• Reklama

Ulefone Be Pro

dyskusja o Telefonach Ulefone be Pro, ulefone be X.

Re: Ulefone Be Pro

Postprzez moskit81 » 12 lip 2015, o 22:29

nikoxxx napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Nie wstaje, zatrzymuje się na logo ulefone.
moskit81
 
Posty: 43
Dołączył(a): 24 gru 2013, o 11:46

Reklama

Re: Ulefone Be Pro

Postprzez Maksu » 18 lip 2015, o 19:50

Ktoś się może orientuje jaka jest różnica między filmami nagrywanymi w jakości
- Wysoki
- Wysoka
?

Przy okazji jakość średnia jaka to rozdzielczość i ilość klatek na sek.?
ULEFONE BE PRO za 490zł z VAT z CooliCool od 26.02.2015. (nadal ok, za wyj. wymiany baterii po 7 m-c)
Pobożne życzenie: http://pastebin.com/A0eDyc1g
Avatar użytkownika
Maksu
AKTYWNY
 
Posty: 328
Dołączył(a): 15 kwi 2014, o 17:53
Pochwały: 2

Re: Ulefone Be Pro

Postprzez nikoxxx » 18 lip 2015, o 22:11

Do Maksu:

Wydaje mi się że jest to błąd w tłumaczeniu i powinno być:
- wysoka
- bardzo wysoka (albo jakoś podobnie)

Ogólnie to aparat w tym telefonie to trochę cienki jest. Tutaj znajdziesz więcej na temat naszego aparatu (kamery) --> http://www.ovt.com/products/sensor.php?id=134

Autor postu otrzymał pochwałę
Avatar użytkownika
nikoxxx
 
Posty: 18
Dołączył(a): 19 cze 2015, o 03:01
Pochwały: 4

Re: Ulefone Be Pro

Postprzez Maksu » 18 lip 2015, o 22:43

@nikoxxx
Dzięki :)
Testowo nagrałem na szybko trzy trzysekundowe sekwencje:
- średnia jakość: 640x480 1,31 mb
- "wysoki": 1280x720 3,34 mb
- "wysoka": 1920x1088 7,66 mb
ULEFONE BE PRO za 490zł z VAT z CooliCool od 26.02.2015. (nadal ok, za wyj. wymiany baterii po 7 m-c)
Pobożne życzenie: http://pastebin.com/A0eDyc1g
Avatar użytkownika
Maksu
AKTYWNY
 
Posty: 328
Dołączył(a): 15 kwi 2014, o 17:53
Pochwały: 2

Re: Ulefone Be Pro

Postprzez nikoxxx » 18 lip 2015, o 23:04

Mam Dobrą wiadomość (nie wiem czy komuś się udało przede mną)!! Xposed w najnowszej aktualizacji ( z dnia 2015.06.27) działa! Oto co musicie zrobić:
1 Pobrać paczuszkę przygotowaną przeze mnie --> http://www2.zippyshare.com/v/ePEbrAME/file.html
2 Następnie przez recovery wgrać "xposed-v67-sdk21-arm64fix12.zip"
3 Potem w telefonie zainstalować "XposedInstaller_3.0_alpha4.apk"

i już :)

U mnie działa.
Avatar użytkownika
nikoxxx
 
Posty: 18
Dołączył(a): 19 cze 2015, o 03:01
Pochwały: 4

Re: Ulefone Be Pro

Postprzez nikoxxx » 19 lip 2015, o 12:06

Próbuje jeszcze naprawić ten błąd z pamięcią (opisywałem wcześniej że jest widziana odwrotnie jak się włoży kartę SD), ale nie wiem gdzie szukać (który plik jest za to odpowiedzialny). Gdyby ktoś coś wiedział lub wskazał trop gdzie szukać, byłbym wdzięczny.
Avatar użytkownika
nikoxxx
 
Posty: 18
Dołączył(a): 19 cze 2015, o 03:01
Pochwały: 4

Re: Ulefone Be Pro

Postprzez nikoxxx » 20 lip 2015, o 04:15

Mam kolejną dobrą wiadomość!! Udało mi się naprawić błąd z kartą SD (widziana odwrotnie z kartą SD). Oto co trzeba zrobić:

1 Zainstalować od nowa oryginalny ROM ze strony Ulefone --> http://ulefone.com/download/bepro.html
2 Wgrać recovery --> http://www.needrom.com/download/root-ct ... -20150529/
3 Pobrać a następnie wypakować "backup" w którym jest zawarta poprawka SD oto linki:
Part 1 --> http://www12.zippyshare.com/v/Towk22oZ/file.html
Part 2 --> http://www12.zippyshare.com/v/pwee5Xes/file.html
Part 3 --> http://www12.zippyshare.com/v/Ih57E3rb/file.html
Po ściągnięciu tych trzech plików wypakować (jest to spakowane programem winrar podzielone na trzy części). W środku znajduje się folder "adv_2014-12-31-16-03-19" który kopiujemy na telefon: Pamięć telefonu\clockworkmod\backup\ "TUTAJ"
4 Uruchamiamy telefon ponownie i przechodzimy do recovery i wybieramy "Backup/Restoure" --> "Advenced Backup Restoure" --> "Advenced Restoure from /sdcard" i powinien pojawić sie folder "adv_2014-12-31-16-03-19". Naciskamy na niego i wybieramy "Restoure system" (po naciśnięciu "Restoure system" powinien pojawić sie koło niego "+". Dokładnie wygląda to tak: Restoure system (+)). Na samym końcu wybieramy "Start restoure"
5 Po skończonym przywracaniu systemu koniecznie wykonać "Wipe Data - Factory Reset" i uruchamiamy ponownie telefon.
6 Cieszymy się naprawionym problemem z karta SD.

UWAGA!!! Przed wykonaniem tej operacji wykonaj kopie swoich aplikacji np "titanium backup" oraz skopiuj wszystko z pamięci wewnętrznej. Bo jak wiadomo wgrywając wszystko od nowa stracisz swoje dane.
PS. Xposed również działa. Podałem wcześniej link i opisałem instalacje.
Avatar użytkownika
nikoxxx
 
Posty: 18
Dołączył(a): 19 cze 2015, o 03:01
Pochwały: 4

Re: Ulefone Be Pro

Postprzez nikoxxx » 20 lip 2015, o 12:28

Aktualizacja : niestety nie do końca udało mi się rozwiązać problem. Czasami po włożeniu karty w Android wyskakuje mi ze karta jest uszkodzona i żeby ją sformatować. Jak się ją sformatuje na PC to przez jakiś czas działa ok. Jeszcze musze sprawdzić czy to nie wina karty. Będę informował jak sprawdzę. Teraz niestety nie mam czasu (obowiązki).

Autor postu otrzymał pochwałę
Avatar użytkownika
nikoxxx
 
Posty: 18
Dołączył(a): 19 cze 2015, o 03:01
Pochwały: 4

Re: Ulefone Be Pro

Postprzez saperq » 20 lip 2015, o 14:33

Jeśli ktoś chce to jest etui z wizjerem :D za 0,1$ oryginalne z darmową wysyłką: http://www.everbuying.net/product805486.html

Szybko, tylko 50 sztuk dostępnych ;)
Aktualnie eksploatowane: Lenovo P2, Asus Zenfone max
Na sprzedaż Redmi Pro 5,5" OLED 3/32
Zobacz moje OLX
saperq
VIP
 
Posty: 855
Dołączył(a): 8 maja 2014, o 22:36
Pochwały: 29

Re: Ulefone Be Pro

Postprzez Maksu » 23 lip 2015, o 12:54

Uruchomiłem sobie funkcję anti-thieft i sprawdziłem jak działa.
Po zmianie karty faktycznie idzie sms na zdefiniowany numer ale... zamiast informacji jak na ekranie, u użytkowika docelowego pojawiają się chińskie krzaki i chyba nie można zmienić treści powiadomienia :-/

Jestem ciekaw czy działają te komendy na zdalne wymazywanie danych z telefonu, na razie nie próbuję :)

Obrazek
ULEFONE BE PRO za 490zł z VAT z CooliCool od 26.02.2015. (nadal ok, za wyj. wymiany baterii po 7 m-c)
Pobożne życzenie: http://pastebin.com/A0eDyc1g
Avatar użytkownika
Maksu
AKTYWNY
 
Posty: 328
Dołączył(a): 15 kwi 2014, o 17:53
Pochwały: 2

Re: Ulefone Be Pro

Postprzez moskit81 » 25 lip 2015, o 17:46

nikoxxx napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

W recovery podczas instalacji dostaję komunikat że nie ma miejsca i nie instaluje :(
Miał ktoś taki problem ze podczas jazdy samochodem włączony net gps i bilans energetyczny ujemny , tzn szybciej się rozładowuje niż ładuje, ładowarka z zapalniczki nie nadąża ładować.
moskit81
 
Posty: 43
Dołączył(a): 24 gru 2013, o 11:46

Re: Ulefone Be Pro

Postprzez Maksu » 25 lip 2015, o 21:07

Sprawdz na innej ładowarce.
Ja coś takiego miałem na zwykłej ładowarce przy poprzedniej, tej już słynnej i felernej edycji Lolipopa.
ULEFONE BE PRO za 490zł z VAT z CooliCool od 26.02.2015. (nadal ok, za wyj. wymiany baterii po 7 m-c)
Pobożne życzenie: http://pastebin.com/A0eDyc1g
Avatar użytkownika
Maksu
AKTYWNY
 
Posty: 328
Dołączył(a): 15 kwi 2014, o 17:53
Pochwały: 2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ulefone



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama