• Reklama

Xiaomi Mi Box - dyskusja, opinie

TV Box, MiniPC, sprzęt audio I wideo, pytania, problemy,

Xiaomi Mi Box - dyskusja, opinie

Postprzez Mlody85 » piątek, 14 października 2016, 12:50

Szukam jakiegoś boxa lub sticka do TV i na oficjalnej stronie Android natrafiłem na Xiaomi Mi Box: https://www.android.com/tv/xiaomi-mi-box/
Ciekawe jest to że produkt jest oficjalnie prezentowany na oficjalnej stronie Androida.

Po więcej szczegółów storna Androida odsyła do strony producenta: http://www.mi.com/en/mibox/

Produkt jest oficjalnie do kupienia w USA, np. w sieci Wallmart za atrakcyjną cenę $69: https://www.walmart.com/ip/Mi-Box-Android-TV/54827138

Zacząłem szukać w chińskich sklepach. Zacząłem od mojego ulubionego Gearbest. Tam w wyszukiwarce znalazłem coś takiego za niby trochę ponad 103 EUR: https://www.walmart.com/ip/Mi-Box-Android-TV/54827138 ale jak wejdziemy na stronę produktu to nie jest on dostępny do kupienia.

Na ibuygou (który słynie z oficjalnego wsparcia Xiaomi ale też z wyższych cen) znalazłem 4 wersje:
Mi Box 3 Pro z niby lepszym procesorem: https://www.ibuygou.com/p-xiaomi-mibox- ... -7326.html (zauważcie że jest napisane Android 5)
Mi Box 3: https://www.ibuygou.com/p-xiaomi-mi-box ... -7131.html (wersja Androida nei podana)
Pewnie jakaś starsza wersja z gorszymi parametrami: https://www.ibuygou.com/p-xiaomi-mi-box ... -6237.html
Najtańsza wersja Mini: https://www.ibuygou.com/p-xiaomi-mi-box ... -6513.html

Ktoś miał do czynienia z tym urządzeniem? Zastanawia mnie gdzie najlepiej kupić i przede wszystkim gdzie trafić na wersję USA - z zainstalowanym sklepem Play (wiadomo że w chińskich ROMach często go brakuje).

Na Youtubie jest już sporo recenzji, tutaj jedna z pewniejszych bo od gościa z XDA Developers: https://www.youtube.com/watch?v=9_TI2kjCS70

Zapraszam do dyskusji.
Mlody85
AKTYWNY
 
Posty: 214
Dołączył(a): piątek, 6 lutego 2015, 11:26

Reklama

Re: Xiaomi Mi Box - dyskusja, opinie

Postprzez LukC » piątek, 14 października 2016, 15:49

Ja kupię tu:

http://www.geekbuying.com/item/-Officia ... 71297.html

Jest opisane, że to jest właśnie nowa międzynarodowa wersja 8-)

Te co rzuciłeś to inny produkt ;-)
Obrazek
TELEFON - Xiaomi mi5 ceramic pro
Avatar użytkownika
LukC
AKTYWNY
 
Posty: 714
Dołączył(a): wtorek, 22 listopada 2011, 11:51
Lokalizacja: Underworld
Pochwały: 10

Re: Xiaomi Mi Box - dyskusja, opinie

Postprzez Mlody85 » środa, 26 października 2016, 12:57

I jak? Zamówiłeś?
Mlody85
AKTYWNY
 
Posty: 214
Dołączył(a): piątek, 6 lutego 2015, 11:26

Re: Xiaomi Mi Box - dyskusja, opinie

Postprzez LukC » środa, 26 października 2016, 17:05

Nie widzę aby był gdziekolwiek dostępny jeszcze.
Obrazek
TELEFON - Xiaomi mi5 ceramic pro
Avatar użytkownika
LukC
AKTYWNY
 
Posty: 714
Dołączył(a): wtorek, 22 listopada 2011, 11:51
Lokalizacja: Underworld
Pochwały: 10

Re: Xiaomi Mi Box - dyskusja, opinie

Postprzez tictac001 » sobota, 29 października 2016, 01:04

tictac001
 
Posty: 1
Dołączył(a): sobota, 29 października 2016, 01:02

Re: Xiaomi Mi Box - dyskusja, opinie

Postprzez lyric » wtorek, 1 listopada 2016, 13:21

Też szukam oryginalnego mi box w dobrej cenie. Ciężko póki co

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
lyric
 
Posty: 2
Dołączył(a): piątek, 28 października 2016, 22:16

Re: Xiaomi Mi Box - dyskusja, opinie

Postprzez LukC » wtorek, 1 listopada 2016, 22:34

https://www.aliexpress.com/item/Xiaomi- ... 0.0.yeQGpu


Kupiłem tu. Przez apkę mobilną jeszcze 1% urwałem :-P
11 będzie można będzie taniej wyrwać, ale pewnie będzie mało sztuk :-|
Obrazek
TELEFON - Xiaomi mi5 ceramic pro
Avatar użytkownika
LukC
AKTYWNY
 
Posty: 714
Dołączył(a): wtorek, 22 listopada 2011, 11:51
Lokalizacja: Underworld
Pochwały: 10

Re: Xiaomi Mi Box - dyskusja, opinie

Postprzez jasimar » sobota, 5 listopada 2016, 12:28

LukC napisał(a):https://www.aliexpress.com/item/Xiaomi-MI-BOX-International-Version-4K-Streaming-Media-Player-Android-TV-6-0-Quad-Core-Smart/32749124753.html?spm=2114.13010608.0.0.yeQGpu


Kupiłem tu. Przez apkę mobilną jeszcze 1% urwałem :-P
11 będzie można będzie taniej wyrwać, ale pewnie będzie mało sztuk :-|



Cena już skoczyła o 20 $ w górę hehe , niby 11 listopada będzie większa przecena ze 119 na 89 a nie 100 na 89 . W walmarcie usa kosztuje z przesyłką 75 plus przesyłka do polski wyjdzie taka sama cena jak z chin .
jasimar
 
Posty: 1
Dołączył(a): środa, 20 lipca 2016, 10:16

Re: Xiaomi Mi Box - dyskusja, opinie

Postprzez Mlody85 » środa, 16 listopada 2016, 12:47

Na GeekBuying pojawiła się taka oferta: http://www.geekbuying.com/item/-Officia ... 71297.html

Ktoś już otrzymał sprzęt i może się podzielić wrażeniami?
Mlody85
AKTYWNY
 
Posty: 214
Dołączył(a): piątek, 6 lutego 2015, 11:26

Re: Xiaomi Mi Box - dyskusja, opinie

Postprzez WODZO500 » środa, 30 listopada 2016, 10:43

Witam. Wczoraj przyszedł do mnie Mi Box do memohi https://pl.aliexpress.com/store/product/Xiaomi-MI-BOX-Streaming-Media-Player-Android-TV-6-0-Quad-Core-64Bit-Set-top-Box/211609_32746852141.html?detailNewVersion=&categoryId=5092303&spm=2114.8147860.0.0.5ziYiN. Jakość wykonania jest wysoka. Konfiguracja ograniczona do wyboru języka i połączenia ze smartfonem. Super pilot na bluetooth, wreszcie nie trzeba celować w boxa. Ładowarka z europejską końcówką, nie trzba przejściówek. Zainstalowałem kodi 16.1 ze sklepu Google bez problemu. Wady: tylko jedno usb, trzeba podłączać haba. Zauważyłem, że czasem w kodi występują jakby takie mini przycięcia, na Youtubie i Netflixie tego nie ma. Nie wiem może to wina kodiego.
WODZO500
 
Posty: 2
Dołączył(a): wtorek, 6 września 2016, 16:34


Powrót do TV Box, MiniPC, sprzęt audio I wideo



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama