• Reklama

Xiaomi Red Rice recenzja, opinie

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: Xiaomi Red Rice recenzja, opinie

Postprzez mirek_111 » czwartek, 21 listopada 2013, 12:34

Ja czekam na swojego red rice wcdma już miesiąc, a w sumie to będzie 3 miesiące :?:
mirek_111
 
Posty: 31
Dołączył(a): poniedziałek, 1 lipca 2013, 00:40
Lokalizacja: Poland

Reklama

Re: Xiaomi Red Rice recenzja, opinie

Postprzez Jacke55 » piątek, 22 listopada 2013, 12:50

Co z jakąś mini recenzją Red Rice, porównaniem do innych chinafonów ? ;)
Avatar użytkownika
Jacke55
AKTYWNY
 
Posty: 453
Dołączył(a): środa, 25 września 2013, 14:26
Pochwały: 21

Xiaomi Red Rice recenzja, opinie

Postprzez ebola1972 » piątek, 22 listopada 2013, 18:40




Jacke55 said:
Co z jakąś mini recenzją Red Rice, porównaniem do innych chinafonów ? ;)


napiszę krótko porównując do Jiayu G4T. Wynik w Antutu podobny, ale to norma bo podzespoły o takich samych parametrach. Wygląd Xiaomi to bezapelacyjnie jego atut. Jakość wykonania rewelacyjna chociaż do Jiayu też nie można się do niczego przyczepić. GPS łapie w Xiaomi po kilku sekundach. W Jiayu nawet nie wiem jak z GPS bo żona nie korzysta i nawet fixa nie chciało mi się wgrywać. Przy normalnym użytkowaniu bateria w Xiaomi trzyma 2 dni w Jajku 3 dni, ale w Jajku jest trochę większa bateria. Na minimalny plus dam przewagę ekranowi w Jajku, obraz jest minimalnie bardziej ostry i odcienie kolorów bardziej mi się podobają, zresztą nie tylko mi. MIUI sprawuje się bez zastrzeżeń, prosty i przyjemny system. Polska wersja Miui do pobrania bezpośrednio z miuipolska. Aparatów nie porownywalem z braku czasu. Oba telefony mają swoje zalety, ja po 4 dniach uzytkowania Xiaomi wybrał bym Xiaomi. Żona już się chce zamieniać ale nie ma szans :-)

Sent from my HM2013023 using Forum Fiend v1.1.2.

Pochwały przyznane za posta: 2
ebola1972
VIP
 
Posty: 1731
Dołączył(a): poniedziałek, 13 maja 2013, 20:09
Lokalizacja: PL
Pochwały: 44

Re: Odp: Xiaomi Red Rice recenzja, opinie

Postprzez jozekp3 » sobota, 23 listopada 2013, 10:46

Jak rozumie to system Ci się najbardziej podoba xiaomi, bo jajo ma lepszy ekran?
Jakie plusy jeszcze opiszesz o xiaomi.

Z fona ;-) możliwe błędy... mój słownik mnie bardzo nie lubi ;-)
jozekp3
 
Posty: 72
Dołączył(a): wtorek, 10 września 2013, 14:38
Pochwały: 1

Re: Xiaomi Red Rice recenzja, opinie

Postprzez ebola1972 » sobota, 23 listopada 2013, 11:33

jozekp3 said:
Jak rozumie to system Ci się najbardziej podoba xiaomi, bo jajo ma lepszy ekran?
Jakie plusy jeszcze opiszesz o xiaomi.

Z fona ;-) możliwe błędy... mój słownik mnie bardzo nie lubi ;-)


na plus Jiayu bateria i minimalnie tylko ekran. Jeżeli cena Xiaomi będzie spadać to nie ma się co zastanawiać i brać Xiaomi. Żona koniecznie chce sprzedać Jiayu i kupić Xiaomi :-)

Sent from my HM2013023 using Forum Fiend v1.1.2.
ebola1972
VIP
 
Posty: 1731
Dołączył(a): poniedziałek, 13 maja 2013, 20:09
Lokalizacja: PL
Pochwały: 44

Re: Xiaomi Red Rice recenzja, opinie

Postprzez ebola1972 » sobota, 23 listopada 2013, 12:55

odtwarzanie muzyki z głośnika telefonu pod względem jakości na spory plus w porównaniu z Jiayu G4T ale za to dużo ciszej
słuchając w słuchawkach trudno mi określić, który dźwięk jest lepszy, kwestia gustu, do wyrównania korekcją, więc raczej porównywalnie, na pewno w Jiayu sporo głośniej
słuchałem z odtwarzaczy standardowych, może jakoś się w Xiaomi da głośność jeszcze podbić za pomocą jakiegoś korektora, w każdym razie jeszcze nie próbowałem

jakość zdjęć z obu aparatów wewnątrz pomieszczeń myślę, że porównywalna ale w Xiaomi autofocus działa szybciej i sprawniej, trzeba by jeszcze gdzieś w teren wyjść i porobić na zewnątrz
ebola1972
VIP
 
Posty: 1731
Dołączył(a): poniedziałek, 13 maja 2013, 20:09
Lokalizacja: PL
Pochwały: 44

Re: Xiaomi Red Rice recenzja, opinie

Postprzez jozekp3 » sobota, 23 listopada 2013, 14:07

Porównywalna jakość fotek, już zamówiłem xiaomi,czytałem na mioi polska że jakość ogólnie marna jest zdjęć xiaomi i to wada jest tego telefonu, żona ma zte v987 fajne zdjęcia wychodzą pełne barw i jakość jest o wiele lepsza niż w samsungu g3 przynajmniej na moje oko
jozekp3
 
Posty: 72
Dołączył(a): wtorek, 10 września 2013, 14:38
Pochwały: 1

Re: Xiaomi Red Rice recenzja, opinie

Postprzez ebola1972 » sobota, 23 listopada 2013, 14:12

jozekp3 napisał(a):Porównywalna jakość fotek, już zamówiłem xiaomi,czytałem na mioi polska że jakość ogólnie marna jest zdjęć xiaomi i to wada jest tego telefonu, żona ma zte v987 fajne zdjęcia wychodzą pełne barw i jakość jest o wiele lepsza niż w samsungu g3 przynajmniej na moje oko


nie robiłem zdjęć na zewnątrz a wewnątrz przy byle jakim oświetleniu to wiadomo jak jest
głośność dźwięku mogłaby być większa jak ktoś lubi psuć sobie bębenki w uszach , dla mnie jest za cicho
próbowałem nagrywać z kamery i dyktafonu i zamiast dźwięku (coś tam cicho nagrywa) słychać jakiś hałas, szum, charkot - zaczynam się już martwić czy jednak coś nie tak z telefonem czy z MIUI :-(
w galerii zdjęć MIUI V.5 znalazłem też zdjęcie Obrazek niestety tej opcji w telefonie nie mogę nigdzie znaleźć
ebola1972
VIP
 
Posty: 1731
Dołączył(a): poniedziałek, 13 maja 2013, 20:09
Lokalizacja: PL
Pochwały: 44

Re: Xiaomi Red Rice recenzja, opinie

Postprzez ebola1972 » sobota, 23 listopada 2013, 15:14

no niestety chyba uszkodzony mikrofon mam - wgrałem 2 aplikacje do rejestrowania dźwięku - charczy i buczy :-(
ebola1972
VIP
 
Posty: 1731
Dołączył(a): poniedziałek, 13 maja 2013, 20:09
Lokalizacja: PL
Pochwały: 44

Re: Xiaomi Red Rice recenzja, opinie

Postprzez krzysbb » sobota, 23 listopada 2013, 17:28

krzysbb
 
Posty: 41
Dołączył(a): czwartek, 21 listopada 2013, 01:40

Re: Xiaomi Red Rice recenzja, opinie

Postprzez ebola1972 » niedziela, 24 listopada 2013, 19:30

jozekp3 napisał(a):Porównywalna jakość fotek, już zamówiłem xiaomi,czytałem na mioi polska że jakość ogólnie marna jest zdjęć xiaomi i to wada jest tego telefonu, żona ma zte v987 fajne zdjęcia wychodzą pełne barw i jakość jest o wiele lepsza niż w samsungu g3 przynajmniej na moje oko


na pewno nie będziesz zawiedziony, mi z każdym dniem coraz bardziej ten telefon odpowiada i chyba nie chce już mieć innego, no może za wyjątkiem Xiaomi mi3, to na prawdę solidnie zbudowany telefon, nic nie trzeszczy i nie skrzypi, a już chyba ze 20 razy ściągałem tylną klapkę, baterie, karty i wogóle z nim ogólnie cudowałem, no i aktualizacje MIUI raz na tydzień, 2 minuty i masz nowe MIUI. Mi się co prawda jakiś felerny egzemplarz trafił, ale trudno spróbuje zareklamować, jak się uda wezmę jeszcze jeden dla żony.
ebola1972
VIP
 
Posty: 1731
Dołączył(a): poniedziałek, 13 maja 2013, 20:09
Lokalizacja: PL
Pochwały: 44

Re: Xiaomi Red Rice recenzja, opinie

Postprzez ebola1972 » niedziela, 24 listopada 2013, 20:41

wiem , że mało u nas jeszcze Xiaomi, ale kto ma to bardzo proszę przetestować nagrywanie kamerką i dyktafonem, czy też dźwięk trzeszczy, skrzypi i pierdzi ;-)
ebola1972
VIP
 
Posty: 1731
Dołączył(a): poniedziałek, 13 maja 2013, 20:09
Lokalizacja: PL
Pochwały: 44

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama