• Reklama

Tronsmart ts7 za ~140$

ViVo, OPPO, Amoi, Goclever, Haier itd

Tronsmart ts7 za ~140$

Postprzez ventura » piątek, 3 stycznia 2014, 13:53

Przedstawiam Wam Tronsmart ts7

Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Kupiony w geekbuying.com i tu podziękowania za szybką realizację i super kontakt.
(zamówione dwie sztuki obie translacje przeprowadzone bardzo pozytywnie).
Zabezpieczenie przesyłki wzorowe!
AREO 2 działa sprawdzone osobiście by Ventura


4.7 inch HD Capacitive screen, 1280 x 720 pixels
MTK6582 Quad core cpu, Cortex A7 1.3GHz
1G RAM +4G ROM
Dual camera,5.0MP front camera and 13.0MP back camera with flashlight and auto focus,1080P record
OS: Android 4.2 Jelly Bean
Networking: 2G: GSM 850/900/1800/1900MHz 3G: WCDMA 850/2100MHz
Dual SIM Card Dual Standby

Wykonanie jest bardzo dobre. Jedyne co Nas zmartwiło to prześwit przy gnieździe ładowania - być może będzie tamtędy wpadać kurz. Chodzi o to, że widać światełko od podświetlenia klawiszy dotykowych.

Dotyk działa prawidłowo, kąty widzenia są boskie :)
Jak na razie nic się nie muli i nie wiesza choć telefon mam chwilę (kumpel trochę dłużej a pisze opierając się również na jego odczuciach).

W przesyłce było wszystko co jest w opisie (również dwie baterie).
Osłona na plecki jest bardzo miła w dotyku a telefon w niej jakoś tak pewniej trzyma się w rękach.

O dziwo Areo2 działa! co prawda ja jeszcze nie sprawdzałem ale kumpel (Toruń) odpalił.

Wynik antutu
pierwsza sztuka miała: 16699
druga zaś: 16774

Zdjęcia:
Spoiler:


Zdjęcia zrobione telefonem z ręki w ciemnym pokoju.
Spoiler:
ventura
AKTYWNY
 
Posty: 349
Dołączył(a): sobota, 23 listopada 2013, 13:28
Pochwały: 4

Reklama

Re: Tronsmart ts7 za ~140$

Postprzez Peter1906PL » piątek, 3 stycznia 2014, 14:38

Tylna klapka jest z czego wykonana ??
Peter1906PL
 
Posty: 80
Dołączył(a): wtorek, 31 grudnia 2013, 13:45
Pochwały: 7

Re: Tronsmart ts7 za ~140$

Postprzez ventura » piątek, 3 stycznia 2014, 14:44

Tworzywo typu plastik, a case z daleka można by pomylić z matowym szkłem.

Zastanawia mnie ROM miało być 4GB ale file menager widzi "total space" 1,64GB. Mylę pojęcia czy coś jest nie hallo?
ventura
AKTYWNY
 
Posty: 349
Dołączył(a): sobota, 23 listopada 2013, 13:28
Pochwały: 4

Re: Tronsmart ts7 za ~140$

Postprzez Peter1906PL » piątek, 3 stycznia 2014, 15:37

Płaciłeś za niego VAT ???.Napisz ile to kosztowało
Peter1906PL
 
Posty: 80
Dołączył(a): wtorek, 31 grudnia 2013, 13:45
Pochwały: 7

Re: Tronsmart ts7 za ~140$

Postprzez ventura » piątek, 3 stycznia 2014, 15:41

Nie płaciłem vat w żadnym z dwóch sztuk.


rozpakowanie przesyłki (pare sekund wyciąłem z racji widocznych moich danych ;-) )

Filmik:

Spoiler:
ventura
AKTYWNY
 
Posty: 349
Dołączył(a): sobota, 23 listopada 2013, 13:28
Pochwały: 4

Re: Tronsmart ts7 za ~140$

Postprzez Peter1906PL » piątek, 3 stycznia 2014, 16:23

Ok,dzięki
Peter1906PL
 
Posty: 80
Dołączył(a): wtorek, 31 grudnia 2013, 13:45
Pochwały: 7

Re: Tronsmart ts7 za ~140$

Postprzez ventura » piątek, 3 stycznia 2014, 17:27

Screeny z Antutu:

Spoiler:
ventura
AKTYWNY
 
Posty: 349
Dołączył(a): sobota, 23 listopada 2013, 13:28
Pochwały: 4

Re: Tronsmart ts7 za ~140$

Postprzez wojtek1 » piątek, 3 stycznia 2014, 20:01

Dobre robi zdjęcia?
W jakim czasie od zamówienia przyszedł?
wojtek1
 
Posty: 40
Dołączył(a): piątek, 23 sierpnia 2013, 21:17
Pochwały: 1

Re: Tronsmart ts7 za ~140$

Postprzez ventura » piątek, 3 stycznia 2014, 20:15

Pierwszy około tygodnia, drugi niecałe 2 tygodnie.

Jakość zdjęć mnie zadowala - wyżej są próbki.
ventura
AKTYWNY
 
Posty: 349
Dołączył(a): sobota, 23 listopada 2013, 13:28
Pochwały: 4

Re: Tronsmart ts7 za ~140$

Postprzez lukkki » piątek, 3 stycznia 2014, 20:19

Potwierdziłeś działanie Aero2?
lukkki
VIP
 
Posty: 900
Dołączył(a): piątek, 12 kwietnia 2013, 19:18
Lokalizacja: EU
Pochwały: 13

Re: Tronsmart ts7 za ~140$

Postprzez existe » piątek, 3 stycznia 2014, 20:50

ventura napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


co jest zgodne z informacjami od sprzedawcy
antutu tez mozna "przerobic" aby pokazywalo "ile sie nalezy" - nawet milion, no ale kto by dal wiare

jakie to ma jednak znaczenie ? ile pokazuja testy ? czy nie najwazniejsze jest - aby Tobie odowiadalo ?
a odpowiada Ci ?

realnie - analizujac fotke, prawdopodobnie ma 5 mp, ale jak na te "mp" znosnie w realizacji
nie ma oczywiscie 1.3 (czyli nie ma proc 6582, ale jesli ma 6589 to jest i tak ok)
nie ma 4 - tylko 2 Gb ramu - stad to 1.64 - ale dzieki temu powinien trzymac dluzej niz .. gdyby mial
z oferty na geekbuying wynika bateria 2200, z innych - 1500, tez bez znaczenia - wazne czy da sie go uzywac dluzej niz dobe ????

dzialanie aero2 jest milym zaskoczeniem, ktore powinno po Twojej opinii napedzic popyt na ten fon :-)) dla osob ktore podadza, ze nie sa w stanie wydac wiecej niz 550 zl

ps
w pelni szacunku dla Twojej decyzji, i majac nadzieje, ze mimo krytyki polubisz ten model, osobiscie jednak jestem za sprawdzonymi metodami dzialania, czyli
"dodaj 200 zl" i kup np. "xiaomi hongmi"
existe
Avatar użytkownika
existe
VIP
 
Posty: 2105
Dołączył(a): wtorek, 12 czerwca 2012, 09:57
Lokalizacja: eu
Pochwały: 50

Re: Tronsmart ts7 za ~140$

Postprzez ventura » piątek, 3 stycznia 2014, 20:58

Mi nie robi różnicy 2GB a 4GB tu chodzi raczej o rozwikłanie zagadki gdyż nawet firmowe telefony (żona spradzała kilka w pracy, nie będę wymieniał modeli bo to nie ma sensu) mają inną ilość pamięci niż w specyfikacji więc zakładam, że jest ta pamięć ukryta dla systemu.

Ja jestem w pełni zadowolony z zakupu, telefon jest piękny (lubię desing htc) działa świetnie.

Areo2 Potwierdzam z czystym sumieniem, działa. Włożyłem tylko kartę Aero2, wyłączyłem WiFi ...

Świetna cena za dobry telefon....oby się nie zepsuł :-p

Jeśli chodzi o wybór telefonu - lubie mieć coś bardziej nie typowego a aparaty są "podkręcane" programowo ale o tym wiedziałem przed kupnem faktycznie jest to 2 i 5 ale nawet producent pisze to na opakowaniu.

A sprawy ilości ROM nie zostawię bez echa, oby geekbuying.com ludzko do tego podszedł. ;-)
Załączniki
Screenshot_2014-01-03-18-49-07.png
Areo2 działa
Screenshot_2014-01-03-18-49-07.png (112.38 KiB) Przeglądane 767 razy
ventura
AKTYWNY
 
Posty: 349
Dołączył(a): sobota, 23 listopada 2013, 13:28
Pochwały: 4

Następna strona

Powrót do INNE MARKI



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama