• Reklama

[STAR] w007 i w008 ??

i9220 (N9000), A2000, X18i, X 10 GPS TV, A5000, A7272,

[STAR] w007 i w008 ??

Postprzez DD50 » 7 paź 2012, o 11:28

Wczoraj przypadkiem przeglądając Ali, natknąłem sie na tani telefon z androidem ala' iphone.
Chodzi mi dokładnie od star w007 i w008. Czy ktoś możne posiada takowy telefon albo coś o nim wie?
Jestem ciekawy jak on sobie radzi.

Android 4.0.4 z google play i polskim językiem,
procesor MTK6575 i gpu SGX 531 muszą zapewniać mu całkowicie płynne działanie.
szkoda tylko rozdzielczości ekranu 3,5' ale tylko 320 x 480 pixeli. (5-punktowy dotyk)
Jestem tez ciekawy jak działa w nim GPS.
To jest model w007.
(na dual sim powinno działać aero2)
[hide]http://www.aliexpress.com/item/Star-w007-mtk-6575-android-phone-WCDMA-GSM-WIFI-GPS-1GHz-3-5inch-capacitive-screen-dual/586274475.html[/hide]
[hide]http://www.aliexpress.com/item/W007-MTK6575-WCDMA-GSM-Android-4-0-1GHz-3G-GPS-WiFi-3-5-Inch-Smart-Phone/590808679.html[/hide]


Model w008 ma inny procek MTK6513, androida 2,3 i nie wspiera 3g.
A tu ciekawostka, jedyny na ali w008+ z jakaś niby niesamowitą rozdzielczością ekranu (640*960 chyba jakaś sciema).[hide]http://www.aliexpress.com/item/STAR-W008-3-5-Capacitive-Screen-Resistance-Touch-Screen-A-GPS-WIFI-Phone/556489927.html[/hide]
DD50
 
Posty: 71
Dołączył(a): 19 wrz 2012, o 15:58
Lokalizacja: daleko

Reklama

Postprzez csnake » 13 paź 2012, o 09:11

Jedno jest pewne. Nie będzie działać na tych telefonach AERO2 bo potrzebuje częstotliwości 900 MHz WCDMA. Karty 3G innych polskich operatorów powinny śmigać bez problemu bo pracują na częstotliwości 2100 MHz. Jak się przekonałem nawet nie na każdym romie AERO2 działa. Widocznie zależy to od radio romu zawartego w poszczególnych romach.
csnake
 
Posty: 11
Dołączył(a): 1 wrz 2012, o 07:30
Lokalizacja: Gdańsk

Postprzez naruto83 » 14 gru 2012, o 13:01

Sam rozważam zakup W007 i z chęcią zobaczę opinie na jego temat. W008 nie ma sensu gdyż jest gorszy a niewiele tańszy.
naruto83
 
Posty: 2
Dołączył(a): 22 paź 2012, o 12:43
Lokalizacja: Polska

Postprzez DD50 » 15 gru 2012, o 01:17

ja juz dawno z tego zrezygnowałem w tej cenie juz wolałem mojego starego zte blade ze względu na wsparcie techniczne. w007 działa sobie trochę lepiej ale wsparcie zero. teraz i tak ceny telefonów markowych tak spadły ze po moich doświadczeniach z chińskimi fonami nie kupie już ich cudów.
DD50
 
Posty: 71
Dołączył(a): 19 wrz 2012, o 15:58
Lokalizacja: daleko

Postprzez naruto83 » 17 gru 2012, o 11:00

Niby tak, tylko nigdzie mogę znaleźć telefonu o podobnych parametrach z dual sim za około 350 zł. Ciekawe dlaczego ? :)
naruto83
 
Posty: 2
Dołączył(a): 22 paź 2012, o 12:43
Lokalizacja: Polska

Postprzez DD50 » 17 gru 2012, o 13:29

z dual siem pewnie nie ale nie wszyscy tego potrzebuja
DD50
 
Posty: 71
Dołączył(a): 19 wrz 2012, o 15:58
Lokalizacja: daleko

Postprzez east-import.pl » 22 gru 2012, o 18:45

DD50 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


A ZTE to czyjej Produkcji jest ? ;-)
east-import.pl
AKTYWNY
 
Posty: 600
Dołączył(a): 22 gru 2012, o 18:37
Lokalizacja: east-import


Powrót do STAR



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama