• Reklama

Utracony IMAI dla DualSIM! pomocy!

Chińskie telefony z androidem, pytania, problemy, pomoc

Re: Utracony IMAI dla DualSIM! pomocy!

Postprzez zriel » 22 paź 2013, o 22:11

Raczej nie, imei powinien się zachować. Ale mam inną opcję : otwórz klapkę, pod baterią powinny być naklejki/naklejka z obydwoma numerami IMEI. Spisz sobie ten brakujący i przydziel go przez mobile uncle :)
zriel
AKTYWNY
 
Posty: 650
Dołączył(a): 9 wrz 2013, o 14:37
Pochwały: 31

Reklama

Re: Utracony IMAI dla DualSIM! pomocy!

Postprzez Michu » 22 paź 2013, o 22:33

naklejki mam: w telefonie, na pudełku, karcie gwarancyjnej ale tylko jeden numer więc wnioskuję, że jest jeden dla dwóch modułów SIM

podchodzę do flashowania innego ROMa. Trzymajcie kciuki :D później napiszę czy się udało ;)

Jeszcze taka moja refleksja: jestem mega zadowolony z zakupu tej chińskiej słuchawki, która ma naprawdę całkiem ciekawe parametry ale kłuci się to trochę z moją filozofią STOP CHINA. Staram się nie kupować chińszczyzny tylko wspierać polski rynek, ewentualnie europejski. jednak w wielu przypadkach ciężko jest kupić coś innego niż tylko chińskie a za telefony tej klasy nie opłaca się przepłacać, więc kolejny też będzie chyba typowo chiński :)
Michu
 
Posty: 18
Dołączył(a): 9 maja 2013, o 14:39
Lokalizacja: Wrocław

Re: Utracony IMAI dla DualSIM! pomocy!

Postprzez bartazzz » 23 paź 2013, o 12:36

Polacy niestety nie robia telefonów. Jeśli jest jakaś polska marka telefonów (gocleer itp) to niestety jest to tylko logo naklejone na chińczyka
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5488
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 99
Telefon:: Redmi
ROM: MIUI POLSKA

Re: Utracony IMAI dla DualSIM! pomocy!

Postprzez Michu » 26 paź 2013, o 18:44

a więc po flashowaniu straciłem IMEI, jednak apka "MTK Engineering" załatwiła całą sprawę i mogłem łatwo nadać mój IMEI. Wpisałem ten sam dla dwóch modemów i działa :)
Michu
 
Posty: 18
Dołączył(a): 9 maja 2013, o 14:39
Lokalizacja: Wrocław

Re: Utracony IMAI dla DualSIM! pomocy!

Postprzez ogon » 13 lip 2014, o 23:50

Witam mam takie pytanko...a jak pod baterią nie ma nr.IMAI to co zrobić?

Jest 15 cyfrowy i literowy ale to chyba nie jest IMAI...?
Sprawdzalem na takim samym telefonie i sie na nim tez nie zgadza.

Czy mozna takie same IMAI wpisac na 2 telefonach?
ogon
 
Posty: 1
Dołączył(a): 11 lip 2014, o 14:40
Telefon:: M3

Poprzednia strona

Powrót do Pytania, problemy



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama