• Reklama

Vordon X10

ViVo, OPPO, Amoi, Goclever, Haier itd

Vordon X10

Postprzez rafal_t » wtorek, 4 stycznia 2011, 22:22

Witam!
Otóż kupiłem parę dni temu telefon o nazwie Vordon X10(ale nie wiem czy na 100% się tak nazywa). Miał on być z GPS-em, ale nigdzie go nie mogę znaleźć w menu. Koleś z aukcji potwierdzał, że ma GPS, tylko trzeba wgrać mapy jako aplikację. Ale nie wiem o co mu chodzi. Ściągałem już mapy polski zajmujące 60kb. Możecie mi doradzić jak włączyć ten GPS?
A oto link do tego telefonu:[hide]
http://idg.allegro.pl/telefon-x10-wifi- ... 89566.html[/hide]
Ostatnio edytowano czwartek, 6 stycznia 2011, 20:24 przez rafal_t, łącznie edytowano 1 raz
rafal_t
 
Posty: 6
Dołączył(a): wtorek, 4 stycznia 2011, 22:14
Lokalizacja: Tomaszów

Reklama

Postprzez ada_m29 » wtorek, 4 stycznia 2011, 23:25

witam.
telefon ten jest podobny do modelu Star X10 masz tu opis: http://telchina.pl/viewtopic.php?t=455
jeśli posiada GPS to brakuje Ci programu sunavi.
poczytaj watki o Star X10
pozdrawiam
Ostatnio edytowano niedziela, 11 grudnia 2011, 20:32 przez ada_m29, łącznie edytowano 1 raz
ada_m29
 
Posty: 5
Dołączył(a): niedziela, 5 grudnia 2010, 16:32
Lokalizacja: Wrocław

Postprzez rafal_t » środa, 5 stycznia 2011, 09:41

No ja wiem, że jest podobny do Stara X10. Oczywiście już próbowałem ściągnąć program Sunavi, ale nigdzie nie mogę znaleźć do nie go linka ze ściągnięciem. Nawet na stronie producenta nie ma.
rafal_t
 
Posty: 6
Dołączył(a): wtorek, 4 stycznia 2011, 22:14
Lokalizacja: Tomaszów

Re: Vordon X10

Postprzez Makesz » środa, 5 stycznia 2011, 11:05

rafal_t napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


A sprawdzałeś co ten telefon ma w środku, tzn. jaki soft i procesor ? Bo Vordon x10 to nie do końca Star x10.

Wpisz ten kod w telefon: * # 66 * # telefon wejdzie w tryb fabryczny. Wejdź w pierwszą zakładkę : 1. Wersja. Zobacz co pisze w pozycji 2.MCU SW ,poz. 5. BBChip i poz. 9. Numer budowy.

U mnie
Pozycja 2: E710_PX11B.09A.GPS.01.0
Pozycja 5: MT6235B, E00
Pozycja 9: 2010/09/26 16:10

Jak masz tę wersję to mapy sunavi tylko w nowszej wersji czyli 3.3.7071 bo starsze nie pójdą. Niestety jak na razie nikt nie udostępnił polskiej mapy dla tej wersji.

Jak masz starszy soft w telefonie to mogą pójść te które są podane w linkach na forum - poszukaj na pewno znajdziesz.

Jak nie masz ikonki GPS w menu to faktycznie musisz te mapy zainstalować. Podejrzewam (nie robiłem tego u siebie), że robi się to tak jak instalowanie gier w telefonie.

Jak wersje softu masz odpowiednią ściągnij mapy, nagraj na kartę SD do katalogu sunavimapdata i uruchom w telefonie (odszukaj katalog na karcie SD przez ikonkę FILE) może się zainstaluje. Próba nie strzelba.

A mapy 60kb to nie wiem skąd masz. One muszą mieć koło 150 - 200 MB (dokładnie nie pamiętam)
Makesz
 
Posty: 17
Dołączył(a): środa, 24 listopada 2010, 22:08
Lokalizacja: Kątownia

Postprzez freeraider77 » środa, 5 stycznia 2011, 14:22

witam,mam ten sam problem z GPS-em malo tego na lewym ekranie mial byc kalendarz a prawym odtwarzacz muzyki niestety ekrany sa czyste i nic z tym nie da sie zrobic.Pisalem do firmy i kazali odeslac na serwis troche mnie to wkurza bo ja place i musze czekac a wszystko mialobyc cacy.
freeraider77
 
Posty: 11
Dołączył(a): wtorek, 4 stycznia 2011, 15:57
Lokalizacja: Syców

Re: Vordon X10

Postprzez rafal_t » środa, 5 stycznia 2011, 18:59

Makesz napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


A sprawdzałeś co ten telefon ma w środku, tzn. jaki soft i procesor ? Bo Vordon x10 to nie do końca Star x10.

Wpisz ten kod w telefon: * # 66 * # telefon wejdzie w tryb fabryczny. Wejdź w pierwszą zakładkę : 1. Wersja. Zobacz co pisze w pozycji 2.MCU SW ,poz. 5. BBChip i poz. 9. Numer budowy.

U mnie
Pozycja 2: E710_PX11B.09A.GPS.01.0
Pozycja 5: MT6235B, E00
Pozycja 9: 2010/09/26 16:10

Jak masz tę wersję to mapy sunavi tylko w nowszej wersji czyli 3.3.7071 bo starsze nie pójdą. Niestety jak na razie nikt nie udostępnił polskiej mapy dla tej wersji.

Jak masz starszy soft w telefonie to mogą pójść te które są podane w linkach na forum - poszukaj na pewno znajdziesz.

Jak nie masz ikonki GPS w menu to faktycznie musisz te mapy zainstalować. Podejrzewam (nie robiłem tego u siebie), że robi się to tak jak instalowanie gier w telefonie.

Jak wersje softu masz odpowiednią ściągnij mapy, nagraj na kartę SD do katalogu sunavimapdata i uruchom w telefonie (odszukaj katalog na karcie SD przez ikonkę FILE) może się zainstaluje. Próba nie strzelba.

A mapy 60kb to nie wiem skąd masz. One muszą mieć koło 150 - 200 MB (dokładnie nie pamiętam)

Wpisałem to *#66*# i pokazało mi na wersja:
MCU SW:L086W_ML_WF_GPS_TV_BT6612_EN_ML_V5.00
BB Chip: MT6235, E04
Numer budowy: 2010/09/25 11:14
A co do map, to jakbyś mógł to weź wyślij linka z tymi mapami, bo jest mi trochę potrzebny ten GPS.

[ Dodano: 2011-01-05, 18:19 ]
A czy moglby ktos mi powiedziec czy telefon ma akcelemometr(czujnik ruchu)?

[ Dodano: 2011-01-05, 18:20 ]
A czy moglby ktos mi powiedziec czy telefon ma akcelemometr(czujnik ruchu)?
rafal_t
 
Posty: 6
Dołączył(a): wtorek, 4 stycznia 2011, 22:14
Lokalizacja: Tomaszów

Postprzez Makesz » środa, 5 stycznia 2011, 22:34

Tu masz link do programu:

[hide]program sunavimap [/hide]

link do map:

[hide]Mapy [/hide]

A jak wgrywać to masz temat tutaj:

http://telchina.pl/viewtopic.php?t=644

A czy to zadziała to już osobny temat. U mnie nie chodzi, ale ty masz inny soft więc może ci się uda.

[ Dodano: 2011-01-05, 20:46 ]
A tu są jakieś rosyjskie, wgrywa się cały katalog jak leci. Niestety nie ma polskiego języka ani map, ale można sprawdzić czy zadziała.

wersja:3.3.6765
AGOLDCOMM
wersja karty: RUSSIA-JGFNEEEA-cJIJGFNEE

[hide]SunaviMapData_ot_X10.zip [/hide]

[ Dodano: 2011-01-05, 20:54 ]
A tu jeszcze inne linki do map do kitajskich telefonów :) (ПОЛЬША to znaczy POLSKA):

[hide]
http://dan-master74.narod2.ru/gps_karti_sunavi_dlya_kitaiskih_telefonov/ [/hide]
Ostatnio edytowano sobota, 7 stycznia 2012, 23:07 przez Makesz, łącznie edytowano 1 raz
Makesz
 
Posty: 17
Dołączył(a): środa, 24 listopada 2010, 22:08
Lokalizacja: Kątownia

Postprzez rafal_t » czwartek, 6 stycznia 2011, 11:43

Dzięki za linki, ale jakoś w ogóle nie mogę włączyć tego GPS-a, nie wiem jak to uruchomić, zgrałem na telefon i prawie wszystkie pliki czyta jako nieobsługiwane.
rafal_t
 
Posty: 6
Dołączył(a): wtorek, 4 stycznia 2011, 22:14
Lokalizacja: Tomaszów

Postprzez freeraider77 » czwartek, 6 stycznia 2011, 12:52

witam,w tym sunavi nie ma zadnego pliku instalacji programu wiec nie da sie z nim nic zrobic.
freeraider77
 
Posty: 11
Dołączył(a): wtorek, 4 stycznia 2011, 15:57
Lokalizacja: Syców

Postprzez rafal_t » piątek, 7 stycznia 2011, 22:59

Makesz napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Mógłbyś przesłać linka do instalki do podanego wyżej GPS-a?
Ostatnio edytowano sobota, 7 stycznia 2012, 23:08 przez rafal_t, łącznie edytowano 1 raz
rafal_t
 
Posty: 6
Dołączył(a): wtorek, 4 stycznia 2011, 22:14
Lokalizacja: Tomaszów


Powrót do INNE MARKI



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości