• Reklama

Uceglony Coolpad F1

Uceglony Coolpad F1

Postprzez arcio1 » 24 kwi 2016, o 17:47

Cześć, próbując w pośpiechu ogarnąć telefon udało mi się go tylko uceglić, ale nie mogę znaleźć żadnego kompletnego ROMa z plikiem scatter, czy ma ktoś może taki i mógłby udostępnić?
arcio1
 
Posty: 45
Dołączył(a): 18 lis 2013, o 19:47
Lokalizacja: Rybnik

Reklama

Re: Uceglony Coolpad F1

Postprzez Doman » 25 kwi 2016, o 17:58

Sprawdziales tutaj:
http://www.needrom.com/category/coolpad/8297-f1/
http://www.needrom.com/category/micromax/a310/

Jak nie znajdziesz czego potrzebujesz to daj znac. Powinienem miec troche roznych ROMow i scattera w moich archiwach.
Doman
AKTYWNY
 
Posty: 606
Dołączył(a): 13 maja 2014, o 17:16
Pochwały: 17

Re: Uceglony Coolpad F1

Postprzez arcio1 » 28 kwi 2016, o 00:30

Znalazłem kompletny ROM, ale nie mogę tego zrobić przez sp flash tools, bo jak podłączam telefon bez baterii, to komputer widzi telefon tylko chwilę i zaraz znika. Jak podłączam normalnie to w ogóle nie instaluje sterowników, pewnie dlatego, że telefon się zatrzymuje na tym obrazku, który się pokazuje podczas normalnego startu, a w trybie fastboot nic się nie dzieje.

Jeżeli ktoś ma radę na to, że jak podłączam bez baterii to komputer widzi tylko chwilkę to bardzo proszę :P

Poza tym pomyślałem, że w sumie skoro recovery normalnie działa, to mógłbym spróbować tak, tylko że nie da się zflashować ROMa, bo recovery wyświetla takie logi:

E:can't mount /cache/recovery/command
E:can't mount /cache/recovery/log
E:can't open /cache/recovery/log
E:can't mount /cache/recovery/last_log
E:can't open /cache/recovery/last_log
E:can't mount /cache/recovery/last_install
E:can't open /cache/recovery/last_install

Może ktoś ma radę na to?
arcio1
 
Posty: 45
Dołączył(a): 18 lis 2013, o 19:47
Lokalizacja: Rybnik

Re: Uceglony Coolpad F1

Postprzez Doman » 28 kwi 2016, o 01:05

Coolpadem bawilem sie juz jakis czas temu, ale cos kojarze ze jezeli komputer widzi telefon tylko na chwile to mozesz miec zle zainstalowane sterowniki.

Proponowalbym sprobowac na innym komputerze, jezeli masz taka mozliwosc. Koniecznie tez pamietaj o wylaczeniu firewalla i antywirusa. Te programy na prawde potrafia czasami blokowac dostep do telefonu.

Co do instalacji sterownikow to sprawdz ta metode:
http://androidurdu.net/install-mtk-driv ... 06fE4.dpbs
Doman
AKTYWNY
 
Posty: 606
Dołączył(a): 13 maja 2014, o 17:16
Pochwały: 17

Re: Uceglony Coolpad F1

Postprzez arcio1 » 28 kwi 2016, o 02:37

Okazało się, że wszystko było dobrze, wystarczyło przytrzymać vol+ i vol- przy podłączaniu telefonu do komputera. Zflashowałem telefon używając Format All + Download, teraz telefon nie reaguje w ogóle na przyciski, po podłączeniu do komputera zachowuje się jakby był bez baterii (tzn. pokazuje się jako Preloader). Jakiś pomysł?
arcio1
 
Posty: 45
Dołączył(a): 18 lis 2013, o 19:47
Lokalizacja: Rybnik

Re: Uceglony Coolpad F1

Postprzez zielczi » 15 maja 2016, o 14:18

arcio1 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Mam identyczną sytuację, udało CI się rozwiązać problem? BTW jest ktoś na forum kto radzi sobie z uceglonymi coolpadami?
zielczi
 
Posty: 8
Dołączył(a): 25 gru 2014, o 21:52

Re: Uceglony Coolpad F1

Postprzez arcio1 » 15 maja 2016, o 16:32

Niestety nie udało mi się, napisałem też na modaco i nikt nie odpowiedział :/
arcio1
 
Posty: 45
Dołączył(a): 18 lis 2013, o 19:47
Lokalizacja: Rybnik

Re: Uceglony Coolpad F1

Postprzez t_gumienny » 25 maja 2016, o 09:34

może i bym coś poradził
jednak muszę mieć telefon na miejscu
jak byście byli zdecydowani dajcie znać na PW
pozdro
t_gumienny
 
Posty: 24
Dołączył(a): 24 lis 2014, o 01:38


Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama