• Reklama

V970 nie obsluguje 2 kart jednoczesnie :(

V970 nie obsluguje 2 kart jednoczesnie :(

Postprzez bontek » piątek, 12 kwietnia 2013, 01:51

Dostalem z Chin pare dni temu v970 dual sim
Wrzucilem sobie dzisiaj moda by Bruno z JB 4.1.1
Scalilem sobie rowniez pamiec do 2.5 gb
Wszystko smiga fajnie i pieknie tylko caly czas myslalem ze 2 karty sim
dzialaja jednoczesnie i np podczas rozmowy z SIM1 druga karta SIM jest aktywna
a tu dupa niestwty :( Abonent poza zasiegiem...

Niestety 2 karty sim nie dzialaja jednoczesnie tak samo jest z internetem
Gdy rozmawiamy z jednej karty to np z drugiego sima internet nie dziala (Aero2)

Informuje przyszlych posiadaczy V970 zeby wiedzieli

Pozdrawiam

Ogolnie telefon bardzo spoko :)
bontek
AKTYWNY
 
Posty: 245
Dołączył(a): sobota, 23 marca 2013, 22:03
Lokalizacja: Zabrze
Pochwały: 5

Reklama

Postprzez east-import.pl » piątek, 12 kwietnia 2013, 08:19

To wszyscy wiedzą że to Dual sim w Stan by . Jak jedna karta w użyciu to druga zajęta. Jedno Radio więc inaczej nie może być Dual sim działa w Stand by
EAST-IMPORT
east-import.pl
AKTYWNY
 
Posty: 600
Dołączył(a): sobota, 22 grudnia 2012, 18:37
Lokalizacja: east-import

Postprzez bumbum » piątek, 12 kwietnia 2013, 09:13

Jak ma jeden numer imei to jedno radio, dwa rózne numery imei to dwa oddzielne radia.
Xiaomi Redmi Note 3 Pro
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1078
Dołączył(a): środa, 17 października 2012, 22:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 29

Postprzez east-import.pl » piątek, 12 kwietnia 2013, 22:56

Dual sim stand by Nie działają dwie karty w jednym czasie JAk dzwonisz z jednej to na drugiej masz sygnał zajętości Korzystasz z neta z jednej nie dodzwonisz się na drugą Więc jest tak jak ja pisze
EAST-IMPORT
east-import.pl
AKTYWNY
 
Posty: 600
Dołączył(a): sobota, 22 grudnia 2012, 18:37
Lokalizacja: east-import

Postprzez macieklm » piątek, 12 kwietnia 2013, 23:02

A z jakimś modelem, na którym działa Aero nie ma z czymś takim problemu? Czy to raczej standard dla wszystkich dual-simow?
Avatar użytkownika
macieklm
 
Posty: 161
Dołączył(a): sobota, 6 października 2012, 13:39
Pochwały: 2

Postprzez bontek » sobota, 13 kwietnia 2013, 15:49

Podobno te z prockiem MTK6589 maja juz funkcje dual ctive ale wtedy musisz szukac do aero tych obslugujacych wcdma 900

Pzdr
bontek
AKTYWNY
 
Posty: 245
Dołączył(a): sobota, 23 marca 2013, 22:03
Lokalizacja: Zabrze
Pochwały: 5

Postprzez dziubson » sobota, 13 kwietnia 2013, 16:46

potwierdzam,
oficjalbna strona:[hide]
http://www.mediatek.com/_en/promotion/M ... erview.php[/hide]
Ostatnio edytowano niedziela, 14 kwietnia 2013, 00:51 przez dziubson, łącznie edytowano 1 raz
dziubson
 
Posty: 87
Dołączył(a): niedziela, 17 marca 2013, 03:06
Lokalizacja: Łódź

Postprzez JcL » niedziela, 14 kwietnia 2013, 00:58

Witajcie, właśnie zamierzam kupić V970. Posiadam już kartę od Aero2 i teraz doprecyzujmy - jeśli będę połączony z Aero2 i przeglądał internet, to jak ktoś do mnie będzie dzownił na zwykły numer to się nie dodzwoni / smsy nie będą dochodzić ??
JcL
 
Posty: 20
Dołączył(a): niedziela, 14 kwietnia 2013, 00:53
Lokalizacja: Poznań

Postprzez bontek » niedziela, 14 kwietnia 2013, 01:23

JcL napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Dokladnie tak.
Korzystajac z Aero na jednej karcie druga w tym czasie bedzie nieaktywna i nikt sie nie dodzwoni ani nie dostaniesz smsa

Dopiero telefony z prockiem MTK6589 dzialaja jak trzeba

Pzdr
bontek
AKTYWNY
 
Posty: 245
Dołączył(a): sobota, 23 marca 2013, 22:03
Lokalizacja: Zabrze
Pochwały: 5

Postprzez JcL » niedziela, 14 kwietnia 2013, 01:26

Rozumiem, że V970 nie posiada procka MTK6589 ?

Jaki dobry telefon posiada MTK6589 ?
JcL
 
Posty: 20
Dołączył(a): niedziela, 14 kwietnia 2013, 00:53
Lokalizacja: Poznań

Postprzez arti123 » niedziela, 14 kwietnia 2013, 01:33

Hmm, ja mam dwie karty - Orange i Play. Jak korzystam z neta z Orange i ktoś dzwoni na numer Play to przerywa mi połączenie internetowe i normalnie mogę odebrać.
arti123
 
Posty: 139
Dołączył(a): środa, 23 stycznia 2013, 22:23
Lokalizacja: internet

Postprzez JcL » niedziela, 14 kwietnia 2013, 01:37

arti123 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


No to jak to jest! Bardzo mi zależy, żeby było tak jak pisze kolega wyżej bo zapewne będę chciał siedzieć częściej na necie, ale chce wiedzieć co się dzieje na moim prywatnym telefonie!

@arti123 a co z smsami?
JcL
 
Posty: 20
Dołączył(a): niedziela, 14 kwietnia 2013, 00:53
Lokalizacja: Poznań

Następna strona

Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama