• Reklama

Umi Rome problem z ekranem

Re: Umi Rome problem z ekranem

Postprzez misiog34 » 13 mar 2016, o 17:10

Musisz koniecznie z listy wybrać. Na 100% w rootjoy jest.
misiog34
 
Posty: 10
Dołączył(a): 6 lut 2016, o 22:28
Telefon:: Umi

Reklama

Re: Umi Rome problem z ekranem

Postprzez tonante007 » 16 mar 2016, o 11:50

na tej stronie jest root 3.03 choc gdzies jest juz ponoc wersja 3.04 ale nie moge tego znalesc http://www.romjd.com/Device/umi-rome/hot/all/1
tonante007
 
Posty: 6
Dołączył(a): 24 lut 2016, o 08:14
Telefon:: umi

Re: Umi Rome problem z ekranem

Postprzez cezaros » 16 mar 2016, o 19:40

czytałem gdzieś żeby nie instalować rom 3.03 umi rome do umi rome x ponieważ mają inne procesory i może się zrobić niezła jatka. jest już 3.02 do umi rome x. sam rom 3.01 ten z którym fabrycznie jest wypuszczany umi rome x i twrp jest tutaj: http://www.needrom.com/category/umi/umi-rome-x/# w razie żeby przeflashować.
tu jest 3.02 trzeba się zalogować: http://www.needrom.com/download/umi-rome-x/

Sorry nie zauważyłem że chodzi o samo UMI rome - może się komuś przyda to info dla UMI rome x

tu jest dla UMI rome 3.04 trzeba być zalogowanym http://www.needrom.com/download/umi-rome/
cezaros
 
Posty: 71
Dołączył(a): 2 lis 2015, o 10:35
Pochwały: 8
Telefon:: samsung

Re: Umi Rome problem z ekranem

Postprzez tonante007 » 22 mar 2016, o 14:35

czy ktos juz znzalazl rozwiazanie problemu z czarnym ekranem w naszych UMI ??
tonante007
 
Posty: 6
Dołączył(a): 24 lut 2016, o 08:14
Telefon:: umi

Re: Umi Rome problem z ekranem

Postprzez tonante007 » 13 kwi 2016, o 12:00

jesli ktos potrzebowałby pomocy przy problemach z wyswietlaczem w naszych umi to moj kolega pomogl rozwiazac mi ten problem. piszcie na priv to podesle wszystko co niezbedne dla uzdrowienia tego problemu. pozdrawiam
tonante007
 
Posty: 6
Dołączył(a): 24 lut 2016, o 08:14
Telefon:: umi

Re: Umi Rome problem z ekranem

Postprzez blue_voyager » 13 kwi 2016, o 12:03

A nie lepiej żebyś napisał to tutaj? Więcej osób skorzysta.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
Avatar użytkownika
blue_voyager
VIP
 
Posty: 5986
Dołączył(a): 16 cze 2013, o 12:54
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Re: Umi Rome problem z ekranem

Postprzez tonante007 » 13 kwi 2016, o 19:08

oprogramowanie do umi:
w miare nowe 3.03 www.needrom.com/wp-content/uploads/2016 ... ome-15.zip
Ostatnie najnowsze kilkudniowe oprogramowanie 3.04 www.needrom.com/wp-content/uploads/2016 ... ome-05.rar

Trzeba wcześniej zainstalować sterowniki USB MTK w załączeniu oraz SP flash tool:
www.needrom.com/wp-content/uploads/2016 ... .01.00.rar​​​​​​
tonante007
 
Posty: 6
Dołączył(a): 24 lut 2016, o 08:14
Telefon:: umi

Re: Umi Rome problem z ekranem

Postprzez tonante007 » 13 kwi 2016, o 19:09

u mnie dziala po tych modyfikacjach od dwoch tygodni bez najmniejszych problemow za to w koncu moge sie cieszyc tymi parametrami jakie oferuje ten tel
tonante007
 
Posty: 6
Dołączył(a): 24 lut 2016, o 08:14
Telefon:: umi

Re: Umi Rome problem z ekranem

Postprzez Tomek_Waz » 21 kwi 2016, o 20:05

Nie miałem problemu z ekranem dopóki nie zainstalowałem oprogramowania 3.04, następnie zainstalowałem Flyme OS w wer. 3.04.0325 niestety problem z czarnym ekranem się powtórzył, wróciłem do wersji official 3.03 i na szczęście wszystko gra .
Tomek_Waz
 
Posty: 3
Dołączył(a): 23 gru 2015, o 22:22
Telefon:: SG6 EDGE

Re: Umi Rome problem z ekranem

Postprzez kwasny0 » 23 kwi 2016, o 10:49

Mój umi rome umarł po 2 h od pierwszego włączenia.... po prostu nie reaguje... wyciągniecie baterii nic... hard reset nie da rady.. komp go nie czyta.. nie widzi
Pomocy! ktoś może ma doświadczenia?
kwasny0
 
Posty: 6
Dołączył(a): 23 kwi 2016, o 10:31
Telefon:: umi rome
ROM: ??

Re: Umi Rome problem z ekranem

Postprzez swiezak82 » 23 kwi 2016, o 11:43

Sprawdź miernikiem czy bateria ma jakieś napięcie
Avatar użytkownika
swiezak82
VIP
 
Posty: 1336
Dołączył(a): 24 kwi 2014, o 12:42
Pochwały: 51
Telefon:: Pentagram
ROM: 4.1.2

Re: Umi Rome problem z ekranem

Postprzez kwasny0 » 23 kwi 2016, o 13:09

muszę kupić bateryjki do miernika i zerknę... ale tak na chłopski rozum jeśli to bateria... to po jej wyciągnięciu i podłączeniu kabla nie powinien startnąć?
kwasny0
 
Posty: 6
Dołączył(a): 23 kwi 2016, o 10:31
Telefon:: umi rome
ROM: ??

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do UMI



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama