• Reklama

Xiaomi mi4c - test, recenzja | Majster Pirzu.

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Xiaomi mi4c - test, recenzja | Majster Pirzu.

Postprzez Pirzu » poniedziałek, 9 listopada 2015, 22:20

Witojcie ( ͡º ͜ʖ͡º)
​ Zapraszam na recenzję xiaomi mi4c, można by powiedzieć, że obok redmi note 2 kolejny hit. Telefon o parametrach zbliżonych do np Lg g4 - Snapdragon 808, 3Gb RAM ale w dużo niższej cenie. Jak się telefon sprawował? Dowiecie się z recenzji. Dodam jeszcze tylko, że tą recenzją biorę udział w konkursie na ibuygou, więc łapki w górę mile są widziane, w ten sposób pomożecie mirkowi kumplowi default_smile.png Przypomnę też, że załatwiłem w sklepie ibuygou kupony rabatowe na ten telefon:

Kupon 15 USD dla xiaomi mi4c 32/3 kupon LUKASZMI4C32GB , będzie działać od 29 października do 11 listopada. Normalnie kosztuje 276.99,z kuponem 260.99.

Kupon 20 USD dla xiaomi mi4c 16/2 kupon LUKASZMI4C16GB z tym samym okresem ważności. Normalnie 245usd, z kuponem 225.



Autor postu otrzymał pochwałę
Pirzu
 
Posty: 150
Dołączył(a): niedziela, 26 stycznia 2014, 20:17
Pochwały: 19

Reklama

Re: Xiaomi mi4c - test, recenzja | Majster Pirzu.

Postprzez Flyagaric » poniedziałek, 9 listopada 2015, 23:36

Pirzu, a próbki zdjęć? Szczególnie we wnętrzach, w słabym oświetleniu.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP
 
Posty: 2646
Dołączył(a): czwartek, 7 maja 2015, 22:38
Pochwały: 52

Re: Xiaomi mi4c - test, recenzja | Majster Pirzu.

Postprzez Eryk1000 » środa, 11 listopada 2015, 13:58

Też mam ten telefon. Jak dla mnie rewelacja bo ma 5cali, idzie wsadzić go spokojnie do kieszeni z 5,5 już nie jest tak fajnie. Bateria spokojnie z zabawą daje radę 2dni. Na dodatek jest bardzo cienki i lekki. Szybko się do niego przyzwyczaiłem w kieszeni. Jedyna dziwna rzecz to jeszcze ani razu nie wyskoczyła mi ikona LTE zawsze jest H lub H+, a jest to wersja z LTE. Są dwa czujniki obrazu czyli loteria, czujniki obrazu Sony IMX258 / Samsung S5K3M2. 5-częściowy obiektyw, przysłona f2.0. Wideo slow-motion w 120 fps. Odnośnie zdjęć robi bardzo ładne zdjęcia w dzień. W nocy jest już gorzej, z niedużej odległości świetnie wspomaga aparat lampa z dwoma diodami LED zdjęcia są wtedy dobre. Wrzucam kilka fotek. Niestety musiałem zmniejszyć ich rozdzielczość bo strona nie łapie takich rozmiarów

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Eryk1000
 
Posty: 50
Dołączył(a): czwartek, 1 stycznia 2015, 12:53

Re: Xiaomi mi4c - test, recenzja | Majster Pirzu.

Postprzez Caminero » czwartek, 12 listopada 2015, 23:18

łapie lte musisz sobie ustawić w preferencjach LTE, albo wyszukać ręcznie w ustawieniach sieci. Co do zdjęć robi jak narzazie najlepsze od tych smarfonów co miałem , tylko mi troszczę miui nie podchodzi wolałbym czystego antka, no cóz taki urok xiaomi. Brak radia, szkoda.
pozdrawiam
Caminero

było.. jiayu s2 < zte nubia z7 max < xiaomi mi4c 3/32gb czekam na bezramkowca... zte nubia z11
Caminero
AKTYWNY
 
Posty: 537
Dołączył(a): niedziela, 16 marca 2014, 12:32
Pochwały: 4

Re: Xiaomi mi4c - test, recenzja | Majster Pirzu.

Postprzez Eryk1000 » niedziela, 13 grudnia 2015, 15:45

Caminero dalej nie chce mi połączyć w LTE, ustawiłem 4G jako priorytet. Ręcznie wybierałem nadajnik w 4G i to samo max H+ się pojawia. Mam sieć Viking Mobile czyli Play. Dziwną sprawą. Może jeszcze jakieś pomysły?
Eryk1000
 
Posty: 50
Dołączył(a): czwartek, 1 stycznia 2015, 12:53

Re: Xiaomi mi4c - test, recenzja | Majster Pirzu.

Postprzez Andrzej77 » niedziela, 13 grudnia 2015, 19:21

Kumpel któremu kupiłem Meizu M2 musiał przyciąć kartę sim do rozmiaru nano, i zrobił to tak jakoś kulawo, że ją uszkodził. 3G śmigało bez problemu ale LTE nie zaskakiwało. Na innej karcie telefon zaskoczył natychmiast. P.s 2 tygodnie narzekał na telefon a potem przyznał się, że kartę przycinał nożem kuchennym.
Andrzej77
 
Posty: 83
Dołączył(a): sobota, 18 kwietnia 2015, 15:31
Pochwały: 7

Re: Xiaomi mi4c - test, recenzja | Majster Pirzu.

Postprzez Eryk1000 » poniedziałek, 14 grudnia 2015, 02:24

Ja już problem mam rozwiązany. Pomógł kontakt z biurem obsługi klienta. Przedstawiłem problem. Po czym zostałem poinformowany że do godziny karta będzie widzieć 4G. Faktycznie śmiga aż miłości.
Eryk1000
 
Posty: 50
Dołączył(a): czwartek, 1 stycznia 2015, 12:53


Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama