• Reklama

Umi Rome problem z ekranem

Re: Umi Rome problem z ekranem

Postprzez swiezak82 » 23 kwi 2016, o 14:53

Raczej nie
Avatar użytkownika
swiezak82
VIP
 
Posty: 1247
Dołączył(a): 24 kwi 2014, o 12:42
Pochwały: 47

Reklama

Re: Umi Rome problem z ekranem

Postprzez ddr » 23 kwi 2016, o 14:57

Nie
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3492
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 124

Re: Umi Rome problem z ekranem

Postprzez kwasny0 » 23 kwi 2016, o 17:00

a więc:
Voltomierz pokazuje 3,6V (telefon "umarł" jak było ok 50% baterii) na baterii jest napisane, że nominalne jest 3,8V-4,3V , więc czy to może być problem właśnie baterii?
kwasny0
 
Posty: 6
Dołączył(a): 23 kwi 2016, o 10:31

Re: Umi Rome problem z ekranem

Postprzez ddr » 23 kwi 2016, o 18:00

Przy 4V powinien wystartować, a czy przy 3,6 ruszy to nie wiem. W takim przypadku podpiąłbym się zasilaczem regulowanym. Jak będziesz chciał próbować to pin sensora zewrzyj do masy bo może nie ruszyć.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3492
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 124

Re: Umi Rome problem z ekranem

Postprzez kwasny0 » 23 kwi 2016, o 23:05

może jakieś inne pomysły? ponieważ nie mam regulowanego zasilacza :-( , może to jednak nie bateria? może coś powinienem spróbować innego?
kwasny0
 
Posty: 6
Dołączył(a): 23 kwi 2016, o 10:31

Re: Umi Rome problem z ekranem

Postprzez gotenks-china » 24 kwi 2016, o 09:35

Jak ma 3.6V to PRAWIE na pewno jest to problem baterii. Podłącz zasilacz do telefonu i pozostaw go na co najmniej godzinę. Powinien przynajmniej się włączyć po takim czasie. A że pokazywał 50% - to nie ma żadnego znaczenia. Przeważnie telefony pokazują nieprawdę jeśli idzie o baterię.
gotenks-china
 
Posty: 71
Dołączył(a): 16 cze 2013, o 14:22
Lokalizacja: Polska

Re: Umi Rome problem z ekranem

Postprzez kwasny0 » 24 kwi 2016, o 18:51

no ładowałem go.... zostawiłem nawet na noc i nic.... potrzebuje kogoś z okolic Bielska z dobra baterią żeby się upewnić , że to ten problem.. bo nie chce odsyłać... komp go nie widzi wiec softwarowo nic nie podziałam..
kwasny0
 
Posty: 6
Dołączył(a): 23 kwi 2016, o 10:31

Re: Umi Rome problem z ekranem

Postprzez b8tz » 24 maja 2016, o 12:46

Mój Rome zdechł już całkiem. Po wymianie oprogramowania działał dobrze, ale któregoś pięknego dnia jak się rozładował - to po naładowaniu wyświetlacz ciemny - podświetlenie działa. Na 50 wyciągnięć baterii - 1 raz udało mi się go uruchomić.
b8tz
 
Posty: 1
Dołączył(a): 4 paź 2015, o 21:48

Poprzednia strona

Powrót do UMI



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama