• Reklama

Wirus blokuje telefon Jiayu S3

Wirus blokuje telefon Jiayu S3

Postprzez Mario30 » czwartek, 31 marca 2016, 21:18

Witam.
Mam problem z telefonem Jiayu s3, telefon ten posiadam od roku i dotychczas działał bezproblemowo poza jakimiś wyskakującymi reklamami z którymi sobie poradziłem.
Ale w dniu wczorajszym gdy telefon leżał na półce telefon dał dzwięk że przyszedł sms po odblokowaniu telefonu pokazał sie komunikat taki jak przed instalacją
aplikacji z gogle play o zgodzie na instalacje zanim zdążyłem ogarnąc co to jest to świństwo momentalnie się zainstalowało w międzyczasie dostałem komunikat od
antywirusa że są dwa zainfekowane pliki ale po kliknięciu usuń dostałem komunikat że się nie udało. Od tamtego czasu telefon jest totalnie zamulony jeżeli działa
to z wielkim opóźnieniem które to działanie kończy się w końcu zwiechą i gaśnięciem ekranu pomaga tylko wyjęcie baterii. Na głównym ekranie pojawił mi sie jakby
plik video o nazwie " #obejrzyj to " ale w to nie klikałem tylko usunołem z aplikacji bo była z taka samą nazwą i jescze jakaś jedna której nie instalowałem ale
niestety efekt żaden poza tym co jakiś czas wyskakuje mi na ekranie łapka którą mogę poruszać. W akcie desperacji zrobiłem Hard reset jest to szczyt moich możliwości technicznych ale niestety po tym telefon jest nadal zamulony i wyskakuje ta łapka w dodatku telefon się grzeje z przodu w miejscu przycisków.
Jeśli ktoś ma jakiś pomysł proszę o rade jak sobie z tym poradzić ponieważ w chwili obecnej telefon jest zupełnie bezużyteczny.
Mario30
 
Posty: 7
Dołączył(a): czwartek, 31 marca 2016, 18:06

Reklama

Re: Wirus blokuje telefon Jiayu S3

Postprzez blue_voyager » czwartek, 31 marca 2016, 21:22

Po prostu zainstaluj nowy ROM.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
Avatar użytkownika
blue_voyager
VIP
 
Posty: 5641
Dołączył(a): niedziela, 16 czerwca 2013, 12:54
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 206
Ostrzeżenia: -1

Re: Wirus blokuje telefon Jiayu S3

Postprzez Mario30 » czwartek, 31 marca 2016, 21:50

Ok wiem, że się naraże bo lenistwo jest niemile widziane ale na swoją obronę napisze że mam małego szkraba który nie daje mi wiele czasu na wertowanie forum w celu zapoznania się co i jak, może wyjątkowo jakiś skrócony kurs co i jak ,jakich potrzebuje narzędzi bo nie mam bladego pojęcia z czym to się je jakieś recovery, flash tool, room, dla mnie magia to wszystko albo jakaś wskazówka gdzie szukać?
Mario30
 
Posty: 7
Dołączył(a): czwartek, 31 marca 2016, 18:06

Re: Wirus blokuje telefon Jiayu S3

Postprzez blue_voyager » czwartek, 31 marca 2016, 22:05

Przeczytaj wątek, wszystkiego sie dowiesz:

jiayu-s3-rom-t15837.html
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
Avatar użytkownika
blue_voyager
VIP
 
Posty: 5641
Dołączył(a): niedziela, 16 czerwca 2013, 12:54
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 206
Ostrzeżenia: -1

Re: Wirus blokuje telefon Jiayu S3

Postprzez Mario30 » sobota, 2 kwietnia 2016, 20:29

Witam ponownie. Poczytałem wątek i zrobiłem tak jak pisze zainstalowałem sterowniki MTK, ściągnołem rom, uruchamiam flash tool wybieram scattet loading, download, podpinam telefon po urzednim wyciągnięciu baterii na chwile i niestety wyskakuje mi takie coś BROM ERROR:S_COM_PORT_OPEN_FAIL C1013
Com failed to open COM port, o co tu chodzi dodam tylko że po podpięciu telefonu w menagerze pokazuje się MediaTek PreLoader USB VCOM więc komputer go widzi i jescze jedno pytanie na którejś stronie czytałem poradę o odznaczeniu dwóch pierwszych bloków bo można uwalić telefon na amen ale jak chce zrobić firmware upgrade to czy to mogę odznaczyć czy nie będzie czegoś brakować.
Mario30
 
Posty: 7
Dołączył(a): czwartek, 31 marca 2016, 18:06

Re: Wirus blokuje telefon Jiayu S3

Postprzez Paweł1000 » sobota, 2 kwietnia 2016, 21:11

Mnie wczoraj spotkało dokładnie to samo, telefon zapipczał i pokazała się jakaś stronka, nawet tam nie wchodziłem, ale wirus i tak zrobił spustoszenie w moim telefonie. W żaden sposób nie dało się zlikwidować tej rączki Myszki Miki. W serwisie Pan wgrał mi nowy ram S3 20150917-000958, z nowym Androidem 5,1, teraz telefon znowu chodzi szybko, lecz zaistniały inne trudności, brak ikonki Ustawienia Google, i brak Google Play. Czy jest jakiś inny rom, taki żeby miał od razu po aktualizacji Ustawienia Google i aplikację Google Play? W tej chwili trudno cokolwiek zainstalować, a niektóre aplikacje w ogóle nie da się zainstalować. Dodam tylko że instalacja z karty sd Google Play nie zdaje egzaminu, niby się instaluje, lecz niestety nie chce się otworzyć.
Paweł1000
 
Posty: 26
Dołączył(a): środa, 18 marca 2015, 10:04
Pochwały: 1

Re: Wirus blokuje telefon Jiayu S3

Postprzez Mario30 » sobota, 2 kwietnia 2016, 22:41

nie wiem co to za cholerstwo ale znalazłem jeszcze dwie osoby które maja ten sam problem co my, ciekawe czy to atakuje tylko telefony Jiayu ja nadal walczę ale mi nie wychodzi, teraz znowu nie mam żadnego komunikatu przy próbie wgrania romu.
Mario30
 
Posty: 7
Dołączył(a): czwartek, 31 marca 2016, 18:06

Re: Wirus blokuje telefon Jiayu S3

Postprzez gigi » niedziela, 3 kwietnia 2016, 00:40

Niestety nie jesteście jedyni, bo u mnie było to samo. to jakaś mina z opóźnionym zapłonem pozostawiona przez twórców ROM-u lub majfrendów. Niestety mój komp nie widzi telefonu mimo że zainstalowałem sterowniki. A jeśli zobaczy to po chwili zrywa połączenie. Próbowałem chyba z 10 kabli , przerobiłem wszystkie gniazda i nic. Niestety będę musiał wesprzeć się serwisem. A tak swoją drogą to ciekawe że praktycznie w tym samym czasie ten sam wirus, albo nasz telefon jest szczególnie podatny na infekcje. tak z ciekawości jakie mieliście ROMY? U mnie siedział ten z 5 lutego dla wersji 2 GB Ram.
Avatar użytkownika
gigi
 
Posty: 39
Dołączył(a): sobota, 9 sierpnia 2014, 15:59
Lokalizacja: Szczecin

Re: Wirus blokuje telefon Jiayu S3

Postprzez Piterss7 » niedziela, 3 kwietnia 2016, 12:24

Tez mam to samo ,tzn tego wirusa. Tel wlacza sie ake muli niemiłosiernie,nie darady nic zainstalowac. Tel wysylam do naprawy do kolegi DDR z forum . Mam nadzieje ze uda mu sie naprawic....
Piterss7
 
Posty: 32
Dołączył(a): niedziela, 3 sierpnia 2014, 19:03
Pochwały: 1

Re: Wirus blokuje telefon Jiayu S3

Postprzez Mario30 » niedziela, 3 kwietnia 2016, 13:10

Umówiłeś się już na naprawę ? jakby co to daj znać czy się udało, też się przymierzam do kontaktu z DDR.
Mario30
 
Posty: 7
Dołączył(a): czwartek, 31 marca 2016, 18:06

Re: Wirus blokuje telefon Jiayu S3

Postprzez gigi » niedziela, 3 kwietnia 2016, 13:51

Nowy Rom wystarczy. I jeszcze raz ponawiam pytanie jakie mieliście Romy u siebie, bo da nam to obraz którego romu raczej unikać.
Avatar użytkownika
gigi
 
Posty: 39
Dołączył(a): sobota, 9 sierpnia 2014, 15:59
Lokalizacja: Szczecin

Re: Wirus blokuje telefon Jiayu S3

Postprzez Piterss7 » niedziela, 3 kwietnia 2016, 13:52

Nie odpowiem jaki room miałem bo juz tel nie mam dalem do wysylki
Piterss7
 
Posty: 32
Dołączył(a): niedziela, 3 sierpnia 2014, 19:03
Pochwały: 1

Następna strona

Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama