• Reklama

Tronsmart ts7 za ~140$

ViVo, OPPO, Amoi, Goclever, Haier itd

Re: Tronsmart ts7 za ~140$

Postprzez jarekm95 » sobota, 21 czerwca 2014, 09:52

Moj od poczatku zlapal tylko jedna zwieche po czym sam sie zresetowal. Uzywam romu z needrom. Problem ze sluchawkami naprawiony - popsikalem troche wody po goleniu do gniazda i wyczyscilem zrolowana chusteczka.
jarekm95
 
Posty: 98
Dołączył(a): poniedziałek, 3 lutego 2014, 16:27
Pochwały: 3

Reklama

Re: Tronsmart ts7 za ~140$

Postprzez jarekm95 » poniedziałek, 14 lipca 2014, 08:36

Ktoś poleci jakąś ładowarkę samochodową? Ta, którą mam ma ten problem z wolnym ładowaniem.
jarekm95
 
Posty: 98
Dołączył(a): poniedziałek, 3 lutego 2014, 16:27
Pochwały: 3

Re: Tronsmart ts7 za ~140$

Postprzez ventura » poniedziałek, 14 lipca 2014, 08:44

Kup przetwornice napięcia 12v-230v i będziesz ladowal zwykła ładowarka to najlepsze rozwiązanie dla telefonu ciężko ci będzie trafić dobra ładowarkę, która nie będzie sprawiała swirowania ekranu w ts7.
ventura
AKTYWNY
 
Posty: 349
Dołączył(a): sobota, 23 listopada 2013, 13:28
Pochwały: 4

Re: Tronsmart ts7 za ~140$

Postprzez jarekm95 » poniedziałek, 14 lipca 2014, 08:58

Mi ekran nic nie swiruje, jest tylko ten problem co na fabrycznej ladowarce, ze laduje sie b. wolno i przy nawigacji wlasciwie wiecej sie rozladowuje niz laduje. Przetwornica to obejscie problemu. Bez sensu zmieniac napiecie 12v - 230v ac - 5v. Wiecej strat energii. Jeszcze potestuje. A jak tam twoje reklamacje?
jarekm95
 
Posty: 98
Dołączył(a): poniedziałek, 3 lutego 2014, 16:27
Pochwały: 3

Re: Tronsmart ts7 za ~140$

Postprzez ventura » poniedziałek, 14 lipca 2014, 12:32

Reklamacje wstrzymane ze względu, że po zmianie romu ustąpiły objawy.
Szukaj ładowarki, która ma więcej amper wtedy ładować będzie szybciej. Kumpel używa ładowarki od HTC wildfire s sieciowej i ładuje mu szybciej.
Ja ładuje w nocy wiec nie ma dla mnie znaczenia prędkość ładowania.
W samochodzie mam jakąś ładowarkę, która daje rade jak będę to zobaczę czy jest tam jakiś producent.
ventura
AKTYWNY
 
Posty: 349
Dołączył(a): sobota, 23 listopada 2013, 13:28
Pochwały: 4

Re: Tronsmart ts7 za ~140$

Postprzez jarekm95 » poniedziałek, 14 lipca 2014, 12:43

No wlasnie o dziwo te co mają więcej ładują wolniej. Jak sie nie myle rozmawialismy o tym na PW
jarekm95
 
Posty: 98
Dołączył(a): poniedziałek, 3 lutego 2014, 16:27
Pochwały: 3

Re: Tronsmart ts7 za ~140$

Postprzez ventura » poniedziałek, 14 lipca 2014, 21:23

Tak zgadza się ale nie wszystkie, zagłębilem się w temat i nawet ladowalem swój tel 2A i taka ładowarka dawała rade ładować gdy grałem w simsy a oryginalna 1A nie dała rady wiec siłą rzeczy im więcej amper ale ładowarka dobrej jakości będzie ładować szybciej.
ventura
AKTYWNY
 
Posty: 349
Dołączył(a): sobota, 23 listopada 2013, 13:28
Pochwały: 4

Re: Tronsmart ts7 za ~140$

Postprzez ventura » środa, 30 lipca 2014, 12:36

Telefon niestety ma swoją wadę i za 10 dni (wcześniej nie bardzo mogę) zostanie odesłany. Jestem ciekawy czy go naprawią czy wymienią.

https://www.youtube.com/watch?v=J6Mv40Sp04k
ventura
AKTYWNY
 
Posty: 349
Dołączył(a): sobota, 23 listopada 2013, 13:28
Pochwały: 4

Re: Tronsmart ts7 za ~140$

Postprzez jarekm95 » piątek, 1 sierpnia 2014, 21:14

W sencie tak jakby sam dotykal ekranu? Mi tak wariowal jak probowalem podlaczyc otg z zewnetrznym zasilaniem
jarekm95
 
Posty: 98
Dołączył(a): poniedziałek, 3 lutego 2014, 16:27
Pochwały: 3

Re: Tronsmart ts7 za ~140$

Postprzez ventura » piątek, 1 sierpnia 2014, 21:21

Tak ale nie tylko bo często mam tak, że klikam a telefon nie reaguje szczególe wkurzające jest to w grach.
Tobie swirowal ze względu na ladowanie ten telefon jest dość wybredny jeśli o to chodzi.... W sensie dobór ładowarki.
ventura
AKTYWNY
 
Posty: 349
Dołączył(a): sobota, 23 listopada 2013, 13:28
Pochwały: 4

Re: Tronsmart ts7 za ~140$

Postprzez jarekm95 » środa, 10 września 2014, 14:39

Chyba zostałem sam z tym telefonem :) Ostatnio coś poknociłem z systemem i instalowałem rom od nowa. Przy okazji pobawiłem się z plikami ebr. W efekcie po ich modyfikacji mam 2gb na aplikacje i 500mb na dane (zamiast 1gb/1.5gb). Gdyby ktoś chciał w przyszłości to wrzucam. Należy ściągnąć oryginalne firmware, podmienić pliki, usunąć plik checksum i wgrać:
1.Uruchomić SP Flash Tool
2.Przycisk "Scatter-loading" i wybrać plik z "scatter" w nazwie
3.Pryzcisk "Download"
4.Wyłączyć telefon, wyjąć i włożyć baterię i podłączyć do komputera.
5.Po zakończeniu (grafika z zielonym kółkiem) odłączyć i włączyć telefon.

Oczywiście po takim flashowaniu tracimy wszystkie dane, ustawienia itp poza danymi z karty pamięci.
Oczywiście wszystko robicie na własną odpowiedzialność, aczkolwiek gdyby coś poszło nie tak to raczej nie powinno być problemu z wgraniem oryginalnego firmware.

Zmodyfikowane pliki ebr: http://www.mediafire.com/download/eraol ... oa/ebr.rar
Oryginalne firmware: http://www.mediafire.com/download/yizny ... 131127.rar
Program do flashowania (ja używałem wersji 3.1344): http://androidxda.com/smart-phone-flash-tool
jarekm95
 
Posty: 98
Dołączył(a): poniedziałek, 3 lutego 2014, 16:27
Pochwały: 3

Re: Tronsmart ts7 za ~140$

Postprzez ventura » środa, 10 września 2014, 17:48

No póki co ja jestem bez... czekam aż dotrze na gwarancję.

RR637998674PL
ventura
AKTYWNY
 
Posty: 349
Dołączył(a): sobota, 23 listopada 2013, 13:28
Pochwały: 4

Poprzednia strona

Powrót do INNE MARKI



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama