• Reklama

Wielki problem!

Chińskie telefony z androidem, pytania, problemy, pomoc

Wielki problem!

Postprzez Dorkju » wtorek, 25 czerwca 2013, 02:42

Witam,

Jestem nowy na tym forum. Szukałem trochę lecz nie znalazłem podobnego problemu do mojego. Otóż, mój kolega przywiózł mi zakupiony na statku w Chinach telefon. Niby jest napisane Samsung Galaxy Note 2 GT-N7100, lecz nie jest to oryginalny telefon. Telefon wygląda tak samo jak oryginał wszystkie napisy, ogólny wygląd się zgadzają, jedyne co różni go od oryginały to rysik który w moim telefonie jest zupełnie inny. Telefon chodzi bardzo płynnie lecz mam z nim kilka problemów które wymienię niżej :


1. Jak mogę sprawdzić co to jest za telefon ( nazwa ) ?
2. Jak sprawdzić co on tam w sobie ma ( procesor, ram itd. ) ?
3. Niby mam polskie menu lecz wiele rzeczy zostało w języku Chiński - jak to zmienić ?
4. Dlaczego z sklepu play nie mogę pobierać innych aplikacji jak Chińskich ?
5. Czy mogę mu wgrać jakąś polską wersje androida z normalnym marketem itd ?

Proszę o jak najszybszą odpowiedź !

PS. Mogę wysłać zdjęcia telefonu jeśli to w czymś pomoże.
Dorkju
 
Posty: 2
Dołączył(a): wtorek, 25 czerwca 2013, 02:31
Lokalizacja: Gdynia

Reklama

Postprzez jagdaw » środa, 3 lipca 2013, 22:15

Zainstaluj Antutu Benchmark, zrób test i napisz co tam masz. Jak masz jakiś inny telefon z Androidem to zainstaluj na nim też, później zrób backup aplikacji (np. Apk Share & Backup) i będziesz miał plik apk - instalacyjny programu Antutu Benchmark, później zinstalujesz z karty sd na tym tel. który chcesz sprawdzić.
jagdaw
 
Posty: 115
Dołączył(a): sobota, 13 kwietnia 2013, 14:54

Postprzez Dorkju » czwartek, 4 lipca 2013, 15:32

Zrobiłem ten test i wyskoczyło takie coś :

Łączny wynik : 12611
CPU : 1723
GPU: 1475
RAM: 655
I/O: 782

I co mi to daje ?
Dorkju
 
Posty: 2
Dołączył(a): wtorek, 25 czerwca 2013, 02:31
Lokalizacja: Gdynia

Postprzez jagdaw » czwartek, 4 lipca 2013, 22:27

Wrzuć jakieś zdjęcia na imageshack lub na 4shared.
Jaką masz pojemność dysku?
Czy masz jakiś program recovery, żeby go zrootować z pliku zip. Spróbuj uruchomić kombinacją przycisków podgłaśnianie+włączanie lub jakiś inna kombinacja, jak masz recovery to jak trafisz na właściwą kombinację to się włączy.
Jak masz recovery to mógłbyś zrobić backup obecnego systemu - ROMu i spokojnie kombinować z innym ROMem. z j. polskim, a w razie czego przywrócić do fabrycznego ROMu.
Nie ma nazwy CPU? Nie wiadomo czy to jest MTK czy coś innego, bo to ma wpływ na sterowniki do kompa potrzebne do wgrania ROMu.
jagdaw
 
Posty: 115
Dołączył(a): sobota, 13 kwietnia 2013, 14:54


Powrót do Pytania, problemy



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama