• Reklama

Tracking r4v.pl - pytania, opinie itp.

Rozmowy na wszystkie tematy

Tracking r4v.pl - pytania, opinie itp.

Postprzez r4v » 13 wrz 2014, o 18:13

Jak już pewnie niejedna osoba zauważyła, napisałem własny tracking.
Początkowo służył on tylko mnie, ale obecnie korzysta z niego 300-400 osób dziennie, co mnie zszokowało.
Jakie są Wasze opinie co do tej strony? Co byście dodali?

Mam w planach:
-nową domenę (na jakąś chwytliwą, a nie mój nick :) ),
-obsługę kilkunastu numerów naraz,
-inną stronę mobilną, bo coś mi z tym "responsive" nie wyszło,
-obsługę większej ilości przewoźników,
-dodanie opisów poczt i statusów (na razie tylko dodałem FAQ),
-inny algorytm pobierania informacji (najpierw poczta nadnia, potem poczta docelowa, np do przesyłek do innych krajów lub DO Chin).

Pochwały przyznane za posta: 5
r4v
 
Posty: 173
Dołączył(a): 28 gru 2013, o 17:57
Lokalizacja: Bydgoszcz
Pochwały: 14

Reklama

Re: Tracking r4v.pl - pytania, opinie itp.

Postprzez ddr » 13 wrz 2014, o 18:47

Nick czy nie nick, krótkie i łatwe do zapamiętania, domenę zostaw. Działać, działa, czasem z dużym opóźnieniem, ale na zwykłe potrzeby wystarcza. Dobrym dodatkiem byłby link do trackingu na stronie poczty polskiej. Nie wiem jak działa ten cały system, ale nie tylko ja zauważyłam że na stronie poczty zdarzają się świeże wpisy których nie ma na r4v.pl.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3493
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 124

Re: Tracking r4v.pl - pytania, opinie itp.

Postprzez wpc » 13 wrz 2014, o 18:57

ddr dobrze prawi, domenę zostaw, krótka, łatwa do zapamiętania.
Nie wiem jakich przewoźników nie ma, ale z tych które ja miałem były wszystkie :-)
Avatar użytkownika
wpc
 
Posty: 189
Dołączył(a): 11 maja 2013, o 13:19
Lokalizacja: scyzoryk
Pochwały: 10

Re: Tracking r4v.pl - pytania, opinie itp.

Postprzez r4v » 13 wrz 2014, o 19:01

ddr, Opóźnienie wynika z cache(żeby ktos mi całego transferu nie zeżarł lub nie spamował), postaram się dopracować. Wyłączę cache dla PP.
wpc, nie ma: TNT Express, FedEx, Malezyjskiej i nie dziala śledznie z PP do CP (w drugą stronę).
r4v
 
Posty: 173
Dołączył(a): 28 gru 2013, o 17:57
Lokalizacja: Bydgoszcz
Pochwały: 14

Re: Tracking r4v.pl - pytania, opinie itp.

Postprzez dominiss1990 » 13 wrz 2014, o 19:33

Pierwszy raz słyszę o tej stronie. Sprawdziłem i całkiem fajnie to działa :) Można podejrzeć informacje i z trackingu strony polskiej i strony początkowego przewoźnika :) Domenę zostaw bo naprawdę krótka i łatwa do zapamiętania.
Avatar użytkownika
dominiss1990
AKTYWNY
 
Posty: 428
Dołączył(a): 21 gru 2013, o 20:32
Lokalizacja: Rzeszów
Pochwały: 31

Re: Tracking r4v.pl - pytania, opinie itp.

Postprzez wpc » 13 wrz 2014, o 20:15

r4v napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

...no to tak jak pisałem, tych nie musiałem testować :-)
Avatar użytkownika
wpc
 
Posty: 189
Dołączył(a): 11 maja 2013, o 13:19
Lokalizacja: scyzoryk
Pochwały: 10

Re: Tracking r4v.pl - pytania, opinie itp.

Postprzez Jahar » 13 wrz 2014, o 20:35

Mi też domena się podoba.
Brakuje obsługi WeDo, kilku trackingów naraz. Przydałaby się możliwość dodawania opisu do numeru trackingowego.
Jahar
 
Posty: 16
Dołączył(a): 19 mar 2014, o 21:45

Re: Tracking r4v.pl - pytania, opinie itp.

Postprzez Maltis » 13 wrz 2014, o 20:38

Zmień adres strony na coś z tracking. A to r4v.pl tez niech przekierowuje na nowy adres.
A stronka chyba najlepsza z których korzystałem. Ładna i przejrzysta.
NUBIA z5s->XIAOMI Mi3->IUNI U2->XIAOMI Mi4->NUBIA z7(nie MAX nie MINI)-> XXX
Avatar użytkownika
Maltis
VIP
 
Posty: 860
Dołączył(a): 10 mar 2014, o 13:14
Pochwały: 20

Re: Tracking r4v.pl - pytania, opinie itp.

Postprzez existe » 13 wrz 2014, o 20:47

przylacze sie do pochwal - strona ciekawa i bardzo dokladna
domena - obojetne czy dluga czy krotka - jesli sie jej nie uzywa ulega zapomnieniu i trzeba zapisywac w ulubionych - wiec po co zmieniac
poza sukcesywnym dodawaniem innych przewoznikow - pewnie ciekawym by bylo dodac wiecej niz 1 nr , ja jesli mam kilka przesylek dodaje do ulubionych strone wraz z nr - potem tylko klikam i widze od razu wszystko co mnie interesuje
existe
Avatar użytkownika
existe
VIP
 
Posty: 2156
Dołączył(a): 12 cze 2012, o 09:57
Lokalizacja: eu
Pochwały: 52

Re: Tracking r4v.pl - pytania, opinie itp.

Postprzez mrergie » 13 wrz 2014, o 21:13

Strona świetna. Bardzo przydatna i wygodna w użytkowaniu; przejrzysta i zawierająca wszystkie potrzebne informacji a jednocześnie dość minimalistyczna.

r4v napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jeśli obciążenie powoduje lub zacznie powodować problem to mógłbyś dorzucić na stronę jakąś małą, nieinwazyjną i nieprzeszkadzającą reklamę albo i ze dwie takie. Myślę że nikomu by ona nie przeszkadzała a jeśli miałoby to w czymś pomóc to czemu nie. Skoro mówisz że aż tyle osób ze strony korzysta to obciążenie jednak jakieś się pojawia, a zwłaszcza będzie większe kiedy zyska popularność.
telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon

A kogo to w ogóle obchodzi?
Avatar użytkownika
mrergie
VIP
 
Posty: 1459
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 12:19
Pochwały: 69

Re: Tracking r4v.pl - pytania, opinie itp.

Postprzez filozof71 » 13 wrz 2014, o 22:07

r4v napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Super stronka, jak się zrobi jeszcze bardziej popularna to będziesz musiał zrobić captcha bo się ktoś podczepi ze swoim formularzem :-)

pozdrawiam Filozof71
ZTE Nubia Z7 Mini 2/16 > LeEco Le 2 Max X822 4/32 kupiony w HKTR Store AKA Trendresources
Avatar użytkownika
filozof71
AKTYWNY
 
Posty: 781
Dołączył(a): 6 paź 2013, o 06:45
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 19

Re: Tracking r4v.pl - pytania, opinie itp.

Postprzez ddr » 13 wrz 2014, o 22:41

Żodnych kapci.
Dobre jakby ciastki pamiętały ostatnie sprawdzane numerki.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3493
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 124

Następna strona

Powrót do HydePark



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama