• Reklama

V967s - jak wyłączyć internet

ZTE :Pomoc techniczna, problemy, usterki, awarie, pomoc, wsparcie.

V967s - jak wyłączyć internet

Postprzez CasualLounge » 1 kwi 2014, o 14:51

Jak wyłączyć internet, tak aby nie pobierało środków z konta?

Dziś włączyłem pierwszy raz tel i włożoną kartę Aero2. Jak w tej sytuacji wyeliminować ściąganie środków z konta?

Mam punkty dostępu: Aero2 i Orange PL. Kiedy wchodzę w 'Orange PL' jest 'Orange Internet' i 'MMS Orange'. Kropką zaznaczony jest 'Orange Internet'. Pomimo wejścia w niego i wyłączenia APN nadal kropka widnieje :\
CasualLounge
 
Posty: 14
Dołączył(a): 2 lut 2014, o 12:43

Reklama

Re: V967s - jak wyłączyć internet

Postprzez dytruff » 1 kwi 2014, o 15:11

Dodaj punkt dostępowy dla aero i wskaż slot dla transmisji danych.

Wysłane z mojego ZTE V975 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
dytruff
AKTYWNY
 
Posty: 790
Dołączył(a): 22 kwi 2013, o 00:43
Lokalizacja: śląskie
Pochwały: 8

Re: V967s - jak wyłączyć internet

Postprzez CasualLounge » 1 kwi 2014, o 15:20

Dodałem wcześniej nowy APN dla Aero2 jako 'darmowy' wg instrukcji. A w jaki sposób wskazać slot?

PS. Mam Android 4.2.1 słabo spolszczonego.
CasualLounge
 
Posty: 14
Dołączył(a): 2 lut 2014, o 12:43

Re: V967s - jak wyłączyć internet

Postprzez skawin » 1 kwi 2014, o 15:33

http://www.youtube.com/watch?v=x9KYeldQKd4 zrób według tego poradnika
skawin
 
Posty: 159
Dołączył(a): 11 wrz 2013, o 08:28
Pochwały: 1

Re: V967s - jak wyłączyć internet

Postprzez CasualLounge » 1 kwi 2014, o 15:55

Tak zrobiłem wcześniej jak w YT. Tel mam od dziś, od dziś też Aero2, a pobrało mi z konta 0,12zł - nie wiem w którym momencie, a nie chcę na koniec miesiąca niemiło zaskoczyć się.

W Ustawienia>Użycie danych>OrangePL wyłączyłem transmisję komórkową (Dane mobilne) - nie wiem czy dobrze. Włączona jest tylko w zakładce Aero2.
CasualLounge
 
Posty: 14
Dołączył(a): 2 lut 2014, o 12:43

Re: V967s - jak wyłączyć internet

Postprzez dytruff » 1 kwi 2014, o 16:41

Powinno byćok. Dane w roamingu muszą być włączone jeszcze. No i od dzisiaj aero może wymagać wpisania kodu.

Wysłane z mojego ZTE V975 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
dytruff
AKTYWNY
 
Posty: 790
Dołączył(a): 22 kwi 2013, o 00:43
Lokalizacja: śląskie
Pochwały: 8

Re: V967s - jak wyłączyć internet

Postprzez CasualLounge » 1 kwi 2014, o 16:56

Mam zaznaczone 'Rane w roamingu Aero2'. W OrangePL są odznaczone.
CasualLounge
 
Posty: 14
Dołączył(a): 2 lut 2014, o 12:43


Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama