• Reklama

UMI Iron z 3GB RAM

Re: UMI Iron z 3GB RAM

Postprzez chinczyk » środa, 9 września 2015, 18:11

Ja mam juz od ponad tygodnia, przesiadka z 5cali na 5,5cala nie byla wcale bolesna, telefon fajny, tryb oszczedzania baterii ktory wydluza znaczniieeee jej zywotnosc, dioda powiadomien super sprawa chyba z 7-8kolorow do wyboru dla roznych akcji, wyswietlacz zyleta, telefon szybki nie zawiesil sie ani razu, aparat rowniez dobry i szybki, musze tylko kupic jakies etui bo tylny panel (aluminium) szybko sie porysuje od przesuwania po blacie. Skaner teczowek chyba bajka, bo skanuje tym oczy chyba z 20razy i cos nie moze dokonczyc testu, nie wiem w ogole to jakies przerysowane. Reszta ok, jestem baaaardzo zadowolony, na zywo robi swietne wrazenie, solidny, nie skrzypi, nie wygina sie, lampa byskowa z przodu- SUPER sprawa, tylna lampa bardzo mocna, sklada sie z dwoch diod jedna barwy swiatla cieplej druga zimnej, przy blysku miesza te dwa kolory. Posiada na przednim panelu obok kamerki jakis P-sensor czujnik z ktorym dziala wbudowana aplikacja do pomiaru stresu i tetna..nie wiem po co ten czujnik i czy to cos daje bo przypominaja sie aplikacje gdzie dotyka sie palcem wyswietlacza i pomiar jest brany z palca, tu jest tak samo, tyle ze trzeba go przylozyc do tego czujnika. Pytajcie co chcecie, pomoge.
chinczyk
 
Posty: 120
Dołączył(a): środa, 23 stycznia 2013, 21:22
Lokalizacja: wlkp
Pochwały: 2

Reklama

en.001phone.cn=

Re: UMI Iron z 3GB RAM

Postprzez Caminero » środa, 9 września 2015, 20:10

chinczyk możesz wstawić foty jakie robi, jak gps, jak długo się ładuje, tłumaczenie menu w PL w jakim stopniu, czy robiłeś może test ekranu na youtube +głośność i jasność na max?
Caminero
AKTYWNY
 
Posty: 537
Dołączył(a): niedziela, 16 marca 2014, 12:32
Pochwały: 4

Re: UMI Iron z 3GB RAM

Postprzez chinczyk » piątek, 11 września 2015, 10:23

Spoko zrobie to wszystko i opisze tu jak znajde troche czasu
O co chodzi z tym testem ekranu na yt??
chinczyk
 
Posty: 120
Dołączył(a): środa, 23 stycznia 2013, 21:22
Lokalizacja: wlkp
Pochwały: 2

Re: UMI Iron z 3GB RAM

Postprzez marx » piątek, 11 września 2015, 16:13

To zapewne test baterii.
marx
Administrator
 
Posty: 6003
Dołączył(a): sobota, 6 marca 2010, 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 193

Re: UMI Iron z 3GB RAM

Postprzez Gap12 » piątek, 11 września 2015, 22:52

Jako że temat związany z promocjami z dnia 25 sierpnia został zamknięty piszę tutaj.Kilka osób było ciekawych czy to nie ściema z tymi "flash deals" typu telefon za 5 $ potwierdzam że to nie ściema :) Dzisiaj odebrałem swojego Irona z poczty.Wszystko ok a co do samego telefonu wiele nie powiem bo dużo nie używałem.Dostałem nawet gratis czytnik kart SD oraz jakiś brelok :)
Gap12
AKTYWNY
 
Posty: 209
Dołączył(a): wtorek, 23 lipca 2013, 11:07
Lokalizacja: Tarnów
Pochwały: 3

Re: UMI Iron z 3GB RAM

Postprzez chinczyk » niedziela, 13 września 2015, 23:18

Telefon laduje sie 3h.
Bateria z wlaczonym non stop bluetooth+ 2sim+ wifi 3h dziennie do tego jakies 50smsow dziennie i z 3rozmowy telefoniczne trzyma 2dni.
Co mnie denerwuje to chodzacy na boki kabel podczas ladowania, zbyt duzy luz przez co lepiej nie uzywac telefonu podczas ladowania.
Tlumacznie menu bardzo dobre, nic nie kuje w oczy.
Nie wiem od czego to zalezy ale podczas pisania smsow w pozycji poziomej bardzo zamula, litery wchodza z opoznieniem, na pionowo wszystko idzie normalnie, testowalem na fabrycznej aplikacji i na go sms i to samo.
gps jeszcze nie sprawdzalem
foty jakies wstawie jak zrobie
chinczyk
 
Posty: 120
Dołączył(a): środa, 23 stycznia 2013, 21:22
Lokalizacja: wlkp
Pochwały: 2

Re: UMI Iron z 3GB RAM

Postprzez broojn10 » czwartek, 17 września 2015, 21:08

witam, własnie dzisiaj doszedł mój egzemplarz. telefon świetny! jesli chodzi o wielkość, to na pierwszy rzut oka mnie nie przeraziła. przesiadka z jiayu g4s. zdjęcie bardzo dobrej jakości. trochę słaby głośnik, ale po zmianie ustawień w korektorze dźwięku gra super. mam jedynie problem z gps. na samym urządzeniu telefon nie chcę złapać fixa, na wysokiej dokładności telefon też nie może złapać fixa w programie gps test. w mapach od google sam gps też nie daje rady, natomiast jak włącze wysoką dokładność to od razu znajduje pozycje.u Pana tez tak jest? aktualizowałem oprogramowanie do wersji v1.6, co daje np. przyciski sprzętowe zamiast tych na ekranie. brakuje mi wyświetlania prędkości przesyłania danych na pasku powiadomień i procentowej baterii. wprawdzie bateria procentowa jest, ale to trzeba wejść głębiej w belkę powiadomień. telefon przyszedł dzisiaj, obyło się bez vatu. maj frend z chin wysłał mi case do umi emax, otworzyć spór? czy może napisać, żeby wysłał ten do umi iron?
pozdrawiam ;)
broojn10
 
Posty: 19
Dołączył(a): środa, 26 listopada 2014, 23:19
Pochwały: 1

Re: UMI Iron z 3GB RAM

Postprzez wacie72 » niedziela, 27 września 2015, 17:17

To i ja napiszę ze dwa zdania o Umi Iron.
Wprawdzie telefon mam dopiero 2 tygodnie ale coś już o nim wiem. Przesiadka z Asus Zenfone 5 , tu jestem pozytywnie zaskoczony. Telefon zaledwie o
milimetr szerszy a o dwa mm wyższy a jednak to już 5,5 cala.
Aparat robi poprawne fotki i mnie to wystarcza .Do zdjęć mam cyfrówkę. Oczywiście zdjęcia w pomieszczeniu przy słabym świetle to jak w każdym telefonie
tylko ocena słaba , nie nadaję się do tego , szum przesłania kadr.Przedni aparat do selfi jak ktoś korzysta to jest wystarczający.
Telefon fabrycznie zrotowany , to na plus.
Ekran bardzo jasny , na auto w pomieszczeniach aż daje po oczach , na zewnątrz również daję radę. Jest lepiej niż w poprzednich moich
telefonach.Automatyczna zmiana jasności działa szybko i płynnie.
Bateria w porównaniu do Zenfona 5 to piątka z minusem. Wiadomo , na początku dużo się bawiłem telefonem to prądu starczało na dobę .Teraz ładuję co 48
h a i tak jest zapas.Co mnie pozytywnie zaskakuje to spadek baterii w nocy zaledwie o 3-5 % gdzie w Zenfonie dochodziło do ponad 20-30 %. Oczywiście
cały czas jest włączone wifi ,telefon synchronizuje poczte czy inne dane .Na minus to czas ładowania , u mnie jest to ponad 4 godziny a i to nie od
zera.Od zera to pewnie z 6 godzin by to trwało.
Wizualnie telefon bardzo zgrabny ale gust każdy ma inny. Nic nie trzeszczy , metalowa obudowa wygląda "bogato".Mimo że za telefon zapłaciłem sporo bo z
vatem to było około 840 złotych to i tak wśród znajomych telefon "wyceniany" jest wyżej,wygląda na znacznie droższy.
Gniazdo ładowania u mnie jest OK , ktoś pisał że jest luźne , u mnie to nie występuje.
Dioda powiadomień bajka ,duże , wyraźne , jasne kolory z daleka widać powiadomienia a ustawiając różne kolory zaraz wiem jakie to powiadomienie.
Co mi przeszkadza ?
Głośnik zewnętrzny raczej słaby , marnej jakości do tego dość cichy .
Zresztą głośnik wewnętrzny również cichy, nawet rozmowy mimo głośności danej na max są słabo słyszalne .W porównaniu do Asusa jest to mniej więcej 2/3
jego głośności. Na ruchliwej ulicy rozmowa przez telefon czasem sprawia problemy , w pomieszczeniach jest OK.
Telefon spolszczony , jedynie głębokie menu jest w języku angielskim.
GPS pierwszy raz uruchomiłem w tym telefonie na mapach google. Na początku , błyskawicznie umiejscowiło mnie w Berlinie , a mieszkam w Krakowie.
Po około 15-20 sekundach już wskazywało poprawną pozycje.Wakacje już mam za sobą jedynie poruszam się autem po Krakowie . Mimo gęstej zabudowy ,
wysokich budynków czy drzew gps poprawnie i błyskawicznie pokazuje pozycję .Nawigacja testowana programem HERE Maps oraz mapami google . Trasa jest
wytyczana szybko , nawigacje prowadzą dokładnie a przy celowej zmianie trasy błyskawicznie na ekranie to widać .
Telefon mogę śmiało polecić. Pewnie coś tańszego można dostać ale każdy z nas ma inny gust i wymagania.
Gdyby nie vat to za 650 złotych na pewno nic lepszego się nie znajdzie.
Avatar użytkownika
wacie72
AKTYWNY
 
Posty: 711
Dołączył(a): niedziela, 18 maja 2014, 15:59
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 33

Re: UMI Iron z 3GB RAM

Postprzez JDStar » poniedziałek, 5 października 2015, 16:28

Szybkie pytanie i prośba o sprawdzenie: czy arkusze google komuś działają na Ironie?
Avatar użytkownika
JDStar
 
Posty: 159
Dołączył(a): poniedziałek, 3 grudnia 2012, 16:43
Lokalizacja: Tomaszów Lub.
Pochwały: 9

Re: UMI Iron z 3GB RAM

Postprzez wacie72 » poniedziałek, 5 października 2015, 17:12

U mnie działają bez problemu, zarówno tylko do odczytu jak i z opcją edycji.
Avatar użytkownika
wacie72
AKTYWNY
 
Posty: 711
Dołączył(a): niedziela, 18 maja 2014, 15:59
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 33

Re: UMI Iron z 3GB RAM

Postprzez JDStar » wtorek, 6 października 2015, 09:53

U mnie już też działa - pomogło czyszczenie w TWRP cache i dalvik-cache.
Co dziwne te same objawy były na Elephone P8000 - wywalało arkusze z błędem.
Avatar użytkownika
JDStar
 
Posty: 159
Dołączył(a): poniedziałek, 3 grudnia 2012, 16:43
Lokalizacja: Tomaszów Lub.
Pochwały: 9

Re: UMI Iron z 3GB RAM

Postprzez immil » piątek, 23 października 2015, 07:03

A jak zachowuje się szkło? Bo podobno nie ma gorilla
immil
 
Posty: 54
Dołączył(a): sobota, 26 września 2015, 08:46
Pochwały: 2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do UMI



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama