• Reklama

Wymuszenie korzystania z LTE

Chińskie telefony z androidem, pytania, problemy, pomoc

Wymuszenie korzystania z LTE

Postprzez HooCairs » środa, 10 lutego 2016, 00:13

Witam,
Czy jest jakiś sposób na to żeby wymusić działanie telefonu tylko w trybie LTE? Mam na myśli to, żeby przy braku zasięgu nie przechodził automatycznie na 3G. Uprzedzam pytania, jest mi potrzebne to dlatego, że mam pakiet LTE bez limitu i udostępniam sobie internet na komputerze, zasięg potrafi niespodziewanie spaść do 3G i mam wtedy mały problem.
Avatar użytkownika
HooCairs
AKTYWNY
 
Posty: 267
Dołączył(a): sobota, 13 września 2014, 20:09
Pochwały: 11

Reklama

Re: Wymuszenie korzystania z LTE

Postprzez Caminero » środa, 10 lutego 2016, 09:01

spróbuj/przetestuj apkę Advanced Signal Status

albo

1) root
2) xposed framework
3) moduł do xposed - LTE Only Mode for S5 [G900F] | Xposed Module Repository http://repo.xposed.info/module/com.smar ... teonlymode
4) włączenie "tylko LTE" oznacza, że nikt się do Ciebie nie dodzwoni - obecnie LTE służy tylko do internetu, czyli wymuszając LTE uniemożliwiasz ludziom kontakt ze sobą ( ale to może być przypisane od jeden sim jeśli masz dual'a)
pozdrawiam
Caminero

było.. jiayu s2 < zte nubia z7 max < xiaomi mi4c 3/32gb czekam na bezramkowca... zte nubia z11
Caminero
AKTYWNY
 
Posty: 536
Dołączył(a): niedziela, 16 marca 2014, 12:32
Pochwały: 4

Re: Wymuszenie korzystania z LTE

Postprzez pawellabedz » środa, 10 lutego 2016, 21:04

Jeśli chodzi o mediateka to da się taką opcję ustawić w trybie inżynierskim :) albo w opcjach tam gdzie ustawiasz czy bierzesz zasięg automatyczny czy ręczny :)
pawellabedz
AKTYWNY
 
Posty: 320
Dołączył(a): niedziela, 5 lipca 2015, 16:14
Pochwały: 2


Powrót do Pytania, problemy



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama