• Reklama

v987 Po 20-30 min od uruchomienia sypie błędami każdy ROM :(

v987 Po 20-30 min od uruchomienia sypie błędami każdy ROM :(

Postprzez addme96 » środa, 10 czerwca 2015, 21:10

Witam, mój problem z tym telefonem jest taki, że po wgraniu jakiegokolwiek ROM-u według jakiejkolwiek instrukcji to cały czas jest problem ten sam. A problem wygląda tak, że po włączeniu telefonu wszystko ok pięknie ładnie działa, jednak jeśli zostawię tel nie ruszany przez 20-30 min to potem odblokuję ekran i cały czas jakieś komunikaty o procesach które nie odpowiadają:



"Niestety gapps/com.process.acore/ustawienia/sms/launcher przestał działać. Sypie się seria takich błędów i telefon się zawiesza. Pomaga tylko wyjęcie baterii, po włączeniu opisana sytuacja się powtarza.

Próbowałem MIUI w 2 różnych wersjach, aktualizowałem recovery do nowszego (dokładnie tak jak było w instrukcji instalacji MIUI), wcześnie BrunoMod v1, potem v3.1 i też się sypie. Wcześniej zanim mi się to zaczęło dziać to też się bawiłem różnymi ROM-ami i było ok..



Raz nawet go ucegliłem, poradnik unbrick z android com pl forum pomógł. Mam nadzieję że opisałem mniej więcej moją sytuację, macie jakieś pomysły?



Czyściłem już dane aplikacji, przywracałem domyślne aplikacji, cache aplikacji, cache systemu, factory reset i daje się to wszystko psuje... Jak nie uda mi się z tym zrobić to osobiście wezmę młotek i go stłukę w drobny mak :mad:
addme96
 
Posty: 13
Dołączył(a): niedziela, 3 sierpnia 2014, 11:09

Reklama

en.001phone.cn=

Re: v987 Po 20-30 min od uruchomienia sypie błędami każdy RO

Postprzez blue_voyager » środa, 10 czerwca 2015, 21:31

Może to właśnie gappsy, które masz we wgrywanym ROMie powodują problem? Spróbuj zainstalować Leva OS w wersji 5.

http://forum.android.com.pl/topic/19795 ... -for-v987/

Przerabiałem wszystkie ROMy do tego telefonu i ten był najstabilniejszy.

Oczywiście przed instalacją nowego ROMu robisz full wipe?
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
Avatar użytkownika
blue_voyager
VIP
 
Posty: 5625
Dołączył(a): niedziela, 16 czerwca 2013, 12:54
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 205
Ostrzeżenia: -1

Re: v987 Po 20-30 min od uruchomienia sypie błędami każdy RO

Postprzez addme96 » środa, 10 czerwca 2015, 21:34

Już pobieram Lewa i testuję.

Tak, robię wszystkie wipe'y jakie są w recovery :D dalvik cache, cache, wipe data/factory reset.
addme96
 
Posty: 13
Dołączył(a): niedziela, 3 sierpnia 2014, 11:09

Re: v987 Po 20-30 min od uruchomienia sypie błędami każdy RO

Postprzez addme96 » środa, 10 czerwca 2015, 22:27

Niestety te same błędy zacząłem pobierać aplikacje których używam, FB, Messenger, Textra SMS, SwiftKey, TrackID, Evernote i pare innych i znów to samo wywaliło :(
Jakieś pomysły?
addme96
 
Posty: 13
Dołączył(a): niedziela, 3 sierpnia 2014, 11:09

Re: v987 Po 20-30 min od uruchomienia sypie błędami każdy RO

Postprzez blue_voyager » środa, 10 czerwca 2015, 22:36

Może któraś konkretna aplikacja powoduje te problemy? Czasami tak bywa, że jakaś appka gryzie się z telefonem (już nawet nie z modelem ale konkretnym egzemplarzem). Moja rada - Zainstaluj ROM od nowa, wygrywaj po jednej aplikacji i sprawdzaj czy wszystko jest ok. W ten sposób może wyłapiesz powodującą problemy aplikację.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
Avatar użytkownika
blue_voyager
VIP
 
Posty: 5625
Dołączył(a): niedziela, 16 czerwca 2013, 12:54
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 205
Ostrzeżenia: -1

Re: v987 Po 20-30 min od uruchomienia sypie błędami każdy RO

Postprzez addme96 » środa, 10 czerwca 2015, 22:38

Okej, zrobię tak jak mówisz, jeśli dzisiaj nie zdążę to do jutra poinformuję co osiągnąłem. zrobię sobie czystą kopię zapasową systemu.
addme96
 
Posty: 13
Dołączył(a): niedziela, 3 sierpnia 2014, 11:09

Re: v987 Po 20-30 min od uruchomienia sypie błędami każdy RO

Postprzez addme96 » czwartek, 11 czerwca 2015, 00:06

Zainstalowałem Firefoxa, Swiftkey, Textra sms, ereader prestigio czyli moje absolutne minimum, problem nadal występuje :(
addme96
 
Posty: 13
Dołączył(a): niedziela, 3 sierpnia 2014, 11:09

Re: v987 Po 20-30 min od uruchomienia sypie błędami każdy RO

Postprzez ddr » czwartek, 11 czerwca 2015, 00:12

gapps/com.process.acore/ustawienia/sms/launcher - tylko ten proces Ci wywala czy coś jeszcze?
Zainteresuj się czymś takim jak logcat.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3635
Dołączył(a): sobota, 3 maja 2014, 22:50
Pochwały: 124

Re: v987 Po 20-30 min od uruchomienia sypie błędami każdy RO

Postprzez addme96 » czwartek, 11 czerwca 2015, 00:37

Praktycznie wszystko w co chcę wejść. Sprawdzam jeszcze czy to nie wina SwiftKeybo podobno klawiatura moze sypać bĺędami
addme96
 
Posty: 13
Dołączył(a): niedziela, 3 sierpnia 2014, 11:09

Re: v987 Po 20-30 min od uruchomienia sypie błędami każdy RO

Postprzez bartazzz » czwartek, 11 czerwca 2015, 00:43

Kiedyś próbowałem rozwiązać taki sam problem w v965 i nie dałem rady. Tak jakby uszkodzenie pamięci

Wysłane z mojego m1 note przy użyciu Tapatalka
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5046
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84

Re: v987 Po 20-30 min od uruchomienia sypie błędami każdy RO

Postprzez ddr » czwartek, 11 czerwca 2015, 01:02

Nie, uszkodzenie pamięci inaczej się objawia, innych romów by przecieżnie władował.
No cóż, poczytaj o logcat.
Może ten poradnik przejdzie http://miuipolska.pl/poradnik-jak-zrobic-logcat/ lub jakiś inny na zrzut, potem wrzuć to na np. http://pastebin.com/ i wrzuć tutaj. Zobaczymy co wywala i dlaczego.
Tak jak w tutku napisał, nie używaj notatnika, jak już to wordpada.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3635
Dołączył(a): sobota, 3 maja 2014, 22:50
Pochwały: 124

Re: v987 Po 20-30 min od uruchomienia sypie błędami każdy RO

Postprzez addme96 » czwartek, 11 czerwca 2015, 16:55

Doszedłem bezproblemowo do momentu sprawdzenia ID urządzenia za pomocą "adb devices". Nic się nie wyświetla. Trzeba ten telefon jakoś specjalnie podłączać?
addme96
 
Posty: 13
Dołączył(a): niedziela, 3 sierpnia 2014, 11:09

Następna strona

Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama