• Reklama

Vordon

Chińskie telefony z androidem, pytania, problemy, pomoc

Vordon

Postprzez Degrengolada » wtorek, 5 lutego 2013, 22:49

[hide]http://allegro.pl/nowy-smartfon-vordon-3-5-wifi-3g-2xsim-android-i2930138008.html[/hide]

co z tym telefonem?
nie mogę na yt znaleźć filmików

z góry dziękuję za odpowiedź

;-)

[ Dodano: 2013-02-05, 20:55 ]
aaaa i ten sprzedający pisze coś o jakiejś opłacie celnej, która może sie pojawić ale nie musi co to oznacza? 8-)
Ostatnio edytowano środa, 6 lutego 2013, 02:08 przez Degrengolada, łącznie edytowano 1 raz
Asia
Degrengolada
 
Posty: 4
Dołączył(a): sobota, 29 grudnia 2012, 11:29
Lokalizacja: Łódź

Reklama

en.001phone.cn=

Postprzez mateo1992 » środa, 6 lutego 2013, 00:17

Bo niektóre urządzenia wysyłane z chin przez vordona mogą podlegać opłacie celnej (cło) ale nie muszą,ale przynajmniej za czasów jak ja kupowałem u nich nawigacje to taka opłata była już wliczona w razie czego w koszty wysyłki.
Nie wiem ile w tym prawdy szczerze mówiąc:)
I nie wiem jak dokładnie sprawa wygląda z tym telefonem,
Dosyć dobrą cene ma ten sprzedawca,kupowałem u niego chyba kiedyś bo kojarzę go z nazwy,
Na vorodn.pl ten telefon z wysyłką kosztuje jakieś 350
mateo1992
AKTYWNY
 
Posty: 237
Dołączył(a): niedziela, 3 lutego 2013, 00:52
Lokalizacja: Rzeszów

Postprzez Degrengolada » środa, 6 lutego 2013, 23:51

jeśli jest tu jakiś posiadacz telefonu tej marki bardzo proszę o opinię
:-)
Asia
Degrengolada
 
Posty: 4
Dołączył(a): sobota, 29 grudnia 2012, 11:29
Lokalizacja: Łódź

Postprzez boniasek » poniedziałek, 8 kwietnia 2013, 15:37

Witam! Jestem szczęśliwym posiadaczem tegoż wynalazku :) i nie żartuję z tym szczęśliwym, bo za 300 zeta telefonik fajnie się sprawuje. Możliwe, że istnieją dwa identyczne modele, ale z różnymi parametrami (niektórzy oferują egzemplarze z andkiem 4). Mój jest oznaczony jako N2 (z tyłu na druk Vordon, a w tle jakieś chińskie znaczki i cyfra 6), android 2.3.6, nr kompilacji 20121224-161248. Dotyk jest zajebiście czuły, co mnie zaskoczyło, oczywiście multi. Bateria niestety cieniutka - przy intensywnym użytkowaniu dzień wytrzymuje. Zero restarów, wszystko w miarę ładnie płynnie chodzi. Solidne wykonanie, nic nie trzeszczy. Ta srebrna ramka o dziwo metal a nie plastik :) Ale jest kilka "ale". Opisy w ofertach są przekłamane:
- brak 3G/HSDPA
- aparaty: oba VGA
- pamięć ram: 213mb (czyli zapewne 256mb)
- pamięć wbudowana: udostępnione około 200mb (soft prawie 2 giga to na pewno nie zajmuje :P)
Jak ktoś ogarnia dane z mtk tools to niech się odezwie i podam co tam jest ciekawego. A jak znajdę czas to sam przysiądę i postaram się rozgryźć jaki procek, chip itd bo ktoś na yt napisał, że ten telefon swoimi parametrami powinien obsługiwać 3G, ale soft na to nie pozwala. Apropo softu: odezwałem się ze skargą do sprzedającego (w sprawie tych błędów w opisie), oczywiście po interwencji u producenta przyznali się, że nie ma 3G itd, mogę zwrócić towar bez ponoszenia kosztów, ale nie zwróciłem go :) Dostałem też odpowiedź o nowym sofcie, który ma się pojawić w połowie kwietnia :) Zakomunikowałem, że się jeszcze do nich odezwę. Mam nadzieję, że mi udostępnią co trzeba :D Jeśli chodzi o recovery mode to też jest go brak i w żaden znany mi sposób nie dało rady go zrootować. Podejrzewam, że samemu nie da rady wgrać softu. Podobno jakiś box jest potrzebny czy coś. Pozdrawiam!

[ Dodano: 2013-04-09, 12:08 ]
zrootowałem go programem ZhuoDaShi
boniasek
 
Posty: 4
Dołączył(a): czwartek, 6 października 2011, 10:28
Lokalizacja: wawa

Postprzez pablo84 » środa, 10 kwietnia 2013, 16:34

Osobiście nie kupiłbym nic tej marki. Nawet papieru toaletowego.
pablo84
 
Posty: 77
Dołączył(a): poniedziałek, 4 marca 2013, 22:20
Lokalizacja: Lubuskie

Postprzez boniasek » czwartek, 11 kwietnia 2013, 10:57

@UP
Jak nie używałeś tego papieru, to co się wypowiadasz :P

Jeśli chodzi o te odczyty z mtk tools to procek jest MT6515M, ale jak dobrze wskazuje to jest też chip MT6573 :P Opis mówi sam za siebie ----> http://www.mediatek.com/_en/01_products ... .php?sn=64 :)
boniasek
 
Posty: 4
Dołączył(a): czwartek, 6 października 2011, 10:28
Lokalizacja: wawa

Postprzez pablo84 » piątek, 12 kwietnia 2013, 11:03

Vordon produkuje jakieś różne dziwne kiepskiej jakości rzeczy.
To może i moja osobista subiektywna opinia (może mają jakiś lepszy produkt) ale ta opinia dyskwalifikuje w moich oczach całkowicie jakikolwiek produkt tej firmy.

Nie widziałem tego telefonu ale skoro jesteś z niego zadowolony to fajnie :)

Pozdrawiam
pablo84
 
Posty: 77
Dołączył(a): poniedziałek, 4 marca 2013, 22:20
Lokalizacja: Lubuskie

Postprzez bartazzz » piątek, 12 kwietnia 2013, 12:59

kolega ma nawigacje kilkuletnia i ja na razie chodzi, jest juz troche antyczna ale sie nie zepsula
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5067
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84

Postprzez buggy » piątek, 17 maja 2013, 14:39

hej, udało się komuś odblokować 3g w tym telefonie?
buggy
 
Posty: 1
Dołączył(a): piątek, 17 maja 2013, 14:36
Lokalizacja: lodz


Powrót do Pytania, problemy



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama