Endriu1987 » sobota, 22 marca 2014, 12:29

Ludzie nie narzekają na aparat, lecz kamerę.
Aparat robi według mnie super fotki, lecz kamera w tym telefonie nie istnieje.
Okropne ziarno, pływający obraz, słabe odwzorowanie kolorów oraz konieczność posiadania dużej ilości światła, aby to w ogóle miało sens.
Przy Galaxy S2 tej kamery nie idzie w ogóle porównać, a S2 jest już leciwym telefonem.
Avatar użytkownika
Endriu1987
 
Posty: 120
Dołączył(a): poniedziałek, 15 kwietnia 2013, 11:48
Lokalizacja: Lublin

Reklama

en.001phone.cn=

Re: Xiaomi Red Rice recenzja, opinie

Postprzez mrowcak » niedziela, 23 marca 2014, 00:49

Powiem ci ze nagralem trochę filmików i ładnie to wychodzi co najważniejsze nie ma zacinek. Mogę ci wysłać filmiki jeśli chcesz :)
mrowcak
 
Posty: 4
Dołączył(a): sobota, 22 marca 2014, 12:18

Re: Xiaomi Red Rice recenzja, opinie

Postprzez shadow303 » niedziela, 23 marca 2014, 02:32

a wstawił byś na forum bo także mnie to interesuje chce kupić Hongmi 1s ze snapdragonem (jeszcze się nie pojawiła) i mam dodatkowe pytanie jak działają te 2 karty w sensie jak mam aero2 i zwykła np Orange to czy jak mam neta włączonego to ktoś się dodzwoni czy nie (nie miałem telefonu z dualem to będzie 1)
shadow303
 
Posty: 3
Dołączył(a): wtorek, 18 marca 2014, 19:43

Re: Xiaomi Red Rice recenzja, opinie

Postprzez Endriu1987 » niedziela, 23 marca 2014, 11:04

mrowcak napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Wrzuć je na YT w 720p, to wystarczy do sprawdzenia i porównania z innymi, surowymi nagraniami przez inne smartfony ;-)
A co do Ciebie shadow303 to nie za bardzo wiem co oznacza słowo "włączony net", ale u mnie siedzie Aero2 + 36i6.
Z Aero2 zawsze kiedy chcą są pobierane aktualizacje z Google Play w tle i w takim przypadku zawsze ktoś do mnie dzwoni i pisze esa normalnie.
Nie wiem jak wygląda sytuacja w momencie otworzonej przeglądarki i czy coś to zmienia, muszą się wypowiedzieć osoby testujące ten motyw dłużej lub konkretniej, co trudne ogólnie nie jest :-D
Avatar użytkownika
Endriu1987
 
Posty: 120
Dołączył(a): poniedziałek, 15 kwietnia 2013, 11:48
Lokalizacja: Lublin

Re: Xiaomi Red Rice recenzja, opinie

Postprzez kapao0 » niedziela, 23 marca 2014, 11:27

shadow303 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nie ma żadnego problemu, żeby się dodzwonić kiedy korzystasz z drugiej karty do przeglądania internetu itp :)
Avatar użytkownika
kapao0
AKTYWNY
 
Posty: 367
Dołączył(a): wtorek, 5 listopada 2013, 12:08
Pochwały: 10

Re: Xiaomi Red Rice recenzja, opinie

Postprzez mrowcak » niedziela, 23 marca 2014, 12:40

Witam panowie wrzuce filmik może wieczorem. Natomiast jeśli chodzi o 2 karty. Uzywam aero i play. Wszystko hula elegancko. Normalnie odbierasz połączenia, gdy chcesz napisać SMS to wybierasz z pośród dwóch slotów np play i ci wysyła. Jeśli chcesz zadzwonić to tez wybierasz z którego slota chcesz skorzystać. Wersja 1s jest mocniejsza od zwykłego red rice. Ale telefon z nakładka miui chodzi plynnie, i to jest największy atut tego telefonu. Zaciekawila mnie również możliwość wyboru rodzaju słuchawek i dopasowania dźwięku do nich czyli np masz douszne to wybierasz w ust douszne. OraZ equalizer :)
mrowcak
 
Posty: 4
Dołączył(a): sobota, 22 marca 2014, 12:18

Re: Odp: Xiaomi Red Rice recenzja, opinie

Postprzez arko » wtorek, 25 marca 2014, 15:12

Kupować teraz xiaomi( znalazłem ofertę gdzie wyszloby ok 630 zł) czy poczekać na wersję S1??

Wysyłane z mojego LG-E400 za pomocą Tapatalk 2
arko
 
Posty: 2
Dołączył(a): poniedziałek, 17 marca 2014, 01:32

Re: Xiaomi Red Rice recenzja, opinie

Postprzez mentorkmk » wtorek, 25 marca 2014, 15:24

jak Ci sie nie spieszy to kupowac redmi jak wyjdzie s1
Avatar użytkownika
mentorkmk
AKTYWNY
 
Posty: 292
Dołączył(a): środa, 6 listopada 2013, 23:42
Pochwały: 13

Re: Xiaomi Red Rice recenzja, opinie

Postprzez 2Le » piątek, 23 maja 2014, 12:23

Gdzie mogę dorwać Xiaomi Red Rice oczywiście w przystępnej cenie?

Znalazłem coś takiego na aliexpress:
http://www.aliexpress.com/item/New-arri ... 34876.html

Tylko, że facet jest dość podejrzany...
iOcean x7 HD > VKworld VK700 > HOMTOM HT7 > Umi ROME X > LeEco x600 > Blackview A8 >Vernee Thor> Leagoo M5 > LEEco x600
Avatar użytkownika
2Le
 
Posty: 196
Dołączył(a): czwartek, 8 kwietnia 2010, 17:17

Re: Xiaomi Red Rice recenzja, opinie

Postprzez rm_125 » piątek, 23 maja 2014, 13:11

Popraw link. I kupuj sprawdzonych sprzedawców.
rm_125
AKTYWNY
 
Posty: 256
Dołączył(a): sobota, 26 października 2013, 13:00
Pochwały: 3

Re: Xiaomi Red Rice recenzja, opinie

Postprzez 2Le » piątek, 23 maja 2014, 14:39

rm_125 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


http://www.aliexpress.com/item/New-arri ... 34876.html
iOcean x7 HD > VKworld VK700 > HOMTOM HT7 > Umi ROME X > LeEco x600 > Blackview A8 >Vernee Thor> Leagoo M5 > LEEco x600
Avatar użytkownika
2Le
 
Posty: 196
Dołączył(a): czwartek, 8 kwietnia 2010, 17:17

Re: Xiaomi Red Rice recenzja, opinie

Postprzez mortimer » piątek, 23 maja 2014, 14:43

Cieniutko. Dopłać trochę do Goldway'a - będziesz spał spokojnie.
Avatar użytkownika
mortimer
AKTYWNY
 
Posty: 751
Dołączył(a): sobota, 21 września 2013, 21:32
Lokalizacja: People's Republic of China
Pochwały: 96

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama