• Reklama

Xiaomi Red Rice recenzja, opinie

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: Xiaomi Red Rice recenzja, opinie

Postprzez INTseed » środa, 19 lutego 2014, 03:36

Zrobił by ktoś zdjęcie macro pudełka z jakieś gry/filmu ?
Telefonem robie zdjęcia aukcji na allegro.
Thx.

Wysłane z mojego Faea-F1 przy użyciu Tapatalka
INTseed
VIP
 
Posty: 1071
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 13:31
Lokalizacja: z internetu
Pochwały: 18

Reklama

en.001phone.cn=

Re: Xiaomi Red Rice recenzja, opinie

Postprzez wariat » środa, 19 lutego 2014, 09:33

Witam
Co prawda nie fotki,ale video jak RR cyka fotki.Od 4.00.

Wydaje mi się,że jest całkiem nieźle.Jak dostanę w łapki swoje Hongmi,będą fotki ;-)
wariat
 
Posty: 28
Dołączył(a): poniedziałek, 17 lutego 2014, 13:12

Re: Xiaomi Red Rice recenzja, opinie

Postprzez Endriu1987 » środa, 19 lutego 2014, 12:42

Fotki robi dobre, filmy są lekkim dramatem :-D
Avatar użytkownika
Endriu1987
 
Posty: 120
Dołączył(a): poniedziałek, 15 kwietnia 2013, 11:48
Lokalizacja: Lublin

Re: Xiaomi Red Rice recenzja, opinie

Postprzez INTseed » środa, 19 lutego 2014, 20:11

A ile zjada bateria z załączonym aero 2 oraz przeglądarką powiedzmy w czasie 1h ?

Wysłane z mojego Faea-F1 przy użyciu Tapatalka
INTseed
VIP
 
Posty: 1071
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 13:31
Lokalizacja: z internetu
Pochwały: 18

Re: Xiaomi Red Rice recenzja, opinie

Postprzez Bajur » piątek, 21 lutego 2014, 00:42

Mam dosyć nietypową prośbę.

Przyszedł do mnie już Xiaomi z 1949, vat opłacony ale są dwie rzeczy, które nie dają mi spokoju.

1) Gdy zamawiałem z 1949deal telefon w gratisie miały zostać wysłane Case oraz folia. Nic takiego nie dostałem. Mam pisać w tej sprawie do sklepu, czy zgłaszać do paypal o refund?


2) Czy ktoś z was ma czerwoną wersję telefonu? Byłoby mi bardzo miło, gdybyście wysłali zdjęcie jak wygląda wnętrze tej tylnej klapki/panelu. Chodzi mi o stronę wewnętrzną. Czy u was też jest tak słabej jakości? Jak się sprawuje ten plastik?
Bajur
 
Posty: 67
Dołączył(a): poniedziałek, 30 grudnia 2013, 03:09
Pochwały: 1

Re: Xiaomi Red Rice recenzja, opinie

Postprzez Drobnoustrój » piątek, 21 lutego 2014, 01:34

Bajur napisał(a):Mam dosyć nietypową prośbę.

Przyszedł do mnie już Xiaomi z 1949, vat opłacony ale są dwie rzeczy, które nie dają mi spokoju.

1) Gdy zamawiałem z 1949deal telefon w gratisie miały zostać wysłane Case oraz folia. Nic takiego nie dostałem. Mam pisać w tej sprawie do sklepu, czy zgłaszać do paypal o refund?


2) Czy ktoś z was ma czerwoną wersję telefonu? Byłoby mi bardzo miło, gdybyście wysłali zdjęcie jak wygląda wnętrze tej tylnej klapki/panelu. Chodzi mi o stronę wewnętrzną. Czy u was też jest tak słabej jakości? Jak się sprawuje ten plastik?


Nie posiadam tego telefonu, więc oceniam na podstawie zdjęć i opinii innych.

Z tego co słyszałem, wersja WCDMA tego telefonu występuje tylko z szarą klapką. Mrergie zamówił Redmi od sprzedawcy, który oferuje telefon w 3 opcjach kolorystycznych. Najbardziej podoba mi się biała wersja telefonu, jednak kluczową kwestią była oryginalność klapki, więc poprosiłem o jej zdjęcie. Tak jak się domyślałem, klapka nie była oryginalna. Było to to samo, co sprzedawca oferował na innej swojej aukcji. Tym samym w pewien sposób potwierdziło się to, co napisałem na początku - wersja WCDMA jest szara. Myślę więc, że czerwona klapka, którą otrzymałeś, podobnie jak u innych sprzedawców, niestety nie jest oryginalna.

Jeśli doliczymy brak giftów, myślę że masz pełne prawo do wykłócania się o swoje pieniądze.
Avatar użytkownika
Drobnoustrój
 
Posty: 61
Dołączył(a): niedziela, 3 listopada 2013, 14:27

Re: Xiaomi Red Rice recenzja, opinie

Postprzez Endriu1987 » piątek, 21 lutego 2014, 01:38

WCDMA występuje wyłącznie w kolorze GRAY, reszta to kopie ;-)
Avatar użytkownika
Endriu1987
 
Posty: 120
Dołączył(a): poniedziałek, 15 kwietnia 2013, 11:48
Lokalizacja: Lublin

Re: Xiaomi Red Rice recenzja, opinie

Postprzez Drobnoustrój » piątek, 21 lutego 2014, 02:03

Szkoda, bo biała wersja wygląda zabójczo :)
Avatar użytkownika
Drobnoustrój
 
Posty: 61
Dołączył(a): niedziela, 3 listopada 2013, 14:27

Re: Xiaomi Red Rice recenzja, opinie

Postprzez kapao0 » piątek, 21 lutego 2014, 13:46

Ja zamawiając jakiś czas temu Xiaomi od Hong Kong Goldway dokupiłem na innej aukcji u nich tylni panel w kolorze białym, bo też bardzo mi się podobał i według mnie jakość jest bardzo dobra :) Kupowałem tutaj:
Kod: Zaznacz cały
http://www.aliexpress.com/item/Xiaomi-Red-rice-Housings-hongmi-cover-six-color-optional-red-black-white-blue-green-gold-free/1508909463.html
Avatar użytkownika
kapao0
AKTYWNY
 
Posty: 367
Dołączył(a): wtorek, 5 listopada 2013, 12:08
Pochwały: 10

Re: Xiaomi Red Rice recenzja, opinie

Postprzez sebek53 » piątek, 28 lutego 2014, 14:02

Witam szanowne grono użytkowników telefonu Xiaomi Red Rice. Właśnie takowy telefon odebrałem i muszę powiedzieć że zrobił na mnie ogromne wrażenie, szczególnie MUI jak i jakość wykonania samego telefonu. Posiadam wersję WCDMA.
Avatar użytkownika
sebek53
 
Posty: 70
Dołączył(a): niedziela, 6 października 2013, 15:05

Re: Xiaomi Red Rice recenzja, opinie

Postprzez arko » sobota, 22 marca 2014, 11:04

Co będzie lepsze LG l9 II generacji czy Xiaomi Red Rice?? Nie zależy mi tak mocno na aparacie, bardziej na wydajności i jakości wykonania.
arko
 
Posty: 2
Dołączył(a): poniedziałek, 17 marca 2014, 01:32

Re: Xiaomi Red Rice recenzja, opinie

Postprzez mrowcak » sobota, 22 marca 2014, 12:20

fan red rice - 1 min temu
Właśnie ostatnio zamowilem red rice xiaomi. I właśnie pisze z niego ten komentarz. Po krotce, telefon świetny. Wygląd i jakość wykonania nadzwyczajna ( np. w porównaniu do xperi s) nic nie trzeszczy wszystko elegancko spasowane tj obudowa. Telefon 4.7 cala przejrzysty ekran. Co do szybkości red rice. To mnie zaskoczylo. Jest szybki pracuje bez najmniejszej zacinki, dodatkowo posiada dodatek miui v5 który ma duzo więcej opcji i ustawień. I co najbardziej mnie interesowało posiada dual SIM i mam ulokowana w nim kartę Aero 2! Która działa bez zarzutu. Czytałem opinie o słabym aparacie... Ktoś chyba miał zły dzień pisząc takie głupoty. Moim zdaniem aparat robię naprawdę dobre zdjęcia jak na taki aparat oraz nagrywa w HD bez zacinki! Ogólnie jestem zachwycony dodatkowo posiadanym ekranem gorilla glass. Także za 190$ nie kupisz nic po prostu nic
mrowcak
 
Posty: 4
Dołączył(a): sobota, 22 marca 2014, 12:18

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama