• Reklama

Xiaomi Mi Note 2 Test, Recenzja, Opnie

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Xiaomi Mi Note 2 Test, Recenzja, Opnie

Postprzez marx » sobota, 26 listopada 2016, 18:05

Recenzja Xiaomi Mi Note 2. Test telefonu z zakrzywionym wyświetlaczem OLED który posiada doskonałą wydajność, dobry aparat fotograficzny, bardzo dobry GPS, świetny dźwięk i żywotną baterię. Ale nie jest to urządzenie idealne. Ma kilka słabszych punktów.

http://gadzet.telchina.pl/recenzja-xiao ... ia-review/
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Autor postu otrzymał pochwałę
marx
Administrator
 
Posty: 5997
Dołączył(a): sobota, 6 marca 2010, 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 193

Reklama

en.001phone.cn=

Re: Xiaomi Mi Note 2 Test, Recenzja, Opnie

Postprzez matir1 » sobota, 26 listopada 2016, 21:35

Pierwsze pytania.
Czy są dostępne zaokrąglone szkła ochronne na ten telefon, żeby można było go bezpiecznie nosić w kieszeni?
Gdzie był zamawiany ten model?
Czy możesz wstawić zdjecie telefonu z szarym ekranem z programu screen test?
matir1
AKTYWNY
 
Posty: 234
Dołączył(a): piątek, 2 stycznia 2015, 21:18
Pochwały: 2

Re: Xiaomi Mi Note 2 Test, Recenzja, Opnie

Postprzez marx » niedziela, 27 listopada 2016, 12:02

kupiony w gearbest, na screen teście czarny kolor zlewa się z bocznymi ramkami, jest bardzo dobrze. Pokarze to w recenzji wideo na kanale https://www.youtube.com/channel/UC7GZW- ... hSp954TMQA
marx
Administrator
 
Posty: 5997
Dołączył(a): sobota, 6 marca 2010, 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 193

Re: Xiaomi Mi Note 2 Test, Recenzja, Opnie

Postprzez matir1 » niedziela, 27 listopada 2016, 22:53

Tak bo każdy ekran oled-amoled ma czarny kolor zupełnie czarny. Chodzi mi głównie o kolor szary.
Tutaj na tym wyswielatczu przy minimalnej jasnosci widać pionowe paski na szarym tle:( SG N4)
http://forums.androidcentral.com/attach ... 103530.jpg
Znowu na tym telefonie widać, że ekran jest w 2 tonach gora wpada lekko w róż doł lekko w żółty:
http://www.howardforums.com/attachment. ... 1416181811

Dokladnie mi o taki test chodzi :)

I proszę o zdjecie z telefonu z tym obrazkiem przy minimalnym podswietlaniu w ciemnym pomieszczeniu bez lampy: http://img.wonderhowto.com/img/67/99/63 ... .w1456.jpg
matir1
AKTYWNY
 
Posty: 234
Dołączył(a): piątek, 2 stycznia 2015, 21:18
Pochwały: 2

Re: Xiaomi Mi Note 2 Test, Recenzja, Opnie

Postprzez tpawel » niedziela, 27 listopada 2016, 23:00

Marx, chyba wprowadzasz w błąd jeśli chodzi o nazwę pliku xiaomi.eu
Wg mnie powinna być taka:
multi_MINote2

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
tpawel
VIP
 
Posty: 1906
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lutego 2015, 12:14
Pochwały: 41


Re: Xiaomi Mi Note 2 Test, Recenzja, Opnie

Postprzez marx » wtorek, 29 listopada 2016, 00:16

Obrazek Obrazek Obrazek

Jeszcze ekran na niskiej jasności, moim zdaniem w miarę OK
marx
Administrator
 
Posty: 5997
Dołączył(a): sobota, 6 marca 2010, 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 193

Re: Xiaomi Mi Note 2 Test, Recenzja, Opnie

Postprzez matir1 » wtorek, 29 listopada 2016, 18:08

Tak jak mówisz, jest w miarę ok podobnie jak w note 4 minimalnie góra wyświetlacza bardziej wpada w róż ale nie ma tragedii.
Na szczescie niema żadnych pasków czy smug. :)
Wyostrzyłem trochę obraz żeby pokazać na czym polega widz:
Obrazek
Dla pocieszenia mogę napisać, że 95% amoledów tak ma u Ciebie widać w bardzo małym stopniu.

PS Dziękuje za sprawdzenie.
matir1
AKTYWNY
 
Posty: 234
Dołączył(a): piątek, 2 stycznia 2015, 21:18
Pochwały: 2


Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama