• Reklama

UMI ROME X umarł po wgraniu ROMu

UMI ROME X umarł po wgraniu ROMu

Postprzez marcinf600 » środa, 19 października 2016, 21:59

Witam. Kupiłem niedawno nowy Umi Rome X, niestety od samego poczatku miałem problemy w łącznościa WIFI.
Mówiąc krótko działa bardzo slabo, a nawet wcale.
Niestety Chinol który mi sprzedał smartfon umył ręce, więc postanowiłem coś zrobić samemu.
Znalazłem stronkę na której byl program i Rom.

http://community.umidigi.com/forum.php? ... =#pid20843

Zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcja z filmiku:

https://www.youtube.com/watch?v=ztI8sc8MUNo

Niestety po uruchomieniu telefon tylko się zaswiecił na ciemny niebieski i dalej juz nie wystartował!
Dotykając ekran slychać tylko kliknięcia w niektórych miejscach, działa wibracja przycisków nawigacyjnych oraz słychać przyciski zwiekszania i zmniejszania głośności.
Prosze o pomoc w uruchomieniu Smartfonu!!!
marcinf600
 
Posty: 5
Dołączył(a): czwartek, 6 października 2016, 18:25

Reklama

en.001phone.cn=

Re: UMI ROME X umarł po wgraniu ROMu

Postprzez zawel » czwartek, 20 października 2016, 10:49

Doczytaj ten wątek z umidigi, który sam podałeś do końca, masz tam podane co zrobić. Były cztery różne wypusty tego telefonu a romy są między nimi niekompatybilne, sprawdź najpierw jaki masz i nie wgrywaj na ślepo.
Avatar użytkownika
zawel
AKTYWNY
 
Posty: 408
Dołączył(a): piątek, 15 listopada 2013, 12:59
Pochwały: 18

Re: UMI ROME X umarł po wgraniu ROMu

Postprzez marcinf600 » czwartek, 20 października 2016, 21:43

Witam. Udało mi się ożywić Umi, postąpiłem zgodnie z procedura i materiałami z strony:
http://4pda.ru/forum/index.php?s=&showt ... p=53827568

Smartfon działa jak wcześniej, jednak po mimo wgraniu nowego ROMu nadal nie pozbylem sie problemu z brakiem WIFI!!!
Sieć WIFI jest bardzo słaba i nie łączy się, a jak juz sie połaczy to tylko na chwilę i zaraz sie zrywa!
Nie wiem czy to jest problem z oprogramowaniem czy telefon jest jakoś wadliwy, ale sieć WIFI jest tylko jak Umi jest dosłownie parę centymetrów od anteny routera!
Macie jakieś pomysły co z tym zrobić???
Będę wdzięczny za wszelka pomoc!
marcinf600
 
Posty: 5
Dołączył(a): czwartek, 6 października 2016, 18:25

Re: UMI ROME X umarł po wgraniu ROMu

Postprzez borsooq » piątek, 21 października 2016, 10:06

Uwalona antena, IMHO.
Generalnie MT6580, na którym oparty jest ten UMI, jak i całe stada innych nie jest mistrzem implementacji WiFi. Słaby sygnał WiFi, wzgledem mojego Redmi 2 Pro (Snap 410), Blu Win HD LTE (Snap 410), Lumia 735 (Snap 400), Lumia 535 (Snap 200), Nokia E63, miałem zarówno na Blackview A8 (ale tam jest metalowa obudowa), jak i na Leagoo Z5. Generalnie Z WiFi nie jest różowo - róznica jest wg mnie około jednej kreski (20-25%?), ale jednak na pewno nie jest tak, jak opisujesz. Masz uwalony telefon. Sprawdź jak jest z Bluetooth, bo prawdopodobnie implementacji większości modułu jest ta sama (BT, to to samo co WiFi 2,4GHz, tylko kodowanie sygnału jest inne).
borsooq
 
Posty: 82
Dołączył(a): środa, 30 marca 2016, 20:46
Pochwały: 8

Re: UMI ROME X umarł po wgraniu ROMu

Postprzez marcinf600 » piątek, 21 października 2016, 17:10

Witam ponownie, sprawdziłem połączenie BT i też Umi ma problemy z tą łącznością!
Sparowałem Umi z SmartWatch i ciężko sie w ogóle połączyć lub łączy sie tylko na chwilę!
Czy tę antenę WIFI można wymienić, czy cały telefon do wymiany?
marcinf600
 
Posty: 5
Dołączył(a): czwartek, 6 października 2016, 18:25


Powrót do ROM'y i modyfikacje



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama