• Reklama

W007 SAPPHIRE Zna ktś ten telefon?

ViVo, OPPO, Amoi, Goclever, Haier itd

W007 SAPPHIRE Zna ktś ten telefon?

Postprzez LaraCroft » piątek, 3 września 2010, 11:56

Witam,
Zastanawiam się nad kupnem tego telefonu: [hide]http://allegro.pl/w007-wi-fi-menu-pl-radio-tv-google-map-promocja-i1211543276.html [/hide]
Tylko nigdzie nie ma słowa na jego temat.
Telefon wydaje się super. Koresponduję ze sprzedawcą, pytam o różne rzeczy, ale wiadomo jak to jest ze sprzedawcami, trzeba to co powie podzielić przez dwa.
Jesteście bardziej doświadczeni, siedzicie w temacie takich telefonów. Ja do tej pory miałam tylko telefony z salonów, fakt, że zawsze na czasie nie jakieś modele dla seniorów ale mimo wszystko nie mam aż tyle orientacji.

Cena nie jest jakaś bardzo wysoka i tel bardzo mi się podoba, tylko czy rzeczywiście to taki fajny telefon? Jak myślicie?
Ostatnio edytowano piątek, 3 września 2010, 17:09 przez LaraCroft, łącznie edytowano 2 razy
LaraCroft
 
Posty: 4
Dołączył(a): piątek, 3 września 2010, 11:34

Reklama

Postprzez Koron » piątek, 3 września 2010, 23:39

Kolejna podróbka htc, z tego co widze siedzi tam taki sam soft jak w M002L oraz WG3, więc procek pewnie 206/208 Mhz. Nie jestem 100% pewny, ale tak mi się wydaje. Jeżeli tak jest telefon będzie śmigał nie najgorzej. Java będzie chodziła w miare ok, problemów z telefonem być nie powinno. Z góry piszę, że aparat który tam siedzi to coś w stylu VGA, na pewno nie 2 mpix. Plus wejście na mini jacka 3,5mm. Baterie są duże więc powinny siedzieć tam duże ogniwa, w związku z tym bateria powinna być ok, nie kieruj się pojemnością napisaną na "opakowaniu" baterii.
Avatar użytkownika
Koron
 
Posty: 123
Dołączył(a): czwartek, 11 marca 2010, 20:14

Postprzez LaraCroft » wtorek, 7 września 2010, 21:46

Dzięki:)

Cały czas się zastanawiam nad tym telefonem bo kusi.
Tylko właśnie boję się, że albo będzie muł bo jednak ma opcji multum albo, że będzie złom.

Jeśli ktokolwiek mógłby się jeszcze wypowiedzieć na temat tego telefonu będę wdzęczna!
LaraCroft
 
Posty: 4
Dołączył(a): piątek, 3 września 2010, 11:34

Postprzez mazuryk » środa, 8 września 2010, 15:05

Witam
Mam ten telefon od miesiąca, kupiłem na Allegro ale u innego sprzedawcy. Może po krótce zalety i wady. Przyjazne menu, wifi działa super, telewizja działa ale nie w każdym miejscu, bardzo przydatny"joy", obudowa ok, z tyłu wygląda jakby była nagumowana, telefon się nie wiesza i nie muli. Ogólnie jak za te pieniądze to polecam. Dla mnie największą porażką jest aparat fotograficzny i brakuje mi latarki. Jak masz jeszcze inne pytania to postaram się rozwiać wszystkie wątpliwości.
mazuryk
 
Posty: 3
Dołączył(a): środa, 8 września 2010, 01:11

Postprzez LaraCroft » sobota, 11 września 2010, 22:49

Dzięki.

Ja aparatu ani latarki w telefonie nie używam ani nie potrzebuje.
Dla mnie ważne czy się nie muli, czy nie jest to złom i czy wszystko działa.
A jak się smsy na tym pisze? Czy pl menu jest faktycznie pl? Czy i na jakiej zasadzie działa google maps? Jak dlugo trzyma bateria? Pisz wszystko co Ci przyjdzie do głowy i co powinnam wiedzieć.
LaraCroft
 
Posty: 4
Dołączył(a): piątek, 3 września 2010, 11:34

Postprzez tiper110 » niedziela, 12 września 2010, 14:11

Witam,
Ja też mam ten telefon, ale gdy włączam mapy google to pokazuje mi się taki komunikat "Ta aplikacjia wymaga połączenia transmiji danych.
Skontaktuj się z operatorem lub przejdź do witryny
[hide]www.google.com/gmm/configure.html[/hide] w swoim komputerze, aby uzyskać więcej
informacji.", oczywiście mam włączone wtedy wi-fi, podobnie mam też z Operą Mini. Mam tak od nowości i nie wiem jak to zmienić ale reszta w tym telefonie jest okej.
Ostatnio edytowano niedziela, 12 września 2010, 16:23 przez tiper110, łącznie edytowano 1 raz
tiper110
 
Posty: 1
Dołączył(a): niedziela, 12 września 2010, 13:52
Lokalizacja: Polska

Postprzez mazuryk » niedziela, 12 września 2010, 17:58

Witam

Menu jest nie do końca spolszczone, smsy pisze się dobrze(oczywiście rysikiem) są polskie znaki, klawiatura jest qwerty i w miarę duża. Aplikacja google maps działa dokładnie tak jak na kompie(pobierana jest opłata za transmisje danych). Najważniejsze o czym jeszcze nie wspomniałem to dual sim - działa rewelacyjnie. Bateria przy normalnym użytkowaniu i włączonym jednym simie trzyma u mnie 5-6 dni, przy dualu tylko 3dni.
mazuryk
 
Posty: 3
Dołączył(a): środa, 8 września 2010, 01:11

Postprzez LaraCroft » wtorek, 14 września 2010, 13:43

Ten tel interesuje mnie min ze względu na dual sim. I zależy mi żeby się nic nie gryzło. Co prawda jeszcze się trochę waham, nie ze względu na kasę bo nie jest to drogi tel tylko ze względu na to że jeśli coś będzie nie tak to dosyłanie i inne kombinacje zabiorą dużo czasu a ja go zwyczajnie nie mam na takie rzeczy i muszę mieć działające oba numery.

A właśnie, jest taka opcja, żeby jedną z kart wyłączyć bez wyłączania telefonu lub bez wyjmowania tej karty?
LaraCroft
 
Posty: 4
Dołączył(a): piątek, 3 września 2010, 11:34

Postprzez mazuryk » wtorek, 14 września 2010, 21:16

Tak jak pisałem wcześniej dual działa rewelacyjnie. Karty wkładasz tylko razie, nie trzeba nic wyciągać, w zależności od potrzeby funkcje z jakiego trybu chcesz korzystać są w menu telefonu. Podczas wybierania numeru wskazujesz tylko z której karty chcesz skorzystać.
mazuryk
 
Posty: 3
Dołączył(a): środa, 8 września 2010, 01:11


Powrót do INNE MARKI



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama