• Reklama

Xiaomi Mi Box - dyskusja, opinie

TV Box, MiniPC, sprzęt audio I wideo, pytania, problemy,

Xiaomi Mi Box - dyskusja, opinie

Postprzez Mlody85 » 14 paź 2016, o 12:50

Szukam jakiegoś boxa lub sticka do TV i na oficjalnej stronie Android natrafiłem na Xiaomi Mi Box: https://www.android.com/tv/xiaomi-mi-box/
Ciekawe jest to że produkt jest oficjalnie prezentowany na oficjalnej stronie Androida.

Po więcej szczegółów storna Androida odsyła do strony producenta: http://www.mi.com/en/mibox/

Produkt jest oficjalnie do kupienia w USA, np. w sieci Wallmart za atrakcyjną cenę $69: https://www.walmart.com/ip/Mi-Box-Android-TV/54827138

Zacząłem szukać w chińskich sklepach. Zacząłem od mojego ulubionego Gearbest. Tam w wyszukiwarce znalazłem coś takiego za niby trochę ponad 103 EUR: https://www.walmart.com/ip/Mi-Box-Android-TV/54827138 ale jak wejdziemy na stronę produktu to nie jest on dostępny do kupienia.

Na ibuygou (który słynie z oficjalnego wsparcia Xiaomi ale też z wyższych cen) znalazłem 4 wersje:
Mi Box 3 Pro z niby lepszym procesorem: https://www.ibuygou.com/p-xiaomi-mibox- ... -7326.html (zauważcie że jest napisane Android 5)
Mi Box 3: https://www.ibuygou.com/p-xiaomi-mi-box ... -7131.html (wersja Androida nei podana)
Pewnie jakaś starsza wersja z gorszymi parametrami: https://www.ibuygou.com/p-xiaomi-mi-box ... -6237.html
Najtańsza wersja Mini: https://www.ibuygou.com/p-xiaomi-mi-box ... -6513.html

Ktoś miał do czynienia z tym urządzeniem? Zastanawia mnie gdzie najlepiej kupić i przede wszystkim gdzie trafić na wersję USA - z zainstalowanym sklepem Play (wiadomo że w chińskich ROMach często go brakuje).

Na Youtubie jest już sporo recenzji, tutaj jedna z pewniejszych bo od gościa z XDA Developers: https://www.youtube.com/watch?v=9_TI2kjCS70

Zapraszam do dyskusji.
Mlody85
AKTYWNY
 
Posty: 214
Dołączył(a): 6 lut 2015, o 11:26

Reklama

Re: Xiaomi Mi Box - dyskusja, opinie

Postprzez LukC » 14 paź 2016, o 15:49

Ja kupię tu:

http://www.geekbuying.com/item/-Officia ... 71297.html

Jest opisane, że to jest właśnie nowa międzynarodowa wersja 8-)

Te co rzuciłeś to inny produkt ;-)
Obrazek
TELEFON - Xiaomi mi5 ceramic pro
Avatar użytkownika
LukC
AKTYWNY
 
Posty: 714
Dołączył(a): 22 lis 2011, o 11:51
Lokalizacja: Underworld
Pochwały: 10

Re: Xiaomi Mi Box - dyskusja, opinie

Postprzez Mlody85 » 26 paź 2016, o 12:57

I jak? Zamówiłeś?
Mlody85
AKTYWNY
 
Posty: 214
Dołączył(a): 6 lut 2015, o 11:26

Re: Xiaomi Mi Box - dyskusja, opinie

Postprzez LukC » 26 paź 2016, o 17:05

Nie widzę aby był gdziekolwiek dostępny jeszcze.
Obrazek
TELEFON - Xiaomi mi5 ceramic pro
Avatar użytkownika
LukC
AKTYWNY
 
Posty: 714
Dołączył(a): 22 lis 2011, o 11:51
Lokalizacja: Underworld
Pochwały: 10

Re: Xiaomi Mi Box - dyskusja, opinie

Postprzez tictac001 » 29 paź 2016, o 01:04

tictac001
 
Posty: 0
Dołączył(a): 29 paź 2016, o 01:02

Re: Xiaomi Mi Box - dyskusja, opinie

Postprzez lyric » 1 lis 2016, o 13:21

Też szukam oryginalnego mi box w dobrej cenie. Ciężko póki co

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
lyric
 
Posty: 1
Dołączył(a): 28 paź 2016, o 22:16

Re: Xiaomi Mi Box - dyskusja, opinie

Postprzez LukC » 1 lis 2016, o 22:34

https://www.aliexpress.com/item/Xiaomi- ... 0.0.yeQGpu


Kupiłem tu. Przez apkę mobilną jeszcze 1% urwałem :-P
11 będzie można będzie taniej wyrwać, ale pewnie będzie mało sztuk :-|
Obrazek
TELEFON - Xiaomi mi5 ceramic pro
Avatar użytkownika
LukC
AKTYWNY
 
Posty: 714
Dołączył(a): 22 lis 2011, o 11:51
Lokalizacja: Underworld
Pochwały: 10

Re: Xiaomi Mi Box - dyskusja, opinie

Postprzez jasimar » 5 lis 2016, o 12:28

LukC napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!



Cena już skoczyła o 20 $ w górę hehe , niby 11 listopada będzie większa przecena ze 119 na 89 a nie 100 na 89 . W walmarcie usa kosztuje z przesyłką 75 plus przesyłka do polski wyjdzie taka sama cena jak z chin .
jasimar
 
Posty: 2
Dołączył(a): 20 lip 2016, o 10:16

Re: Xiaomi Mi Box - dyskusja, opinie

Postprzez Mlody85 » 16 lis 2016, o 12:47

Na GeekBuying pojawiła się taka oferta: http://www.geekbuying.com/item/-Officia ... 71297.html

Ktoś już otrzymał sprzęt i może się podzielić wrażeniami?
Mlody85
AKTYWNY
 
Posty: 214
Dołączył(a): 6 lut 2015, o 11:26

Re: Xiaomi Mi Box - dyskusja, opinie

Postprzez WODZO500 » 30 lis 2016, o 10:43

Witam. Wczoraj przyszedł do mnie Mi Box do memohi https://pl.aliexpress.com/store/product/Xiaomi-MI-BOX-Streaming-Media-Player-Android-TV-6-0-Quad-Core-64Bit-Set-top-Box/211609_32746852141.html?detailNewVersion=&categoryId=5092303&spm=2114.8147860.0.0.5ziYiN. Jakość wykonania jest wysoka. Konfiguracja ograniczona do wyboru języka i połączenia ze smartfonem. Super pilot na bluetooth, wreszcie nie trzeba celować w boxa. Ładowarka z europejską końcówką, nie trzba przejściówek. Zainstalowałem kodi 16.1 ze sklepu Google bez problemu. Wady: tylko jedno usb, trzeba podłączać haba. Zauważyłem, że czasem w kodi występują jakby takie mini przycięcia, na Youtubie i Netflixie tego nie ma. Nie wiem może to wina kodiego.
WODZO500
 
Posty: 0
Dołączył(a): 6 wrz 2016, o 16:34

Re: Xiaomi Mi Box - dyskusja, opinie

Postprzez LukC » 28 gru 2016, o 13:17

Po dłuższym testowaniu, stwierdzam że zakup jak najbardziej udany. Sprzęt śmiga super. Netflix, Kodi, YouTube, czy odtwarzanie materiałów z HDD idzie płynnie. Wszystko działa jak należy. Sam system Android TV potrzebuje jeszcze paru udogodnień i poprawek (nie da się np wrzucić instalowanych nie z google play aplikacji na pulpit i opcji jego personalizacji jak na lekarstwo), ale to już kwestia Google, sam Mi Box jest za tą kasę super. Ładny, mały, nie grzeje się. Pilot działa ok, ale potrafił mi zgubić parowanie parę razy. Tak czy siak polecam, przydało by się jednak w wersji International aby był ten sam pakiet kodów promocyjnych co w wersji dla USA :-P
Obrazek
TELEFON - Xiaomi mi5 ceramic pro
Avatar użytkownika
LukC
AKTYWNY
 
Posty: 714
Dołączył(a): 22 lis 2011, o 11:51
Lokalizacja: Underworld
Pochwały: 10

Re: Xiaomi Mi Box - dyskusja, opinie

Postprzez Mlody85 » 28 gru 2016, o 13:30

Ja miałem problem że po 4 minutach odtwarzania YouTube wywołało mi WiFi na routerze ale zmieniłem sieć na 5 GHz i problem zniknął. Ciężko powiedzieć czy to wina boxa, routera czy jeszcze innego urządzenia ale najważniejsze że już nie występuje. Oprócz tego również jestem zadowolony ale więcej napiszę za jakiś czas jak wypróbuję wszystko co chce.

Aha, hardwarowe codeci raczej słabe ale wystarczy doinstalować custom codec do MX Player i śmiga piękne na SW lub HW+. Jeszcze nie wiem jak to rozwiązać na Kodi.

Sent from OnePlus 2
Mlody85
AKTYWNY
 
Posty: 214
Dołączył(a): 6 lut 2015, o 11:26

Następna strona

Powrót do TV Box, MiniPC, sprzęt audio I wideo



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama