• Reklama

Xiaomi Piston V3 RECENZJA

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Xiaomi Piston V3 RECENZJA

Postprzez Pirzu » czwartek, 7 maja 2015, 00:04

Witajcie.
Miałęm przyjemność testowania słuchawek Xiaomi Piston v3 przez okolo poltora tygodnia. Słuchawki mnie mile zaskoczyły gdyż grały.. no własnie, jak? ;)
Zapraszam do oglądania

Pirzu
 
Posty: 150
Dołączył(a): niedziela, 26 stycznia 2014, 20:17
Pochwały: 19

Reklama

Re: Xiaomi Piston V3 RECENZJA

Postprzez mohi77 » piątek, 8 maja 2015, 18:02

Właśnie dołączyłem do posiadaczy pistonów 3 i chciałbym się podzielić pewnym spostrzeżeniem, którego doświadczyłem w pierwszych chwilach użytkowania słuchawek, a Pirzu o tym chyba nie wspomniał w recce, a jest mega ważne przy użytkowaniu.
WAŻNE!!!
Nie noście razem słuchawek z telefonem, tzn. nie noście razem w kieszeni spodniach, ciasnej torbie itd itp. Nie wiem dlaczego nikt wcześniej nie wspomniał o tym. Chyba że macie telefony pokryte tym sławnym szafirem:)
Chodzi o to że anodowane części słuchawki tj. pilot, jack i rozgałęźnik kabla, są tak ostre że tną wszystko:) Gdy te części spotkają się z twoim telefonem to nawet gorilla glass nawet 10 nie pomoże, nie wspomnę o obudowie. Włożyłem na sekundę słuchawki z tel do luźnej kieszeni, i na szczęście jedynie folia ochronna została poryta jakby pługiem po niej przejechał:) Nie zaryzykuje sprawdzenia na moim ekranie pokrytym GG3. Także trochę lipa z tym, fajnie wygląda, ale ...no właśnie trzeba uważać.
Dalej co do użytkowania, brakuje mi trochę jakiegoś klipsa, pilot jest ale za grzyba nie mam pojęcia jak za pomocą niego podgłośnić lub ściszyć muze. Sprawdzałem na googlowskim odtwarzaczu i aimpie. Raz nacisnę zatrzymuje utwór dwa kolejny, a głos +- ....nie wiem:) mikrofon działa poprawnie.
Żeby nie było że same ALE co do słuchawek to jakość dźwięku tak jak można było się spodziewać ....rewelacja jak dla mnie.
Dodam że to są moje spostrzeżenia dosłownie po paru godzinach obcowania ze słuchawkami, i pewne problemy (pilot) rozwiążą się po dłuższym zapoznaniu. Mam nadzieję że kolejne chwile przyniosą same pozytywne wrażenia:)
Właśnie podłączyłem do lapka, ale basior.......jak narzekacie że go u jest mniej niż w pistonach 2 to tamte muszą chyba urywać .......mega +++++
mohi77
 
Posty: 56
Dołączył(a): czwartek, 15 maja 2014, 23:41

Re: Xiaomi Piston V3 RECENZJA

Postprzez Mira4 » piątek, 8 maja 2015, 18:45

do podłośnienia muzyki zainstaluj Jays headset, wszystko ustawisz.
Mira4
 
Posty: 24
Dołączył(a): poniedziałek, 13 maja 2013, 19:40
Lokalizacja: Polska

Re: Xiaomi Piston V3 RECENZJA

Postprzez mohi77 » niedziela, 10 maja 2015, 01:01

Mira4 napisał(a):do podłośnienia muzyki zainstaluj Jays headset, wszystko ustawisz.

Zainstalowałem i jays i degauss i nic. Programy proste jak drut ale ja nie mogę tam ustawić nic. tzn. pilot nie reaguje na ustawienia klawiszy w programach, albo jakieś cyrki tworzy za każdym razem inne ustawienia. Porażka, to musi być chyba niekompatybilność z moim tel lenovo s660 (albo jednak coś źle ustawiam), zauważyłem że jest coraz więcej skarg na tą niedogodność tych słuchawek. Szkoda że się dopiero teraz o tym dowiedziałem, bo na pilocie najbardziej mi zależało, i gdybym wiedział o tym pewnie wybrałbym coś tańszego ale z dobrze działającym pilotem, a tak pozostaje spory niedosyt.
mohi77
 
Posty: 56
Dołączył(a): czwartek, 15 maja 2014, 23:41

Re: Xiaomi Piston V3 RECENZJA

Postprzez Herezja » niedziela, 10 maja 2015, 14:16

Taka mała wskazówka dla wszystkich odsłuchujących słuchawki i piszący recenzje.
Słuchawki aby pokazały //na co je stać// potrzebują kilkunastu godzin tzw. wygrzewania. Czyli dopiero np po 20 czy 30 godzinach usłyszysz ich właściwe brzmienie i na przyszłość nie sugeruj się tym co słyszysz zaraz po wyjęciu z futerału i podłączenia pod źródło.
Avatar użytkownika
Herezja
AKTYWNY
 
Posty: 619
Dołączył(a): niedziela, 19 kwietnia 2015, 13:14
Pochwały: 20

Re: Xiaomi Piston V3 RECENZJA

Postprzez Pirzu » niedziela, 10 maja 2015, 16:13

Herezja, owszem, ale nie wszystkie sluchawki tego potrzebują ale te zdecydowanie tego potrzebowały :) Moja recenzja jest oczywiscie juz po parunastu godzinach sluchania muzyki :)
Pirzu
 
Posty: 150
Dołączył(a): niedziela, 26 stycznia 2014, 20:17
Pochwały: 19

Re: Xiaomi Piston V3 RECENZJA

Postprzez Herezja » poniedziałek, 11 maja 2015, 09:58

Pirzu napisał(a):Herezja, owszem, ale nie wszystkie sluchawki tego potrzebują ale te zdecydowanie tego potrzebowały :) Moja recenzja jest oczywiscie juz po parunastu godzinach sluchania muzyki :)


Można powiedzieć, że //siedzę w tym temacie// od wielu lat.
Żadne urządzenie muzyczne z jakim się spotkałem przez te X lat nowe nie brzmiał tak samo jak po wygrzaniu. Więc ... bajeczki Panie prawisz ];p
Nawet karta muzyczka w kompie także wymaga wygrzewania. Może Ty tego nie słyszysz ale ja tak.
Avatar użytkownika
Herezja
AKTYWNY
 
Posty: 619
Dołączył(a): niedziela, 19 kwietnia 2015, 13:14
Pochwały: 20

Re: Xiaomi Piston V3 RECENZJA

Postprzez mrergie » wtorek, 12 maja 2015, 00:30

Przy niektórym sprzęcie różnice są większe, przy innym mniejsze. Różnie to bywa. A i wiele osób korzystając ze słuchawek codziennie/prawie codziennie będzie miało problem z odczuciem zachodzących, delikatnych zmian.

Sam ze swoich Pistonów v2 byłem na samym początku zadowolony. Pierwsze wrażenie pod względem dźwięku było niezłe, z czasem jednak zaczęły zmieniać barwę, dźwięk stawał się żywszy i wyraźniejszy, miał w sobie więcej... hm... mocy. O ile na początku czegoś mi brakowało to po czasie nie miałem na co narzekać.
Inna sprawa, że moje Pistony v2 i tak są zmodowane na tyle ile się dało - pozbyłem się pianki ze środka a zamiast siateczki ochronnej mam kawałek materiału. Przez usunięcie pianki, zyskały sporo na czystości dźwięku i głośności.
Spoiler:

Obecnie nie mogę doczekać się dnia w którym moje v2 przestaną mi służyć, będę miał dzięki temu powód do zamówienia w ten sam dzień wersję 3 :-)
telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon

A kogo to w ogóle obchodzi?
Avatar użytkownika
mrergie
VIP
 
Posty: 1537
Dołączył(a): piątek, 13 grudnia 2013, 12:19
Pochwały: 66

Re: Xiaomi Piston V3 RECENZJA

Postprzez mohi77 » środa, 13 maja 2015, 09:11

A pilota tez się pozbyles:) jak wczesniej pisalem pilot to porażka. Sprawdzalem na HTC LG i lenovo. Jedynie w połączeniu z LG poprawnie działał wielki + dla lg.... Szkoda, bo pewnie takich kwiatków jest wiecej, sakramencko mnie to drażni.
mohi77
 
Posty: 56
Dołączył(a): czwartek, 15 maja 2014, 23:41

Re: Xiaomi Piston V3 RECENZJA

Postprzez Gravis » środa, 13 maja 2015, 09:32

Sprawdzone miejsce na zakup v3 po dobrej cenie?
Vernee Thor > Xiaomi Mi4c Prime > ZTE Nubia Z7 Mini > Jiayu G4S > Xiaomi RedRice > Lenovo A820 > ZTE Blade RedBull
Avatar użytkownika
Gravis
VIP
 
Posty: 2210
Dołączył(a): środa, 5 czerwca 2013, 10:32
Pochwały: 25

Re: Xiaomi Piston V3 RECENZJA

Postprzez mrergie » sobota, 16 maja 2015, 20:48

18$ - http://www.gearbest.com/earphones/pp_169225.html
Obecnie najlepsza oferta w sieci. Co prawda to tylko kilka dolarów różnicy względem innych ofert, ale co tam, mieć a nie mieć tych kilku złotych... to zawsze lepiej mieć.
Może ktoś chce kupić, to po prostu daję linka :-)
telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon

A kogo to w ogóle obchodzi?
Avatar użytkownika
mrergie
VIP
 
Posty: 1537
Dołączył(a): piątek, 13 grudnia 2013, 12:19
Pochwały: 66

Re: Xiaomi Piston V3 RECENZJA

Postprzez grzegorz1982 » niedziela, 17 maja 2015, 23:16

Czym sie różni ta wersja od "Xiaomi Piston III Youth Edition" oprócz pilota i kabla ?
grzegorz1982
AKTYWNY
 
Posty: 245
Dołączył(a): sobota, 1 listopada 2014, 19:43

Następna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama