• Reklama

Wake unlock przyciskami głośności.?

Chińskie telefony z androidem, pytania, problemy, pomoc

Wake unlock przyciskami głośności.?

Postprzez dominiss1990 » 22 cze 2014, o 15:30

Mam THL W100s, aktualny soft 4.2.2 + root.
Chciałem ustawić wybudzanie ekranu przyciskami głośności, i niestety próbowałem wielu sposobów i nadal nic.
Próbowałem edycji plików w folderze system/usr/keylayout/plik.kl
w każdym pliku zmieniałem 114 i 115 (vol -/+) na WAKE_DROPPED, próbowałem również samo WAKE i też nic.

Próbowałem również aplikacji ButtonRemapper i też w efekcie nic to nie dało.
Jedynie aplikacja Power Button to Volume Button dała zamierzony efekt, ale niestety ze skutkiem ubocznym - żre baterie jak wycieczka szkolna cheesburgery w McDonaldzie - w ciągu jednej nocy bateria prawie do zera spadła - więc odpada :/

Szukam jakiejś alternatywy, na działającą modyfikację plików .kl, lub innej metody na wybudzanie ekranu w ten sposób.
Ciekawa metoda jaką znalazłem jest również Sweep2Wake w połączeniu z DoubleTap2Wake, lecz niestety kernel musi obsługiwać tą funkcję, a do W100S nie ma modyfikowanych kerneli, a próba instalacji modułów S2W i DT2W wywala błąd.
Avatar użytkownika
dominiss1990
AKTYWNY
 
Posty: 428
Dołączył(a): 21 gru 2013, o 20:32
Lokalizacja: Rzeszów
Pochwały: 31

Reklama

Re: Wake unlock przyciskami głośności.?

Postprzez bartazzz » 23 cze 2014, o 10:13

próbowałem kiedyś tego tematu w zte v970 i niestety niczego sensownego nie znalazłem. Też miałem przygody z bateria
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5180
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 90

Re: Wake unlock przyciskami głośności.?

Postprzez fake4r » 23 cze 2014, o 10:28

Ja to samo chciałem zrobić w Haierze W718 tam było bardzo niewygodne wybudzanie klawiszem power który jest bardzo mały a w pokrowcu dodatkowo jeszcze bardziej utrudniało wybudzanie. Również dałem sobie spokój bo te programy dziwnie wybudzały telefon. I też nic sensownego nie znalazłem.
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5877
Dołączył(a): 4 lip 2013, o 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 201

Re: Wake unlock przyciskami głośności.?

Postprzez zawel » 23 cze 2014, o 11:39

fake4r napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Też walczyłem z tym Haierem i jedyne co mi się udało sensownie zrobić to zamienić klawisz vol+ z powerem. Dopiero wtedy się dawało z nim żyć.
Avatar użytkownika
zawel
AKTYWNY
 
Posty: 478
Dołączył(a): 15 lis 2013, o 12:59
Pochwały: 21


Powrót do Pytania, problemy



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama