• Reklama

Tracking r4v.pl - pytania, opinie itp.

Rozmowy na wszystkie tematy

Tracking r4v.pl - pytania, opinie itp.

Postprzez r4v » sobota, 13 września 2014, 18:13

Jak już pewnie niejedna osoba zauważyła, napisałem własny tracking.
Początkowo służył on tylko mnie, ale obecnie korzysta z niego 300-400 osób dziennie, co mnie zszokowało.
Jakie są Wasze opinie co do tej strony? Co byście dodali?

Mam w planach:
-nową domenę (na jakąś chwytliwą, a nie mój nick :) ),
-obsługę kilkunastu numerów naraz,
-inną stronę mobilną, bo coś mi z tym "responsive" nie wyszło,
-obsługę większej ilości przewoźników,
-dodanie opisów poczt i statusów (na razie tylko dodałem FAQ),
-inny algorytm pobierania informacji (najpierw poczta nadnia, potem poczta docelowa, np do przesyłek do innych krajów lub DO Chin).

Pochwały przyznane za posta: 5
r4v
 
Posty: 173
Dołączył(a): sobota, 28 grudnia 2013, 17:57
Lokalizacja: Bydgoszcz
Pochwały: 14

Reklama

Re: Tracking r4v.pl - pytania, opinie itp.

Postprzez ddr » sobota, 13 września 2014, 18:47

Nick czy nie nick, krótkie i łatwe do zapamiętania, domenę zostaw. Działać, działa, czasem z dużym opóźnieniem, ale na zwykłe potrzeby wystarcza. Dobrym dodatkiem byłby link do trackingu na stronie poczty polskiej. Nie wiem jak działa ten cały system, ale nie tylko ja zauważyłam że na stronie poczty zdarzają się świeże wpisy których nie ma na r4v.pl.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3635
Dołączył(a): sobota, 3 maja 2014, 22:50
Pochwały: 124

Re: Tracking r4v.pl - pytania, opinie itp.

Postprzez wpc » sobota, 13 września 2014, 18:57

ddr dobrze prawi, domenę zostaw, krótka, łatwa do zapamiętania.
Nie wiem jakich przewoźników nie ma, ale z tych które ja miałem były wszystkie :-)
Avatar użytkownika
wpc
 
Posty: 195
Dołączył(a): sobota, 11 maja 2013, 13:19
Lokalizacja: scyzoryk
Pochwały: 10

Re: Tracking r4v.pl - pytania, opinie itp.

Postprzez r4v » sobota, 13 września 2014, 19:01

ddr, Opóźnienie wynika z cache(żeby ktos mi całego transferu nie zeżarł lub nie spamował), postaram się dopracować. Wyłączę cache dla PP.
wpc, nie ma: TNT Express, FedEx, Malezyjskiej i nie dziala śledznie z PP do CP (w drugą stronę).
r4v
 
Posty: 173
Dołączył(a): sobota, 28 grudnia 2013, 17:57
Lokalizacja: Bydgoszcz
Pochwały: 14

Re: Tracking r4v.pl - pytania, opinie itp.

Postprzez dominiss1990 » sobota, 13 września 2014, 19:33

Pierwszy raz słyszę o tej stronie. Sprawdziłem i całkiem fajnie to działa :) Można podejrzeć informacje i z trackingu strony polskiej i strony początkowego przewoźnika :) Domenę zostaw bo naprawdę krótka i łatwa do zapamiętania.
Avatar użytkownika
dominiss1990
AKTYWNY
 
Posty: 431
Dołączył(a): sobota, 21 grudnia 2013, 20:32
Lokalizacja: Rzeszów
Pochwały: 31

Re: Tracking r4v.pl - pytania, opinie itp.

Postprzez wpc » sobota, 13 września 2014, 20:15

r4v napisał(a):wpc, nie ma: TNT Express, FedEx, Malezyjskiej i nie dziala śledznie z PP do CP (w drugą stronę).

...no to tak jak pisałem, tych nie musiałem testować :-)
Avatar użytkownika
wpc
 
Posty: 195
Dołączył(a): sobota, 11 maja 2013, 13:19
Lokalizacja: scyzoryk
Pochwały: 10

Re: Tracking r4v.pl - pytania, opinie itp.

Postprzez Jahar » sobota, 13 września 2014, 20:35

Mi też domena się podoba.
Brakuje obsługi WeDo, kilku trackingów naraz. Przydałaby się możliwość dodawania opisu do numeru trackingowego.
Jahar
 
Posty: 16
Dołączył(a): środa, 19 marca 2014, 21:45

Re: Tracking r4v.pl - pytania, opinie itp.

Postprzez Maltis » sobota, 13 września 2014, 20:38

Zmień adres strony na coś z tracking. A to r4v.pl tez niech przekierowuje na nowy adres.
A stronka chyba najlepsza z których korzystałem. Ładna i przejrzysta.
NUBIA z5s->XIAOMI Mi3->IUNI U2->XIAOMI Mi4->NUBIA z7(nie MAX nie MINI)-> XXX
Avatar użytkownika
Maltis
VIP
 
Posty: 866
Dołączył(a): poniedziałek, 10 marca 2014, 13:14
Pochwały: 20

Re: Tracking r4v.pl - pytania, opinie itp.

Postprzez existe » sobota, 13 września 2014, 20:47

przylacze sie do pochwal - strona ciekawa i bardzo dokladna
domena - obojetne czy dluga czy krotka - jesli sie jej nie uzywa ulega zapomnieniu i trzeba zapisywac w ulubionych - wiec po co zmieniac
poza sukcesywnym dodawaniem innych przewoznikow - pewnie ciekawym by bylo dodac wiecej niz 1 nr , ja jesli mam kilka przesylek dodaje do ulubionych strone wraz z nr - potem tylko klikam i widze od razu wszystko co mnie interesuje
existe
Avatar użytkownika
existe
VIP
 
Posty: 2105
Dołączył(a): wtorek, 12 czerwca 2012, 09:57
Lokalizacja: eu
Pochwały: 50

Re: Tracking r4v.pl - pytania, opinie itp.

Postprzez mrergie » sobota, 13 września 2014, 21:13

Strona świetna. Bardzo przydatna i wygodna w użytkowaniu; przejrzysta i zawierająca wszystkie potrzebne informacji a jednocześnie dość minimalistyczna.

r4v napisał(a):żeby ktos mi całego transferu nie zeżarł lub nie spamował

Jeśli obciążenie powoduje lub zacznie powodować problem to mógłbyś dorzucić na stronę jakąś małą, nieinwazyjną i nieprzeszkadzającą reklamę albo i ze dwie takie. Myślę że nikomu by ona nie przeszkadzała a jeśli miałoby to w czymś pomóc to czemu nie. Skoro mówisz że aż tyle osób ze strony korzysta to obciążenie jednak jakieś się pojawia, a zwłaszcza będzie większe kiedy zyska popularność.
telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon

A kogo to w ogóle obchodzi?
Avatar użytkownika
mrergie
VIP
 
Posty: 1537
Dołączył(a): piątek, 13 grudnia 2013, 12:19
Pochwały: 66

Re: Tracking r4v.pl - pytania, opinie itp.

Postprzez filozof71 » sobota, 13 września 2014, 22:07

r4v napisał(a):Jak już pewnie niejedna osoba zauważyła, napisałem własny tracking.
Początkowo służył on tylko mnie, ale obecnie korzysta z niego 300-400 osób dziennie, co mnie zszokowało.


Super stronka, jak się zrobi jeszcze bardziej popularna to będziesz musiał zrobić captcha bo się ktoś podczepi ze swoim formularzem :-)

pozdrawiam Filozof71
ZTE Nubia Z7 Mini 2/16 > LeEco Le 2 Max X822 4/32 kupiony w HKTR Store AKA Trendresources
Avatar użytkownika
filozof71
AKTYWNY
 
Posty: 785
Dołączył(a): niedziela, 6 października 2013, 06:45
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 19
Ostrzeżenia: 3

Re: Tracking r4v.pl - pytania, opinie itp.

Postprzez ddr » sobota, 13 września 2014, 22:41

Żodnych kapci.
Dobre jakby ciastki pamiętały ostatnie sprawdzane numerki.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3635
Dołączył(a): sobota, 3 maja 2014, 22:50
Pochwały: 124

Następna strona

Powrót do HydePark



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama