• Reklama

Usunięty IMEI i baseband w K3 Note

Usunięty IMEI i baseband w K3 Note

Postprzez Nech » 24 lis 2015, o 19:05

Potrzebuję pomocy z przywróceniem mojego Lenovo K3 Note do świata żywych, a dokładniej zmusić go do współpracy z kartą sim. Podczas instalacji nowego romu wykasował się IMEI i baseband. Próbowałem chyba wszystkich znalezionych na internecie sposobów na przywrócenie IMEI, bezowocnie, włącznie z komendami MTK engineering mode i przywracaniem backupu.
Jeśli ktoś znajdzie sposób na odratowanie telefonu stawiam pół litra dobrego trunku :)
Nech
 
Posty: 39
Dołączył(a): 19 lip 2013, o 12:43
Lokalizacja: Śląsk

Reklama

Re: Usunięty IMEI i baseband w K3 Note

Postprzez eyesore » 24 lis 2015, o 19:17

Wpisz sobie IMEI ręcznie w engineer mode.

Wysłane z mojego X800 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
eyesore
 
Posty: 117
Dołączył(a): 10 lis 2015, o 16:14
Pochwały: 1

Re: Usunięty IMEI i baseband w K3 Note

Postprzez slavo22 » 24 lis 2015, o 19:20

Hihi, wyślij go do mnie, 5 minut roboty za pół litra :)
Poszukaj pod hasłem zagubione imei lub podobnie, było wałkowane, nawet w zeszłym tygodniu.

Wypalcowane
Avatar użytkownika
slavo22
VIP
 
Posty: 1406
Dołączył(a): 8 kwi 2014, o 18:49
Lokalizacja: Zabrze
Pochwały: 46

Re: Usunięty IMEI i baseband w K3 Note

Postprzez ddr » 24 lis 2015, o 19:46

Chamelephon
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3492
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 124

Re: Usunięty IMEI i baseband w K3 Note

Postprzez Nech » 24 lis 2015, o 20:43

Jak już mówiłem, próbowałem prawie wszystkich sposobów, łącznie z MTK engineering mode, chamelephonem, podmianą pliku w katalogach systemowych i wgraniem backupa z innego telefonu.
Oprócz imei mam skasowany również baseband, i przez to z tego co wiem nie udało się jeszcze przywrócić IMEI.
Engineer mode zwraca Command not allowed in user build, reszta sposobów albo również zwraca błędy albo nie naprawia problemu.
Nech
 
Posty: 39
Dołączył(a): 19 lip 2013, o 12:43
Lokalizacja: Śląsk

Re: Usunięty IMEI i baseband w K3 Note

Postprzez slavo22 » 24 lis 2015, o 21:12

W moim umi zero po flashowaniu wyłączyło się radio. Musiałem w spflash tools sformatować cały telefon, po restarcie wszystko wróciło do normy a imei przywróciłem w mtk engineering.

Autor postu otrzymał pochwałę
Avatar użytkownika
slavo22
VIP
 
Posty: 1406
Dołączył(a): 8 kwi 2014, o 18:49
Lokalizacja: Zabrze
Pochwały: 46

Re: Usunięty IMEI i baseband w K3 Note

Postprzez Nech » 24 lis 2015, o 21:46

Nie mogę uwierzyć, że to było takie proste... Prawie dwa tygodnie szukałem rozwiązania, flashtoolem średnio co drugi dzień stawiałem na nowo telefon, ale nie wpadłbym na to, że format przez flashtool coś zmieni.
Skontaktuj się na priv z jakimiś danymi paypala albo numerem konta, z chęcią postawię jakiś napój za ten pomysł :)
Nech
 
Posty: 39
Dołączył(a): 19 lip 2013, o 12:43
Lokalizacja: Śląsk

Re: Usunięty IMEI i baseband w K3 Note

Postprzez slavo22 » 25 lis 2015, o 00:43

Znaczy pomogło? To plusik i satysfakcja wystarczy :-) Chyba że bardzo piwa chcesz się napić to możemy się umówić bo widzę że krajan jesteś :-)

Wypalcowane
Avatar użytkownika
slavo22
VIP
 
Posty: 1406
Dołączył(a): 8 kwi 2014, o 18:49
Lokalizacja: Zabrze
Pochwały: 46

Re: Usunięty IMEI i baseband w K3 Note

Postprzez ddr » 25 lis 2015, o 03:27

Sam download używa się przy aktualizacji tego samego romu lub instalacji customa bazującego na obecnym. Instalacje innych zawsze robi się z formatem i zawsze trzeba potem ustawiać IMEI bo go nie ma lub jest jakiś randomowy.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3492
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 124

Re: Usunięty IMEI i baseband w K3 Note

Postprzez jagdaw » 21 gru 2015, o 23:16

Tu dobra metoda odzyskiwania IMEI:
http://forum.xda-developers.com/android/development/guide-fix-invalid-imei-t2843380
Jak będę miał chwilę to przetłumaczę to.
jagdaw
 
Posty: 116
Dołączył(a): 13 kwi 2013, o 14:54


Powrót do ROM'y i modyfikacje



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama