• Reklama

v970 problemy z ekranem dotykowym

v970 problemy z ekranem dotykowym

Postprzez bertog » środa, 26 czerwca 2013, 21:03

Witam,
od 2 miesiecy jestem posiadaczem zte v970. Bylo fajnie ale sie skonczylo. Mam nastepujacy problem: kolokwialnie okreslajac to "ekran wariuje", tzn. bez dotykania ekranu wlaczaja sie w telefonie rozne opcje, nie dotykam ekranu a on zachowuje sie jakbym go dotykal. Telefon np. sam przechodzi do ustawien i zmienia je, sam wybiera nr i dzwoni, itp. Funkcje, ktore sie uruchamiaja sa rozne. Czesto wlaczaja sie samoistnie np. wifi, gps, telefon przechodzi do trybu samolotowego, przelacza profile audio, itp. Czasami przez krotka chwile jest wszystko ok. po chwili zaczyna sie od nowa. Ciezko mi jest takze przzelaczac pulpity, o przeciagnieciu i przestawieniu ikon na pulpitach juz nie marze. Nigdzie w googlach nie znalazlem opisu takiego problemu. Reset telefonu i przywrocenie ustawien fabrycznych juz mam za soba i nic, zadnej poprawy. Jak ktos bedzie zainteresowany to moge na maila przeslac krotki filmik, daje on jako taki poglad na problem. Niestety naforum nie moge zamiescic zalacznika .flv.
info o tel.
Android 4.1.1
jadro 3.4.0
wersja modyfikacji
v1.1r2mod by bm
bertog
 
Posty: 1
Dołączył(a): środa, 26 czerwca 2013, 20:44
Lokalizacja: polska

Reklama

Postprzez eSbe » czwartek, 27 czerwca 2013, 00:53

u mie w kilku telefonach dzialo sie tak rpzez zalanie go cieczą. Skoro ustawienia fabryczne nic nie dały to chyba coś ze sprzętem a nie ze softem.
eSbe
AKTYWNY
 
Posty: 387
Dołączył(a): piątek, 22 marca 2013, 15:32
Lokalizacja: Alie
Pochwały: 2

Postprzez Weredroid » sobota, 29 czerwca 2013, 12:48

Soft też mógł się schrzanić po jakimś czasie używania, kilku użytkowników w tym ja mamy taki problem że podczas ładowania telefonu, dzieją się właśnie takie rzeczy. Po odłączeniu od ładowarki jak ręką odjął. Ja bym wpierw próbował z oprogramowaniem pokombinować.

zerknij też tu:

http://telchina.pl/problem-z-ladowaniem ... vt3357.htm
Weredroid
 
Posty: 10
Dołączył(a): niedziela, 9 czerwca 2013, 23:17
Lokalizacja: Polska

Postprzez darkarhon » poniedziałek, 8 lipca 2013, 08:22

Miałem podobny problem z neo V sony. Na oryginalnej ładowarce wszystko było ok. Po podłączeniu chinskiego zamiennika z allegro ekran dotykowy wariował.
darkarhon
 
Posty: 4
Dołączył(a): czwartek, 9 maja 2013, 10:49
Lokalizacja: Zabrze

Postprzez welazbara » sobota, 13 lipca 2013, 18:30

bertog I jak problem został rozwiązany?? Bo ja dzisiaj mam ten sam problem z telefonem, z tymże u mnie jak zaczęło skakać, to nic nie mogłam zrobić w telefonie i korzystam teraz z poprzedniego... A tak mi się podobał ten ZTE... Chyba zwrócę, bo mam gwarancję, może oni to naprawią.
welazbara
 
Posty: 1
Dołączył(a): sobota, 13 lipca 2013, 18:26
Lokalizacja: Wawa


Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama